De Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij is een organisatie bestaande uit verschillende loterij aanbieders in Nederland. het voornaamste doel van deze samenwerking van verschillende aanbieders is een sterk en daadkrachtige organisatie vormen. Dit is erg belangrijk omdat er in de toekomst steeds meer verschillende buitenlandse loterijen worden toegelaten op de Nederlandse markt 

De organisatie

De Nederlandse Loterij maakt grote stappen op de weg naar een miljardenorganisatie. Dit is voor alle meespelende personen vooral positief omdat gemaakte kosten lager kunnen worden door deze te delen. 

Dit leidt uiteindelijk tot hogere uitkeringspercentages wat voor de spelers natuurlijk gewenst is. Ook zullen de giften vanuit de loterijen aan goede doelen omhoog gaan, jij en de goede doelen profiteren hier van.

De nieuwe missie van de organisatie: bijdragen aan een gelukkig en gezond Nederland.

Om deze missie te kunnen bereiken hebben alle samengevoegde partijen besloten om sport en beweging beschikbaar en bereikbaar te maken voor iedereen. van jonge tot oude personen, van professionele sporters tot plezier sporters, van herstelsport tot gehandicaptensport.

 “We zijn experts in het creëren van winnaars, maar het draait om meer dan om winnen alleen. Het gaat ook over het verwezenlijken van dromen, spelplezier en iets teruggeven aan de Nederlandse samenleving. Als je een product van Nederlandse Loterij koopt, heb je een grote kans om een mooie prijs te winnen, maar als dat niet gebeurt, weet je dat er hoe dan ook iets goeds gebeurt met de opbrengst”, vertelt Frans van Steenis, CEO van Nederlandse Loterij.

Onstaan van De Nederlandse Loterij

Het onstaan van de organisatie is voortgekomen door een fusie tussen de Lotto en de Nederlandse Staatsloterij. De topman is van mening van dat deze twee partijen zijn opgewassen tegen de toekomstige buitenlandse concurrentie

Bij het aannemen van nieuwe wetten over kansspelen kan het worden toegestaan dat de buitenlandse partijen zich op de Nederlandse markt mogen vestigen, dit zal voor de Nederlandse partijen betekenen dat ze een groot marktaandeel gaan kwijtraken en dus nieuwe concurrentie krijgen.

Hiernaast heb je ook nog de zogeheten ‘goede doelen loterij’. Onder deze samenwerkingen vallen de Vriendenloterij en de Postcodeloterij. Zo kunnen anderen loterijen zich ook op een goede manier verdedigen tegen de verwachtte concurrentie.

Spellen in de Nederlandse Loterij

Welke spellen voert de Nederlandse Loterij dan? Door de samenwerking van verschillende partijen worden er 7 verschillende spellen gevoerd namelijk:

  1. Krasloten
  2. Toto
  3. Staatsloterij
  4. Lucky Day
  5. Lotto
  6. Eurojackpot
  7. Miljoenenspel

Bij het meespelen met één van deze 7 spellen ben je ervan verzekerd dat ze worden ondersteund door een sterke organisatie. Ook ben je er zeker van dat er een groot deel naar goede doelen gaat. 

In totaal worden er 19 verschillende goede doelen gesteund, deze giften worden verzorgd via het ministerie van Financiën.

Natuurlijk bent u er ook van verzekerd dat deze loterijen een vergunning hebben in Nederland om deze loterijen te mogen organiseren. 

Geen verandering

De mensen die al mee speelden met de benoemde loterijen hoeven zich niet druk te maken over verandering van bijvoorbeeld spelsystemen. Ook voor nieuwe spelers zal het niet veel uitmaken dat deze fusie is ontstaan.

De aangesloten loterijen werken nog precies hetzelfde als voor de fusie, je merkt als speler helemaal niks van De Nederlandse Loterij.

 

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.