BankGiro Loterij doneert € 74,8 miljoen aan cultuur in Nederland

door 14 jul 2018BankGiro Loterij

BankGiro Loterij doneert € 74,8 miljoen aan cultuur in Nederland

De BankGiro Loterij heeft een recordbedrag van € 74,8 miljoen bereikt, een flinke stijging in vergelijking met het vorige jaar, toen er € 66,9 miljoen werd opgehaald. 78 culturele organisaties waren dit jaar aanwezig op het Goed Geld Gala georganiseerd door de BankGiro Loterij om het totale bedrag onder elkaar te verdelen.

Deze enorme som geld is bij elkaar gebracht door alle deelnemers van de BankGiro Loterij, wij zeggen dan ook, petje af! Maar wat is het doel van deze enorme opbrengst? BankGiro Loterij vind het erg belangrijk om cultureel erfgoed te behouden en voor iedereen in de maatschappij cultuur toegankelijk te maken.

Wat was er opvallend op het Goed Geld Gala?

Het museum NEMO, te Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen hebben dit jaar ieder extra schenkingen ontvangen. NEMO ontving dit jaar een extra schenking van € 1 miljoen euro terwijl Boijmans een extra bedrag van €1,5 miljoen euro toebedeeld kreeg.

De BankGiro Loterij ondersteunt jaarlijks 78 culturele organisaties met bedragen die variëren van € 200.000 tot immense bedragen van ruim € 15 miljoen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Door het hoger opgehaalde bedrag kon de BankGiro Loterij 15 culturele instellingen verassen met extra schenkingen voor specifieke projecten of eenmalige donaties.

Wie hebben er genoten van de extra schenkingen?

Vereniging Rembrandt heeft van de BankGiro Loterij een extra schenkingen van € 500.000 ontvangen voor de opstart van een restauratiefonds. Dit fonds is opgezet met het doel om de kleinere musea in Nederland te helpen met de financiering van restauraties. Zo kunnen depotstukken herrijzen als geweldige pronkstukken voor de musea.

Een andere leuke bijdrage was die voor Stichting Werelderfgoed Nederland, zij hebben een schenking  ontvangen van € 325.000 van de BankGiro Loterij met als doel om de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland meer naamsbekendheid te geven onder de Nederlandse maatschappij. De stichting wil door voor elkaar boksen door middel van identieke tentoonstellingen op deze 10 speciale plekken. Nog meer prijzenwinnaars zien van de BankGiroLoterij?

NEMO kan eindelijk haar grote plan doorvoeren

Het innovatieve museum NEMO in Amsterdam ontving een bedrag van € 1 miljoen. NEMO gaat met dit geld een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Humania’ opzetten. Enkele jaren geleden heeft NEMO een complete vernieuwing van het museum doorgevoerd. De nieuwe tentoonstelling is het sluitstuk van de jarenlange innovatieve vernieuwingen.

Wat ervaart de bezoeker bij de tentoonstelling Humania?

Alles wat ons mens maakt kom je bij Humania tegen, het lijf, onze voeding, gezondheid, de levensstijl, gedragingen en verlangens. En niet op een oubollige saaie manier, NEMO krijgt het altijd voor elkaar om de bezoeker iets te laten ervaren met de modernste technieken, je leert nieuwe dingen over jezelf.

De BankGiro Loterij is erg enthousiast over deze vernieuwingen in het NEMO museum en draagt hier graag aan bij.

Depot Boijmans van Beuningen

Het nieuwe icoon voor Rotterdam: Depot Boijmans van Beuningen. Het depot heeft van de BankGiro Loterij een extra schenking van maar liefst € 1.5 miljoen voor het geweldige plan ontvangen. Ze zijn het allereerste depotgebouw ter wereld waar een kunstverzameling van het museum voor het publiek zichtbaar is.

Een belangrijke punt in het museum is het centrale trappenhuis, dit trappenhuis geeft direct zicht op de algehele collectie die de opslag te bieden heeft, een magnifiek beeld. De schenking zal gebruikt worden voor de opbouw van dit trappenhuis. Het trappenhuis is momenteel in aanbouw en zal eind 2019 toegankelijk zijn voor bezoekers.

Handige & leuke Video’s

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

De BankGiro Loterij VIP-kaart en 5 uitstapjes Wanneer in Nederland de zon begint te schijnen, willen we niets anders meer dan naar buiten. Je kent het wel, de korte broek of jurkjes worden bij het kleinste zonnestraaltje uit de kast getrokken en mensen trekken massaal...

Bankgiro loterij VIP kaart

Bankgiro loterij VIP kaart

BankGiro loterij VIP kaart BankGiro loterij VIP kaart, wanneer u deelneemt aan de BankGiro Loterij wint u en beleeft u meer! Naast het gewone prijzenpakket die maandelijks meer dan honderdduizenden prijzen bevatten, is er ook een speciale BankGiro loterij VIP kaart....

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

De Bankgiro Loterij helpt goede doelen in 2018 extra Afgelopen februari heeft de BankGiro Loterij weer een recordopbrengst van maar liefst 74,8 miljoen euro verdeeld onder allerlei culturele organisaties. Dit natuurlijk gebaseerd op de 50% regel die de overheid heeft...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.