De BankGiro Loterij Museumprijs

door 13 jul 2018BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij Museumprijs is gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam

De Jaarlijkse bankgiroloterij Museumprijs is dit jaar uitgereikt aan het Maritiem Museum Rotterdam. Het museum was in de race met twee andere genomineerde techniekmusea genaamd GeoFort en Science Centre Delft, en heeft de prijs met een grote voorsprong gewonnen. 

Het ‘museum van het jaar 2018’ uitgereikt door de BankGiro Loterij

Ook de BankGiro Loterij Museumprijs zelf is in de prijzen gevallen, in totaal hebben 113.500 mensen gestemd, dit is een record! Hiermee is de wedstrijd de grootste culturele publieksprijs.

€100.000 voor Rotterdam

Het Maritiem Museum uit Rotterdam krijgt niet alleen de titel ‘Museum van het Jaar 2018’ maar ook een bedrag van €100.000,-. Wat er met het geld gedaan gaat worden is voor het museum al duidelijk en helder, een jarenlange museumdroom gaat in werking gezet worden: een interactieve techniekwerkplaats, waarmee de oude en nieuwe haven van Rotterdam worden samengebracht.

De jarenlange droom van het Maritiem museum komt uit

Directeur Frits Loomeijer is helemaal in zijn nopjes: “We zijn Museum van het Jaar geworden – wat geweldig! Toen de vakjury ons nomineerde voor de BankGiro Loterij Museumprijs, was dat al een hele grote eer. Het thema techniek gaat ons aan het hart: het was fantastisch om bevestigd te zien, dat dit werd opgemerkt en beloond met een nominatie.”

Frits Loomeijer was blij verrast met het grote aantal stemmen op zijn museum, hij vertelt dat ze geweldig blij zijn met het enorme gewonnen bedrag. Vervolgens hebben we alleen nog maar over de interactieve werkplaats gehad, een zeer interessant plan naar onze mening. Een ding is zeker, meer mensen gaan enthousiast worden over de maritieme techniek, en vooral over die van Rotterdam, zegt hij met een knipoog.

De BankGiro Loterij Museumprijs valt ook in de prijzen

Dit jaar werd de elfde editie van de BankGiro Loterij Museumprijs georganiseerd met een recordaantal van 113.570 publieksstemmen. Het museum uit Rotterdam ontving maar liefst 42.477 stemmen, dit is 37,4% van het totaal.

Dit overweldigende percentage is nog nooit eerder bereikt. Het museum Science Centre Delft ging ervandoor met 38.984 stemmen (34,3%), waar GeoFort achterbleef met 32.109 stemmen (28,3%). Het thema van dit jaar was techniek, Directeur Frits Loomeijer is blij dat de tijd die hierin gestoken wordt gezien wordt door het publiek. De droom van het museum past perfect bij het thema.

Een gerenommeerde publieksprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs is al actief sinds 1990 en een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Het aantal stemmen is in vergelijking met vorig jaar flink gestegen, vorig jaar behaalde de wedstrijd een aantal van 80.900 stemmen.

Bij elke editie stemmen de mensen op hun favoriete Nederlandse museum, deze worden gekozen aan de hand van elk jaar vastgestelde categorieën, zoals al eerder benoemd was het thema van 2018 techniek. Een thema waar het Maritiem Museum in Rotterdam met al haar activiteiten rondom dit onderwerp zeker toebehoort.

Deze Musea gingen het Maritiem Museum in Rotterdam voor in vorige edities van de grootste culturele publieksprijs van Nederland:

– TextielMuseum Tilburg (2017)

– Nationaal Monument Kamp Vught (2016)

– Fries Museum in Leeuwarden (2015)

– Klok & Peel Museum Asten (2014).

Wie maken het mogelijk?

De prijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij. In nauwe samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging wordt er editie op editie een geweldige wedstrijd georganiseerd.

Het doel van de prijs is het belonen van de musea die zich enorm onderscheiden van andere soortgelijke musea, zij krijgen het voor elkaar om een zeer breed publiek bij haar museum te betrekken wat zorgt voor geweldige ervaringen. 

Handige & leuke Video’s

Bankgiro loterij VIP kaart

Bankgiro loterij VIP kaart

BankGiro loterij VIP kaart BankGiro loterij VIP kaart, wanneer u deelneemt aan de BankGiro Loterij wint u en beleeft u meer! Naast het gewone prijzenpakket die maandelijks meer dan honderdduizenden prijzen bevatten, is er ook een speciale BankGiro loterij VIP kaart....

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

Bankgiroloterij recordopbrengst 74,8 mlj goede doelen

De Bankgiro Loterij helpt goede doelen in 2018 extra Afgelopen februari heeft de BankGiro Loterij weer een recordopbrengst van maar liefst 74,8 miljoen euro verdeeld onder allerlei culturele organisaties. Dit natuurlijk gebaseerd op de 50% regel die de overheid heeft...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.