ARK Natuurontwikkeling wordt geholpen door de Postcodeloterij

door 15 jul 2018Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcodeloterij schenkt aan ARK natuurontwikkeling

De Postcodeloterij heeft deze maand ruim 2 miljoen bijgedragen aan de ARK natuurontwikkeling. Deze organisatie werkt samen met partners aan een veilig en groen Gulpdal, de bewoners gaan daar allemaal van profiteren, van mens tot ijsvogel door de steun van de Postcodeloterij genieten al deze organismen

postcodelotterij

Een bijdrage van ruim 3 miljoen euro

Er is op het jaarlijkse Goed Geld Gala een bijdrage geleverd van ruim 3 miljoen, dat is enerzijds een reguliere bijdragen van 900.000 euro en een bijdragen van 2,16 miljoen speciaal voor het extra project Grenzenloos Gulpdal. De organisatie ARK is trots op de bijdrage, de organisatie ontving al sinds 1996 ruim 24 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij.

Het project ‘Grenzenloos Gulpdal, veilig door natuur’ zal worden uitgevoerd in het dal van het riviertje de Gulp in Wallonië, Vlaanderen en Nederlands Limburg. In dorpen langs de Gulp ontstaat in natte periodes regelmatig overlast door hoogwater. Technische oplossingen zijn er, maar die doen natuur, landbouw en landschap tekort. Nog meer weten over prijswinnaars van de Postcode Loterij? lees hier verder.

Natuurlijke beekdalen kunnen meer water bergen; de Gulp bij Teuven.

Samen met Natagora, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, Staatsbosbeheer en Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen gaan we werken aan natuurlijke oplossingen voor de wateroverlast. Water vasthouden is het toverwoord.

Achter dammen van bevers bijvoorbeeld, door herstel van terrassen met dichte hagen op steile hellingen of door de Gulp zelf meer ruimte te geven. Hierdoor kan er meer water geborgen worden en ontstaat er bovendien ruimte voor bijzondere soorten als zalm en beekforel en voor de zeldzame vogelsoorten zwarte ooievaar en grauwe klauwier.

De natuur wordt constant geholpen en ondersteund door ARK

De natuurlijke waterberging in het Gulpdal zal straks een voorbeeld zijn voor andere beekdalen in binnen- en buitenland. De vele  bezoekers van het Gulpdal zullen zien dat het riviertje en de omringende heuvels mooier worden. Gedeputeerde Daan Prevoo van provincie Limburg over deze aanpak: “Als een van onze uitvoeringspartners is ARK inspirerend en voortvarend bezig waar het gaat om haar aanpak van natuurontwikkeling in combinatie met waterberging. Dit helpt om de afstroming van water te vertragen en overstromingen op een natuurlijke manier te beperken.”

De Postcodeloterij maakt het verschil

ARK directeur Jos Rademakers vindt dat ARK met deze bijdrage het verschil kan maken: “Sinds 1996 is ARK een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we iedere dag weer aan natuurontwikkelingsprojecten werken die anders niet van de grond zouden komen. In het Gulpdal wordt dat verschil écht zichtbaar. Door gespreid over het hele stroomgebied, op heel veel plekken, kleinere porties water te bergen neemt het overstromingsrisico af en worden landschap en natuur mooier.”

Roy Eussen is ondernemer in het Gulpdal. Op zijn Molen van Medael ontvangt hij toeristen en hij sluit zich hier bij aan: “Het Gulpdal is een prachtige toeristische bestemming. Een hoge dam zou dit beeld verstoren. Het is belangrijk dat organisaties zoals ARK  kunnen aantonen dat het ook anders kan. Dat er oplossingen zijn die natuur, toerisme én veiligheid versterken.”

Wilt u meer info over andere Loterijen die in Nederland actief zijn? Kijk eens op deze pagina.

Handige & leuke Video’s
Postcodeloterij 1 Miljoen Prijs in Zaandam

Postcodeloterij 1 Miljoen Prijs in Zaandam

De Postcodeloterij maakt er een feestje van in Zaandam Het is weer zover, er is weer een grote prijs gevallen in de Postcodeloterij. De ambassadeur Gaston Starreveld heeft een hoop deelnemers uit Zaandam vrolijk gemaakt met een grote geldprijs. Op de postcode 1509GM...

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat? De nationale postcode loterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzamingHet is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.