Makkelijk en snel online informatie over de BankGiroloterij, alle andere loterijen, loten kopen en nog veel meer.

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Bankgiroloterij

De Bankgiroloterij is een organisatie die zich voornamelijk toespitst op de cultuur, de missie van de loterij is dan ook:

Cultuur verbindt, inspireert en verrijkt en vertelt het verhaal over waar wij (als Nederlanders) vandaan komen.

Maar cultuur is helaas ook kwetsbaar en verdient daarom bescherming vanuit de bankgiroloterij. Zo blijven onze en de toekomstige generaties gegarandeerd genieten van al het moois dat cultuur biedt. De Bankgiroloterij steunt daarom culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed.

De Bankgiroloterij wordt daarom de cultuurloterij van Nederland genoemd. De Bankgiroloterij werft daarnaast fondsen om hun activiteiten te ondersteunen. Daarnaast geeft de loterij natuurlijk extra bekendheid aan hun werk. 

bankgiro loterij informatie

BankGiro Loterij – Alles van A tot Z

De Bankgiro Loterij Meedoen met de Bankgiro loterij voor het goede doel. Deelnemers aan de Bankgiro loterij steunen culturele instellingen en maken bovendien kans op mooie prijzen. De Bankgiro loterij is namelijk onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen...

read more

Bankgiroloterij Prijzen

De BankGiroLoterij kon met de inleg van de deelnemers in 2014 ruim € 66,9  miljoen euro bijdragen aan de Nederlandse cultuur. Je maakt bij de BankGiroLoterij elke maand kans op de hoofdprijs van €1.000.000 euro. Ook maak je kans op de Jackpot.

De Jackpot doet mee met dertien van de veertien trekkingen. Is deze na twaalf trekkingen nog niet gevallen, dan valt hij de keer daarop gegarandeerd. Er zijn ook andere soorten prijzen te winnen, zoals arrangementen, cadeaubonnen auto’s en andere gekke prijzen zoals trolleys en stedentrips. 

Nog een aantal handige puntjes over de maandtrekkingen:

  • Elke werkdag €10.000
  • Elke zondag 1 auto
  • Elke zaterdag € 100.000
  • Iedere maand € 1.000.000 
bankgiroloterij loten zijn gemakkelijk te kopen

Wat kost meedoen met de BankGiro loterij?

Meespelen met de Bankgiroloterij kost je natuurlijk wel een bedrag. Wat een lot kost bij de BankGiroLoterij is daarom een veelgestelde vraag.

Een lot bij BankGiroloterij kost €8,75. Wanneer je ook mee wilt spelen voor de Jackpot betaal je nog €1,25 extra. Je kunt meerdere loten kopen, de prijs per lot blijft dan wel gelijk.

Bij de BankGiroLoterij krijg je een gratis lot als je voor het eerst meespeelt. Dit is natuurlijk een leuke loterij actie die is georganiseerd door de BankGiroLoterij. Zo kan je gratis meemaken hoe het is om deze loterij mee te spelen. Als je op zoek bent naar de uitslagen klik dan even hier! 

Nieuwe deelnemers kunnen altijd gebruik maken van leuke acties. Zo heb je in bijna alle gevallen meteen winst als je begint met meespelen. Dit is vaak een geldbedrag wat kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Soms krijg je een cadeau of een cadeaupakket waarbij je zelf kunt kiezen welke leuke cadeaus je ontvangt.

BankGiro Loterij VIP kaart

Als je meespeelt met de BankGiroloterij maak je per lot aanspraak op 1 VIP kaart. Met deze Vip kaart krijg je korting of gratis toegang tot tal van verschillende leuke dingen. Denk bijvoorbeeld aan musea en theater voorstellingen. De kortingen zijn vaak wel alleen van toepassing op culturele uitjes.

Let op dat als je met 2 loten meespeelt en je wilt 2 VIP kaarten ontvangen dat het 2e lot op iemand anders zijn naam staat. Denk bijvoorbeeld aan je partner. Net zoals bij alle loterijen zijn geldprijzen tot €449 belastingvrij bij de BankGiroLoterij. Wanneer je grotere geldprijzen wint betaal je 29%.

De belasting draagt de belasting automatisch van je af als dat van toepassing is. Het geld dat je op de bankrekening krijgt als je gewonnen is dus ook echt het geld dat je mag houden, je hoeft geen belasting meer af te dragen.

bankgiro loterij vip kaart verkijgen

Welke goede doelen steunt de Bankgiroloterij

Met een lot van de Bank GiroLoterij steun je allerlei culturele goede doelen zoals het Cobra Museum, het Concertgebouw, Hermitage Amsterdam, Vereniging Hendrick de Keyser, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Museum, Vereniging De Hollandsche Molen, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Er worden veel goede doelen gesteund. Dit kan ook omdat er minimaal 50% van alle opbrengsten moet worden afgedragen aan goede doelen. Dit moet omdat de Kansspelautoriteit dit als vereiste heeft voor het organiseren van een loterij. Goede doelen die de Bankgiroloterij worden ondersteunt zijn dus met name de culturele organisaties in Nederland.

Waar maak je nog meer kans op?

Daarnaast maak je natuurlijk kans op een aantal leuke geldprijzen én met een van de drie extra trekkingen maak je ook kans op leuke accessoires, stedentrips en andere leuke prijzen.

