De Bankgiroloterij is een van de beste loterijen

door 12 mrt 2018BankGiro Loterij

De Bankgiro Loterij

Meedoen met de BankGiro Loterij voor het goede doel. Deelnemers aan de Bankgiro loterij steunen culturele instellingen en maken bovendien kans op mooie prijzen.

De Bankgiro loterij is namelijk onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV en die naam dekt de lading uitstekend. Uw bank- of girorekeningnummer is bepalend voor uw lotnummer en jaarlijks zijn er 15 trekkingen.

Hoe wordt uw rekeningnummer nu precies een lot?

De loterij die in 1961 werd opgericht heeft veel vaste deelnemers. Ruim 600.000 Nederlanders spelen maandelijks mee en het concept is ludiek en tegelijkertijd verbazingwekkend simpel.

Uw rekeningnummer bepaald uw lotnummer en dat is wel zo makkelijk. Bij deelname aan deze sympathieke loterij wordt uw lotnummer namelijk bepaald door de laatste 5 cijfers van uw rekeningnummer.

De twee letters veranderen uw lot

Met de toevoeging van twee letters veranderd dus uw bank of giro rekening in een uniek lot. Is uw rekeningnummer bijvoorbeeld IBAN 1111 0123 45 dan wordt uw lotnummer automatisch 12345 en door de toevoeging van twee willekeurige letters geheel uniek!

Er zijn dus nooit meerdere mensen met hetzelfde lotnummer, die dan een gewonnen prijs zouden moeten delen. Dat kan trouwens ook best leuk zijn als u bijvoorbeeld als echtpaar of partners van elkaar één bank- of girorekening delen.

Wat u allemaal kunt winnen met de Bankgiro loterij

De prijzen die maandelijks en bij de bijzondere extra trekkingen worden verloot bestaan niet alleen uit geldprijzen. Natuurlijk zijn er de mooie geldprijzen zoals dagelijks 10.000 Euro en zelfs iedere week een ton (€ 100.000,-) die op de rekening van de gelukkige winnaars worden gestort, maar dat is lang niet alles.

Maandelijks worden er ook andere fraaie prijzen verloot zoals cadeaubonnen, leuke reisjes en veel prijzen naar keuze. Luxe elektronische gadgets, dagtochtjes naar een door u te bepalen bestemming en zelfs kookboeken behoren bij het prijzenpakket.

Ook mooie telefoons waaronder de nieuwste Androids worden regelmatig verloot. Als klap op de vuurpijl heeft de bankgiroloterij bij iedere trekking ook nog eens een hoofdprijs van een miljoen Euro.

Hoe werken de trekkingen van de Bankgiro Loterij

De bankgiro loterij werkt volgens een systeem van twaalf maandelijkse reguliere trekkingen. Drie keer per jaar vindt er bovendien een bijzondere trekking plaats. Dit zijn de zogenoemde Paastrekking in maart, de Herfsttrekking in september en de speciale Kersttrekking in december.

De reguliere maandelijkse trekkingen, waarbij de winnende loten van de voorgaande maand worden geselecteerd, vinden plaats op de laatste werkdag voorafgaand aan de 10e van iedere maand.

Op de tiende van iedere maand worden de uitslagen gepubliceerd samen met de bijbehorende prijzen. Ook de weekprijzen worden tijdens deze maandelijkse trekking bepaald maar die worden nog niet gelijk vrijgegeven. Om het spannend te houden worden de weekprijzen namelijk dagelijks bekend gemaakt, zodat u iedere dag van de maand de kans heeft, om een gelukkige winnaar te worden.

Cultuur en meer bij de Bankgiro Loterij

De bankgiro loterij heeft een opmerkelijke doelstelling: de helft van haar inkomsten geeft zij namelijk weg. Instellingen die zich bezighouden met Cultuur en monumentenzorg in Nederland delen mee in de opbrengst van de verkoop van loten. Hiermee dragen de deelnemers aan de bankgiro loterij hun steentje bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed.

