Bankgiro loterij uitslag

door 2 dec 2017BankGiro Loterij

Bankgiro Loterij Uitslag

De BankGiro Loterij houdt zich vooral bezig met cultuur. Het noemt zichzelf daarom dan ook wel ‘De Cultuurloterij’. De loterij kon het afgelopen jaar dankzij haar 600.000 deelnemers 62,5 miljoen euro overmaken aan culturele instanties.

Hoe werkt het met de bankgiro loterij uitslag?

Het betalen van een lot voor de loterij doe je vaak met contant geld maar kan ook via je bankrekening. Laat het nu zo zijn dat er zelfs een loterij naar is vernoemd: de Bankgiro Loterij.

Deze naam doet al wat oud aan aangezien de giro verleden tijd is, want de postbank rekening nummers zijn allemaal omgezet naar ING rekeningnummers.

Maar eerlijk is eerlijk, de bankgiro loterij ‘bekt lekkerder’ dan de bank loterij. Het is dus niet zo vreemd dat men deze naam in ere heeft gehouden. Je lotnummer is ook je bankrekening of je girorekening.

Hoeveel betaalt de Bankgiro Loterij uit, en hoe werkt dat?

Mede doordat een groot deel van het prijzengeld, en de inleg van deelnemers, moet worden uitgedeeld aan goede doelen, blijft er maar relatief weinig over voor de prijswinnaars.

Men is hier overigens zeer transparant over en we kunnen daarom enkele feiten over de uitbetaling bekend maken.

De Bankgiroloterij steunt ook veel musea

Twee derde van dat geld ging naar het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. De rest van het geld gaat naar andere organisaties, zoals concerten en festivals.

Hoe zit de de BankGiro Loterij in elkaar?

De BankGiro Loterij bestaat al sinds 1961. Al ruim vijftig jaar steunt de organisatie volksgezondheid, welzijn en cultuur.

Sinds 2002 is de BankGiro Loterij onderdeel van de Nationale Postode Loterij en sinds 2011 hoort ook de VriendenLoterij bij dezelfde holding: de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. In de afgelopen twaalf jaar keerde de loterij 294 miljoen euro uit aan goede doelen.

Hoe werkt de BankgiroLoterij precies?

Je kunt met de Bank Giro Loterij mee doen via internet, of via een aanbieding die je met de post ontvangt.

Een lot kost 13,50 euro per trekking, en met 15 trekkingen per jaar betekent dit een jaarlijkse uitgave van 202,50 euro. Je kunt dit als volgt uiteenzetten:

  • 33% krijg je terug in de vorm van prijzen = 67 euro
  • 50% gaat naar goede doelen = 101 euro
  • 17% gaat naar de organisatie = 34 euro

Je moet je gegevens invullen zoals naam, adres, etc. Daarna je bankrekeningnummer en je machtigt de loterij om maandelijks een bedrag van je rekening af te schrijven.

Vanaf dat moment doe je mee met de maandelijkse trekking, en enkele extra trekkingen!

Wat doet de Bank Giro loterij voor Goede doelen

70 goede doelen in Nederland krijgen steun van deze loterij. Dat zijn goede doelen die allerlei vormen van cultuur steunen. Of het nu gaat om windmolens, concerten, festivals of musea. In 2013 haalde de BankGiro Loterij 124,9 miljoen euro op.

Daarvan gaf de loterij toen 62,5 miljoen euro aan organisaties de werken aan cultuur en monumentenzorg. Die goede doelen moeten allemaal voldoen aan de toekenningscriteria van de loterij.

Hoe werkt De HoofdprijsVerdubbelaar van de Bankgiro Loterij?

Een lot kost bij deze loterij 12 euro. Daarvan gaat de helft meteen naar de goede doelen. Wie meespeelt, maakt kans op verschillende prijzen, waaronder de hoofdprijs van 50.000 euro.

Daarvoor moeten spelers dan wel de HoofdprijsVerdubbelaar van 50 cent hebben bijgekocht. Normaal gesproken kunnen spelers 25.000 euro winnen.

De HoofdprijsVerdubbelaar zorgt ervoor dat spelers wel 50.000 euro kunnen winnen. Dat is niet het maximale bedrag, want je kunt de verdubbelaar ook inzetten op twee of meer loten.