De Bank GiroLoterij is een vrij simpele loterij met niet te veel poespas. Het is vrij recht toe recht aan en eenvoudig te volgen. Je koopt een lot en doet mee met de maandelijkse trekkingen. Alleen voor de extra trekkingen moet je wat extra’s doen, maar is met een simpel telefoontje uitgevoerd en ook zo weer opgezegd. 

Hoe wordt er over de Bankgiroloterij gesproken?

De wordt ook wel omschreven als de cultuurloterij van ons land. Er worden namelijk vele culturele organisaties gesteund met de loterij zoals het behoud van cultureel erfgoed en fondsen welke culturele activiteiten proberen te stimuleren.

Sinds wanneer is de Bankgiroloterij actief?

De BankGiro Loterij is al sinds 1961 actief en tot en met 2001 bedroeg de totale inleg van de loterij zo’n 66 miljoen euro per jaar. Er werd daarvan 40 miljoen euro afgedragen aan vijf vaste ontvangers van de loterij welke als deelnemer binnen de ALN (Algemene Loterij Nederland) mede-vergunninghouder waren. Aan het einde van 2002 besloot de BankGiroLoterij zich te voegen bij de Nationale en de VriendenLoterij (dat destijds Sponsor Bingo Loterij heette). Sindsdien zijn deze drie loterijen aan elkaar gelinkt en worden zij gezamenlijk door de Holding Nationale Goede Doelen uitgegeven.

Dankzij de 600.000 deelnemers van de BankGiroLoterij wordt er in 2017 zo’n 67,5 miljoen euro uitgekeerd aan de culturele goede doelen.

Wat is de winkans bij de Bank Giro Loterij

Je hebt grote kans om te winnen met de BankGiro Loterij. Er worden namelijk meer dan 3 miljoen prijzen verloot. Afgelopen jaar deden er 507.000 deelnemers mee per trekking en hiervan wonnen 175.000 mensen ten minste één prijs per trekking. Hierdoor is de winkans iets minder dan 35% en dus afgerond 1 op 3.

Je kunt heel simpel prijzen winnen

Al met al is de BankGiroLoterij dus een hele leuke en simpele loterij waar je vrij snel aan kunt deelnemen. Er is een grote winkans en niet alleen op geldprijzen waarmee je leuke dingen kunt doen, maar ook leuke weekprijzen als iPhones, laptops, koffiezetapparaten, cadeaubonnen, stedentrips en nog veel meer. Daarnaast steun je de culturele organisaties van ons land en dat is natuurlijk alleen maar een extra goede reden om met de Bankgiroloterij mee te doen.

Een lot kopen van de BankGiro Loterij

Een lot kost €12,50, dit is inclusief de WeekprijsVerdubbelaar ter waarde van €0,50, per trekking. De helft van deze opbrengst wordt aan goede doelen gegeven. Met je lot maak je iedere trekking kans op geweldige prijzen. Wanneer je met de Bankgiroloterij mee speelt met je lot dan besaat het lotnummer uit de laatste 5 cijfers van je rekeningnummer met twee volgletters.

Ieder jaar zijn er 15 trekkingen en uitslagen!

Ieder jaar zijn er 15 trekkingen, maandelijks is er een hoofdprijs van 25.000 of 50.000 euro te winnen en drie keer per jaar worden er extra prijzen weggegeven. Om deel te nemen aan de extra trekkingen dien je contact op te nemen met de Ledenservice van de Bankgiroloterij 0900 300 1600 (€0,50 per gesprek).

Wanneer zijn de BankGiro trekkingen

Ieder jaar zijn er vijftien trekkingen, waarvan 12 maandelijkse trekkingen. In februari en augustus van dit jaar vinden de 13e en 14e extra trekkingen plaats. De 15e trekking is de BankGiroLoterij Prijzenregen welke dit jaar in november plaats zal vinden. Extra trekkingen bevatten andere prijzen en kun je dus niet in de reguliere trekkingen winnen. Een van die extra trekkingen wordt de prijzenregen genoemd door de loterij.

Contactgegevens Bankgiroloterij

Van Eeghenstraat 70

1071 GK Amsterdam

De BankGiroLoterij is iedere werkdag tussen 09:00 en 21:00 uur te bereiken op telefoonnummer 0900 – 300 1600 (10 cent p/m). 

Via faxnummer 020 – 573 7473 of via het contactformulier. Dat formulier kunt u eenvoudig invullen via deze link. 

Opzeggen BankGiro Loterij

De bankgiroloterij is op elk moment opzegbaar. Het is bijna altijd zo dat je maandelijks meespeelt en maandelijks opzeggen is dus ook geen enkel probleem. Denk wel even aan de opzegtermijn van een maand, en ook als je bent ingegaan op acties van de bankgiroloterij moet je nog even opletten. De opzegtermijn kan namelijk iets langer zijn indien je acties hebt ontvangen. Mocht dit een jaar zijn dan kunt u na dat jaar maandelijks opzeggen

Het is mogelijk om op een aantal manieren de bankgiroloterij op te zeggen:

  • Per post
  • Online
  • Bellen

We raden je aan om per post op te zeggen, hoewel digitaal opzeggen van de bankgiroloterij gratis is kun je beter voor de post kiezen omdat je gemakkelijk een bevestiging schriftelijk ontvangt. Digitaal is het ook gemakkelijk om op te zeggen, het is snel en gratis.