Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

door 8 apr 2018BankGiro Loterij

De Bankgiro Loterij helpt goede doelen in 2018 extra

Afgelopen februari heeft de BankGiro Loterij weer een recordopbrengst van maar liefst 74,8 miljoen euro verdeeld onder allerlei culturele organisaties. Dit natuurlijk gebaseerd op de 50% regel die de overheid heeft vastgelegd. De loterijen staan namelijk 50% van de totale opbrengst af aan goede doelen.

Dit jaar was de totale opbrengst 149,6 miljoen.

De Bankgiro Loterij helpt goede doelen in 2018 extra

Afgelopen februari heeft de BankGiro Loterij weer een recordopbrengst van maarliefst 74,8 miljoen euro verdeeld onder allerlei culturele organisaties. Dit natuurlijk gebaseerd op de 50% regel die de overheid heeft vastgelegd. De loterijen staan namelijk 50% van de totale opbrengst af aan goede doelen.
Dit jaar was de totale opbrengst 149,6 miljoen.

Een recordopbrengst voor de goede doelen van de Bankgiroloterij

Dat was vorig jaar nog 66,9 miljoen en in de jaren daarvoor was de opbrengst nog lager met 66,9 miljoen. Het gaat dus goed met de Bankgiroloterij, de deelnemers van de loterij dragen zo bij aan de missie van de Bankgiroloterij “Cultureel erfgoed behouden en toegankelijk maken voor publiek”

Bankgiroloterij en Museum Boijmans

Op de avond is er bekend gemaakt dat Museum Boijmans van Beuningen uit Rotterdam een grote bijdrage van maarliefst 1,5 miljoen euro krijgt bijgeschreven voor het Depot dat momenteel in aanbouw is. De bankgiroloterij zorgt er op deze manier voor dat het museum en zijn collectie toegankelijk gaat worden voor publiek. Het museum gaf aan dat het bedrag bedoeld is voor het bouwen van een groot trappenhuis om publiek toegang te geven aan het museum.

Het bekende museum Nemo wordt ook geholpen door de bankgiroloterij

Het welbekende museum Nemo in Amsterdam heeft ook een groot bedrag toegewezen gekregen van de Bankgiroloterij. Het museum kon wel een vernieuwing gebruiken, en dat willen ze gaan doen met de nieuwe tentoonstelling Humania wat een onderdeel is van de grote vernieuwing van het Museum.

Meer eenmalige schenkingen door de Bankgiroloterij

De Bankgiroloterij kon door de hogere opbrengsten dit jaar een aantal grote eenmalige schenkingen doen aan verschillende vereningingen. Dit mede door het Prins Bernhard Cultuurfonds dat opgericht is om kleinere musea als Vereniging Rembrandt.

Deelnemers van de Bankgiroloterij kunnen sinds 2012 meespelen met de loterij en tegelijkertijd aangeven welke organisatie of goed ze willen steunen. Door dit initiatief zijn instellingen als het rijksmuseum en het concertgebouw nog eens flink gesteund door het geld dat beschikbaar is gesteld door de Bankgiroloterij. Wilt u meer weten over de BankGiroLoterij? Klik dan op de link van de pagina: https://loten-kopen.com/bankgiroloterij/

Handige & leuke Video’s
Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro Loterij Uitslag De BankGiro Loterij houdt zich vooral bezig met cultuur. Het noemt zichzelf daarom dan ook wel ‘De Cultuurloterij’. De loterij kon het afgelopen jaar dankzij haar 600.000 deelnemers 62,5 miljoen euro overmaken aan culturele instanties.Hoe...

Bankgiro loterij VIP kaart

Bankgiro loterij VIP kaart

BankGiro loterij VIP kaart BankGiro loterij VIP kaart, wanneer u deelneemt aan de BankGiro Loterij wint u en beleeft u meer! Naast het gewone prijzenpakket die maandelijks meer dan honderdduizenden prijzen bevatten, is er ook een speciale BankGiro loterij VIP kaart....

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.