Er worden door deelname aan deze loterij maar liefs 78 culture organisaties ondersteund. In deze groep bevinden zich veel kleine musea zoals bijvoorbeeld het Drents Museum, het Fries museum en het Zuiderzeemuseum. Maar ook grote namen zoals het Concertgebouw en de vier Rijksmusea staan op de lange lijst van culturele partners.

Ook het schattige stoomtreintje tussen Hoorn en Medemblik mag op ondersteuning van de bankgiro loterij rekenen. De cijfers over alle schenkingen en donaties zijn openbaar en kunnen door iedereen, of u nu deelneemt of niet, worden ingezien.

Dat de bankgiro loterij hiermee een unieke plaats inneemt in de wereld van de loterijen en kansspelen mag duidelijk zijn. Wist u trouwens dat de deelnemers aan de loterij ook zelf mogen bepalen naar welk goed doel hun bijdrage gaat?

Door deze keuzemogelijkheid van de deelnemers hebben bijzondere instellingen zoals de Apenheul, Kasteel de Haar en het Ouwehands Dierenpark al een mooie donatie mogen ontvangen.

Ambassadeurs van de Bankgiro Loterij

De loterij heeft door haar charitatief karakter en ondersteuning van culturele instellingen zelfs heuse ambassadeurs. Met ambassadeur bedoelen we in dit geval natuurlijk geen regeringsvertegenwoordiger maar een goodwillambassadeur. Zo’n goodwillambassadeur is meestal een bekende man of vrouw en iemand met een groot sociaal netwerk, die zich belangeloos wil inzetten voor een goed doel.

De lijst van ambassadeurs bij de goede doelen loterij omvat mooie namen: Robert ten Brink, Leontine Borsato en Ilse Delange dragen de boodschap voor behoud en ondersteuning van cultuur graag uit.

Ook Chantal Janzen en Albert Verlinde maken zich sterk voor de loterij en deze laatste presenteerde voor de loterij, daarom met liefde een reeks liefdadigheidsconcerten in het Concertgebouw te Amsterdam. Ook zijn de ambassadeurs en ambassadrices regelmatig te zien in reclameboodschappen om diegenen die het nog niet wisten meer te vertellen over de bijzondere doelstellingen van de loterij.

Alleen maar winnaars

Eigenlijk kent de bankgiro loterij alleen maar winnaars. Als deelnemer aan deze loterij steunt u het goede doel en maakt tegelijkertijd kans op mooie prijzen. De loterij zelf ontleend haar bestaansrecht aan de ondersteuning van culturele instellingen en dat mag ook wel eens gezegd worden, ze zijn goed bezig en doen geweldig werk.

De 78 vaste instellingen op het gebied van kunst, cultuur en monumenten en de tientallen losse projecten die ondersteund worden met inkomsten uit de loterij winnen natuurlijk altijd. En om nog even terug te gaan naar de harde cijfers van de kansberekening: de kans dat u ‘letterlijk’ een prijs wint als u meedoet aan de loterij is per trekking één op de vier. Wilt u meer weten over de bankgiroloterij? Klik dan op de link: https://loten-kopen.com/bankgiroloterij/

Handige & leuke Video’s

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

De BankGiro Loterij VIP-kaart en 5 uitstapjes Wanneer in Nederland de zon begint te schijnen, willen we niets anders meer dan naar buiten. Je kent het wel, de korte broek of jurkjes worden bij het kleinste zonnestraaltje uit de kast getrokken en mensen trekken massaal...

Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro Loterij Uitslag De BankGiro Loterij houdt zich vooral bezig met cultuur. Het noemt zichzelf daarom dan ook wel ‘De Cultuurloterij’. De loterij kon het afgelopen jaar dankzij haar 600.000 deelnemers 62,5 miljoen euro overmaken aan culturele instanties.Hoe...

Bankgiroloterij contact

Bankgiroloterij contact

Bankgiroloterij contact Wilt u direct de bankgiroloterij contact gegevens zien? Klik dan hier. De Bankgiroloterij is een populaire goede doelen loterij in Nederland. Maandelijks doen er veel Nederlanders aan mee.De bank giro loterij steunt vele goede doelen De...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.