Wat is het precies met de Bankpastrekking

Meespelen met de bankpas is ook mogelijk bij deze loterij. Iedere maand geeft de BankGiro Loterij 400 euro weg aan verschillende spelers. Daarvoor moet de speler dan wat persoonlijke gegevens online invullen.

Als laatste stap vult de deelnemer zijn of haar IBAN- of rekeningnummer in. Noemenswaardig is wel dat de deelnemer daarmee instemt dat de loterij eenmalig telefonisch contact opneemt om een vrijblijvend aanbod tot deelname te doen.

Deze bekende mensen van TV staan achter de loterij

De loterij werd vooral bekend dankzij de televisie. De organisatie gaf prijzen weg in programma’s als Koffietijd, Show Me The Money en Het BankGiro Loterij Kluizenspel.

De doorbraak van de loterij was in het programma ‘HeartBeat VIPS’ van de AVRO in 2004. Ook het programma ‘Bankgeheim’ zullen veel spelers zich nog voor de geest kunnen halen. Daarnaast heeft de organisatie vier ambassadeurs, namelijk Henk van Os, Harmen Siezen, Albert Verlinde en Ilse De Lange.

Hoeveel mensen doen er mee aan de bankgiroloterij?

Gemiddeld doen er 500.000 mensen mee elke trekking. Er zijn in totaal 15 trekkingen per jaar. Dit maakt 7,5 miljoen aan deelnemers op jaarbasis met de loterij.

Aan deze 7,5 miljoen deelnemers zijn in een jaar bijna 3 miljoen prijzen verloot onder 2,4 miljoen deelnemers. Dus de winkans is ongeveer 40% en de kans op minimaal 1 prijs is ongeveer 33%.

Wat is het uitkeringspercentage van de Bankgiro Loterij?

Ook het uitkeringspercentage ligt rond deze 33%. Dit betekent dat 33% van alle ingelegde bedragen voor deze loterij wordt uitgekeerd aan prijzengeld.

Dit is relatief makkelijk te verklaren doordat 50% van het prijzengeld naar goede doelen gaat en er hierdoor nog 50% overblijft.

Van deze 50% worden ook alle kosten betaald, bijvoorbeeld de dure ambassadeurs. Uiteindelijk gaat dus 1/3e van het overige geld op aan kosten, waarvan reclame en personeel het merendeel opslokken.

Meer dan alleen geldprijzen in de bankgiroloterij uitslag

De een denkt wat moet ik er mee, de ander vindt elke prijs leuk. Maar goed het blijft een feit dat veel mensen een prijs winnen altijd leuk vinden! Prijzen die men op dit moment weggeeft voor de winnaars zijn:

  • Een auto, een gloednieuw Opel Corsa
  • Bol.com cadeaukaart
  • Samsung Galaxy tablet
  • VVV cadeaubonnen
  • Hema kadokaarten
  • Boek naar keuze

De uitslag is een moment waarbij iedereen profiteert

U wilt natuurlijk ook wel kans maken op de mooiste prijzen en tegelijkertijd bijdrage aan het behouden van alle culturele erfgoeden van Nederland. Zo kon de loterij dankzij alle deelnemers in 2015 ruim €62 miljoen euro bijdragen.

Daarom bent u nu waarschijnlijk ook op zoek naar de verschillende uitslagen van de bankgiroloterij. cultuur in Nederland.

Wat voor prijzen komen er voorbij bij de uitslagen bankgiroloterij

Iedere trekking kunt u kans maken op meer dan 100.000 fantastische prijzen. Zoals bijvoorbeeld €100.000 een auto of een van de andere diverse prijzen die door de bankgiroloterij worden verstrekt.

Zo kunt u bijvoorbeeld in de oneven maanden ook nog kans maken op 1 miljoen euro.

In de even maanden wordt deze prijs onder meerdere deelnemers verdeeld. Meespelen kan al voor €13,25 voor een lot (inclusief de Weekprijzen Verdubbelaar van €0,50 cent). De winkans ligt ongeveer op 32%, wat betekent dat u een kans van 1 op 3 heeft.

Wat te doen met uw lot bij de uitslagen bankgiroloterij

Als u een lot koopt bij de Bank Giro Loterij dan bestaat dit lotnummer uit de laatste 5 cijfers van het rekeningnummer dat u heeft doorgegevens bij het kopen van de loten.

