De Eurojackpot, hoe gaat het in zijn werk

door 15 jul 2018Eurojackpot

De Eurojackpot, wat is het?

De Eurojackpot, iedereen heeft er wel eens van gehoord maar kan nooit precies uitleggen wat deze loterij precies inhoudt. Het is een kansspel dat wordt gecoördineerd op Europees niveau met de mogelijkheid om voor maar 2 euro kans te maken op die enorme jackpot. Lees snel verder voor meer informatie.

Kies de getallen en win

Je kiest 5 van de 50 getallen plus 2 extra bonusgetallen. Heb jij alle getallen van tevoren goed gegokt dan win jij de gehele jackpot. Deze bestaat altijd uit minimaal €10 miljoen en kan oplopen tot wel €90 miljoen euro, een enorme klapper. De prijzen die elke week beschikbaar worden gesteld hangt af van het totaal aantal verkochte loten in de desbetreffende week. Elke vrijdag voert de Eurojackpot een trekking uit, lekker veel winkansen!

Meespelen met de Eurojackpot, hoe gaat het in zijn werk?

Het meespelen met de Eurojackpot is enorm eenvoudig, hier staan ze om bekend. Je kunt altijd, 24/7 meedoen met de loterij via de website. Natuurlijk kunt u ook terecht bij één van de verkooppunten van de Eurojackpot.

De kosten van een lot zijn €2 waarmee je kans maakt op die enorme jackpot van minimaal €10 miljoen. Hoe meer loten je aanschaft, hoe groter de kans dat jij in de prijzen valt. Het is bij de Eurojackpot ook mogelijk om vooruit te spelen op toekomstige trekkingen, zo maak je elke week kans op die jackpot en heb je er geen omkijken meer naar.

Wat valt er te winnen bij de Eurojackpot?

Wanneer jij al je gekozen getallen goed hebt gegokt, dus de 5 getallen plus de 2 bonusgetallen, dan ben jij de gelukkige en win je de jackpot. In totaal hanteert de Eurojackpot 12 prijscategorieën, het is natuurlijk niet zo dat alleen de jackpot wordt uitgereikt.

Naast de geweldige wekelijkse jackpot zijn er natuurlijk ook nog andere geweldige geldprijzen te winnen. Elke vrijdag vindt er een trekking plaats en maak je kans op grote geldprijzen.

De trekkingen van de Eurojackpot, hoe gaat dat?

Zoals al eerder verteld vind er elke vrijdag een trekking plaats. Elke vrijdag kun je tot 18:55 een Eurojackpot lot kopen voor de trekking van de desbetreffende trekking.

Ben je net iets te laat met het kopen van loten voor de trekking? Niet getreurd. Het lot wat je hebt aangeschaft doet automatisch mee met de volgende trekking.  

Je hebt iets gewonnen bij de Eurojackpot

Heb je een lot gekocht en een prijs gewonnen? Dan willen we jou allereerst feliciteren met uw geldprijs. Je kunt je geld een dag na de trekking innen, dit kun je bij één van de verkooppunten doen.

Heb jij een bedrag gewonnen groter dan € 5000 dan vraagt de Eurojackpot om contact op te nemen, hierna zul je door een proces geleid worden waarmee je je gewonnen geld kunt innen. U begrijpt dat wanneer het om grote bedragen gaat, niet geïnd kan worden bij de lokale sigarenwinkel, vandaar deze regeling.

Welke landen doen er mee met de Eurojackpot?

 In totaal zijn er 18 deelnemende landen aan de Eurojackpot, wij hebben ze voor u opgesomd:

 • Denemarken
 • Duitsland
 • Estland
 • Finland
 • Hongarije
 • IJsland
 • Italië 
 • Kroatië
 • Letland
 • Litouwen
 • Nederland
 • Noorwegen
 • Slovenië
 • Slowakije
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Polen
 • Zweden

 Voor meer informatie over alle loterijen van Nederland, kunt u op deze pagina eens een kijkje nemen.

Handige & leuke Video’s

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.