De Bankgiroloterij is een van de meest bekende loterijen

door 14 apr 2018BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij wordt steeds populairder in Nederland

De Bank Giro Loterij is erg populair onder Nederlanders. Het geeft deelnemers de mogelijkheid om veel geld te winnen en tegelijkertijd goede doelen te ondersteunen. BankGiro onderdeel van de zogenaamde ‘Goede doelen loterijen’ in Nederland.

Samen met andere loterijen ondersteunt het in totaal 69 culturele organisaties. Om dit te doen, doneert de BankGiro Loterij een groot deel van zijn inkomsten. Het is allemaal mogelijk gemaakt door de honderdduizenden deelnemers die dromen van het winnen van de loterij.

Non-profit organisatie met een focus op cultuur

BankGiro is op verschillende manieren anders dan andere loterijen. Het is bijvoorbeeld een non-profitorganisatie. Het belangrijkste doel is om de Nederlandse cultuur aan te moedigen en te behouden. Daarom ontvangen culturele organisaties elk jaar 60 miljoen van de BankGiro Loterij. Het geld is verdeeld tussen musea, historische en culturele projecten of andere culturele stichtingen en organisaties.

Het wereldberoemde Rijksmuseum is daar een heel goed voorbeeld van, maar historische monumenten en huizen krijgen ook ondersteuning. Het Nationale Theater en Natura Artis Magistra kunnen ook rekenen op de donaties van de loterij. De hoeveelheid geld varieert van 100.000 tot zelfs een miljoen euro voor een cultureel project.

Waar gaat geld naartoe?

Het geld is verdeeld tussen musea, historische en culturele projecten of andere culturele stichtingen en organisaties. Het wereldberoemde Rijksmuseum is daar een heel goed voorbeeld van, maar historische monumenten en huizen krijgen ook ondersteuning. Het Nationale Theater en Natura Artis Magistra kunnen ook rekenen op de donaties van de loterij. De hoeveelheid geld varieert van 100.000 tot zelfs een miljoen euro voor een cultureel project.

Ondersteuning van goede doelen

De BankGiro Loterij werd in 1961 opgericht als de ‘BankGiro Loterij’. Het veranderde zijn naam in 1978. Vanaf dat moment richtte het zich vooral op liefdadigheidsinstellingen. Sinds 2002 maakt deze loterij deel uit van de zogenaamde ‘Holding Nationale Goede Doelen Loterij’. Het werkt samen met de Postcodeloterij en de Vriendenloterij.

BankGiro is de ‘oudere broer’, omdat de andere twee loterijen beide in 1989 werden opgericht. Het aantal deelnemers groeit nog steeds. Tegenwoordig nemen ongeveer 600.000 mensen deel aan de wekelijkse en maandelijkse trekkingen van de BankGiro Loterij.

Nederlands erfgoed in de schijnwerpers

Een paar jaar geleden werd besloten dat BankGiro zich zou richten op culturele organisaties. . Het feit dat BankGiro zich richt op de Nederlandse cultuur is een van de belangrijkste redenen voor mensen om deel te nemen. Natuurlijk willen ze ook graag veel geld winnen.

Mensen waarderen het echter dat meer dan 50 procent van de opbrengst van de loterij bestemd is voor culturele organisaties. De loterij en haar deelnemers denken dat het Nederlandse erfgoed ongelooflijk belangrijk is. Het is ook gemakkelijker voor hen om deel te nemen aan een loterij dan om een ​​museum of een ander cultureel monument te bezoeken.

Handige & leuke Video’s

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

5 leuke uitstapjes met de BankGiro Loterij VIP-kaart

De BankGiro Loterij VIP-kaart en 5 uitstapjes Wanneer in Nederland de zon begint te schijnen, willen we niets anders meer dan naar buiten. Je kent het wel, de korte broek of jurkjes worden bij het kleinste zonnestraaltje uit de kast getrokken en mensen trekken massaal...

Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro loterij uitslag

Bankgiro Loterij Uitslag De BankGiro Loterij houdt zich vooral bezig met cultuur. Het noemt zichzelf daarom dan ook wel ‘De Cultuurloterij’. De loterij kon het afgelopen jaar dankzij haar 600.000 deelnemers 62,5 miljoen euro overmaken aan culturele instanties.Hoe...

Bankgiroloterij contact

Bankgiroloterij contact

Bankgiroloterij contact Wilt u direct de bankgiroloterij contact gegevens zien? Klik dan hier. De Bankgiroloterij is een populaire goede doelen loterij in Nederland. Maandelijks doen er veel Nederlanders aan mee.De bank giro loterij steunt vele goede doelen De...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.