Het nummer wordt aangevuld met 2 speciale eindletters. Deze combinatie van cijfers en eindletters vormen samen het lot.

U kunt heel gemakkelijk controleren of u gewonnen heeft. De winnende lotnummers worden namelijk op de 10e van iedere maand bekend gemaakt.

Heeft u gewonnen? Dan wordt de geldprijs automatisch op uw rekening bijgeschreven

Hoeveel trekkingen zijn er per jaar bij de Bankgiroloterij?

Per jaar zijn er 15 trekkingen. Dit zijn 12 reguliere trekkingen op elke 10e van de maand.

In maart, augustus en november zijn er extra trekkingen.

Deze worden gelijktijdig met de reguliere trekking bekend gemaakt. De trekkingen worden in Amsterdam gedaan. Meer informatie hierover vindt u op de website van de bankgiroloterij terug.

BankGiro Loterij MiljoenenMunten, wat is dat nu precies?

Een miljoenenmunt is een speciaal spaarpunt. Als u meedoet met deBankGiro Loterij dan spaart u deze Miljoenenmunten helemaal automatisch.

U krijgt per trekking per lot 1 MiljoenenMunt. De enige voorwaarde is dan wel dat uw lot succesvol is geincasseerd van de bankrekening die u heeft opgegeven.

Wat kun je met die spaarmunten van de bankgiroloterij?

Ok ik krijg dus gratis spaarpunten, maar wat kan ik er precies mee? Des te meer munten u heeft, des te meer krijgt u van de MiljoenenPrijs als u deze wint. En het mooiste is dat u daar dus niets voor hoeft te doen.

Als er een winnend lot is gevallen dat getrokken is door de notaris dan wordt de Miljoenenprijs verdeeld onder alle winnende loten met de juiste combinatie van bankcode en controlegetal.

Hoe meer loten u aangeschaft heeft, hoe meer MiljoenenMunten en dus een groter deel van de prijs. Handiger kan bijna niet toch?

Wat is de weekprijzenverdubbelaar, en hoe werkt die?

Als u €0,50 meer uitgeeft per lot per trekking dan wint u 2 keer zo veel als één van de geldprijzen op dat lotnummer valt. Een hele gemakkelijke manier om uw winkansen te verhogen dus.

Daarnaast maakt u ook nog eens elke zaterdag kans op €100.000 en speelt u op elke werkdag mee voor de €10.000. De kans dat u in de prijzen valt neemt dus automatisch toe.

BankGiro Loterij lot kopen

Wilt u een BankGiro Loterij lot kopen? Dat kunt u heel eenvoudig doen op de website van de Bank Giro Loterij. Of u kunt hieronder de vergelijking maken met andere loterijen om te kijken wat het beste bij uw wensen past.

Als u deelnemer bent dan ontvangt u de VIP-kaart. Dit is een cadeau van de partners. Hiermee heeft u gratis toegang tot 50 musea in Nederland. Altijd leuk een dagje weg.

Daarnaast kunt u deze VIP kaart gebruiken voor korting op dagjes uit, of als u naar het theater gaat, een musical, een festival, een dierentuin of een concert. Wilt u meer weten over de bankgiro loterij? Bezoek deze link.

Handige & leuke Video’s

De BankGiro Loterij Museumprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs is gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam De Jaarlijkse bankgiroloterij Museumprijs is dit jaar uitgereikt aan het Maritiem Museum Rotterdam. Het museum was in de race met twee andere genomineerde techniekmusea genaamd GeoFort en...

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

De Bankgiro Loterij helpt goede doelen in 2018 extra Afgelopen februari heeft de BankGiro Loterij weer een recordopbrengst van maar liefst 74,8 miljoen euro verdeeld onder allerlei culturele organisaties. Dit natuurlijk gebaseerd op de 50% regel die de overheid heeft...

De Bankgiroloterij is een van de beste loterijen

De Bankgiroloterij is een van de beste loterijen

De Bankgiro Loterij Meedoen met de BankGiro Loterij voor het goede doel. Deelnemers aan de Bankgiro loterij steunen culturele instellingen en maken bovendien kans op mooie prijzen. De Bankgiro loterij is namelijk onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.