De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

door 12 feb 2018Loten Kopen

De Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij is een organisatie bestaande uit verschillende loterij aanbieders in Nederland. het voornaamste doel van deze samenwerking van verschillende aanbieders is een sterk en daadkrachtige organisatie vormen. Dit is erg belangrijk omdat er in de toekomst steeds meer verschillende buitenlandse loterijen worden toegelaten op de Nederlandse markt 

De organisatie

De Nederlandse Loterij maakt grote stappen op de weg naar een miljardenorganisatie. Dit is voor alle meespelende personen vooral positief omdat gemaakte kosten lager kunnen worden door deze te delen. 

Dit leidt uiteindelijk tot hogere uitkeringspercentages wat voor de spelers natuurlijk gewenst is. Ook zullen de giften vanuit de loterijen aan goede doelen omhoog gaan, jij en de goede doelen profiteren hier van.

De nieuwe missie van de organisatie: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.

Om deze missie te kunnen bereiken hebben alle samengevoegde partijen besloten om sport en beweging beschikbaar en bereikbaar te maken voor iedereen. van jonge tot oude personen, van professionele sporters tot plezier sporters, van herstelsport tot gehandicaptensport.

 “We zijn experts in het creëren van winnaars, maar het draait om meer dan om winnen alleen. Het gaat ook over het verwezenlijken van dromen, spelplezier en iets teruggeven aan de Nederlandse samenleving. Als je een product van Nederlandse Loterij koopt, heb je een grote kans om een mooie prijs te winnen, maar als dat niet gebeurt, weet je dat er hoe dan ook iets goeds gebeurt met de opbrengst”, vertelt Frans van Steenis, CEO van Nederlandse Loterij.

Onstaan van De Nederlandse Loterij

Het onstaan van de organisatie is voortgekomen door een fusie tussen de Lotto en de Nederlandse Staatsloterij. De topman is van mening van dat deze twee partijen zijn opgewassen tegen de toekomstige buitenlandse concurrentie

Bij het aannemen van nieuwe wetten over kansspelen kan het worden toegestaan dat de buitenlandse partijen zich op de Nederlandse markt mogen vestigen, dit zal voor de Nederlandse partijen betekenen dat ze een groot marktaandeel gaan kwijtraken en dus nieuwe concurrentie krijgen.

Hiernaast heb je ook nog de zogeheten ‘goede doelen loterij’. Onder deze samenwerkingen vallen de Vriendenloterij en de Postcodeloterij. Zo kunnen anderen loterijen zich ook op een goede manier verdedigen tegen de verwachtte concurrentie.

Spellen in de Nederlandse Loterij

Welke spellen voert de Nederlandse Loterij dan? Door de samenwerking van verschillende partijen worden er 7 verschillende spellen gevoerd namelijk:

  1. Krasloten
  2. Toto
  3. Staatsloterij
  4. Lucky Day
  5. Lotto
  6. Eurojackpot
  7. Miljoenenspel

Bij het meespelen met één van deze 7 spellen ben je ervan verzekerd dat ze worden ondersteund door een sterke organisatie. Ook ben je er zeker van dat er een groot deel naar goede doelen gaat. 

In totaal worden er 19 verschillende goede doelen gesteund, deze giften worden verzorgd via het ministerie van Financiën.

Natuurlijk bent u er ook van verzekerd dat deze loterijen een vergunning hebben in Nederland om deze loterijen te mogen organiseren. Voor meer informatie over de Nederlandse loterijen kunt u deze pagina eens bekijken.

Geen verandering

De mensen die al mee speelden met de benoemde loterijen hoeven zich niet druk te maken over verandering van bijvoorbeeld spelsystemen. Ook voor nieuwe spelers zal het niet veel uitmaken dat deze fusie is ontstaan.

De aangesloten loterijen werken nog precies hetzelfde als voor de fusie, je merkt als speler helemaal niks van De Nederlandse Loterij.

Handige & leuke Video’s

Kansspelbelasting Of Niet?

Kansspelbelasting Of Niet?

Is het verplicht om kansspelbelasting betalen Het is vaak zo dat wanneer mensen grote bedragen winnen via een loterij dat zij een bepaald percentage belasting moeten betalen, de zogeheten kansspelbelasting. Dit is niet altijd zo, het hangt af van hoe groot het bedrag...

Loten kopen online – Lees dit voor dat je er aan begint!

Loten kopen online – Lees dit voor dat je er aan begint!

Loten kopen online, wat hoe doe ik het en wat zijn de voordelen? Als u besloten heeft mee te spelen met een van de grote Nederlandse loterijen hoeft u niet naar de sigarenzaak op de hoek om loten te kopen. Meespelen kunt u eenvoudig en snel vanachter uw computer of...

Loterij inschrijven – Hoe werkt dat precies?

Loterij inschrijven – Hoe werkt dat precies?

Loterij inschrijven voor de Nationale Postcode Loterij Op de website van de Nationale Postcode Loterij kan je je simpelweg inschrijven voor deze Loterij. Je hoeft enkel je postcode, je huisnummer en je naam door te geven aan de loterij en je speelt al mee. Je kunt er...

Zakelijk Meedoen Met De Loterij

Zakelijk Meedoen Met De Loterij

Zakelijk meespelen met de loterij Iedereen weet dat het mogelijk is om zelf een lot te kopen en mee te spelen met een loterij, mits je 18 jaar bent. Tegenwoordig is het mogelijk in Nederland om samen mee te spelen met een loterij, de Vrienden Loterij maakt dit...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.