De Postcodeloterij werkt op een unieke manier samen

door 18 mei 2018Nationale Postcode Loterij

 Het creëren van Win-Win situaties

De Postcodeloterij werkt op een aparte manier die een win-win veroorzaakt.
De manier waarop de Nationale Postcode Loterij werkt, is een klassiek voorbeeld van een win-winsituatie. Het zijn tenslotte niet alleen onze goede doelen die rijkelijk worden beloond.

Er winnen jaarlijks 10 miljoen spelers in Nederland

Elk jaar worden meer dan 10 miljoen spelers getrakteerd op een groot aantal prijzen, variërend van een volledige VIP-behandeling in een resort tot een miljonair van de ene dag op de andere. De wekelijkse PostcodeStraatPrijs, waarin een hele straat staat om een ​​spectaculaire geldprijs te winnen, is populair en bekend in heel Nederland.

Het hoogtepunt van deze buurtonderscheidingen is de PostcodeKanjer, die elk jaar op 1 januari wordt uitgedeeld. Deze prijs is de grootste in de Nederlandse loterijgeschiedenis. 

Er is enorm veel geld bijgedragen aan goede doelen

Sinds de start in 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij meer dan 5,5 miljard euro bijgedragen aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor ‘people’ en ‘planet’. Het ondersteunt nu wereldwijd 112 goede doelen en speelt een pioniersrol in de zoektocht naar een eerlijke en ondernemende, groene en verantwoordelijke wereld.

Er zijn veel ambassadeurs die de Postcodeloterij steunen

De Nationale Postcode Loterij heeft een sterk team van ambassadeurs die het woord over de belang van de loterij en het goede werk van de fondsen verdienen.

De ambassadeurs van de loterij zijn de Nederlandse sterren Caroline Tensen, Quinty Trustfull en Martijn Krabbé. Hun televisieprogramma’s (meer dan 300 uitzendingen per jaar!) Helpen onze vele goede doelen en laat loterijdeelnemers zien hoe het geld wordt besteed. We hebben deze boodschap ook gecommuniceerd via verschillende vormen van direct mail-correspondentie, ons jaarverslag en gratis publiciteit

De Nationale Postcodeloterij heeft een speciale licentie

Loterijlicenties in Nederland worden verleend door de minister van Justitie. Het ministerie van Justitie en de Nederlandse Raad van Toezicht op kansspelen houden toezicht op de nationale spelvergunningen en de naleving van de wet op kansspelen. Het bestuur adviseert de minister ook over wijzigingen in de regels en voorschriften, licentie- en licentienormen voor deelnemers en bewaakt daartoe de activiteiten van alle nationale legale kansspelorganisaties in Nederland.

Er wordt een externe audit gedaan door een accountant

De externe audit van het werk van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen wordt uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers, het Nederlands Metrologisch Instituut (NMI) en notaris J.P. van Harseler. Accountants van PricewaterhouseCoopers controleren de cijfers en de computerspecialisten controleren de gegevensverwerking van de boekhouding van de leden.

Het Nederlands Metrologisch Instituut controleert de processen met betrekking tot de eerlijkheid van de loterij. De notaris, de heer J.P. van Harseler, verricht de loting van de Nederlandse Goede Doelen Loterijen.

Handige & leuke Video’s

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat? De nationale postcode loterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzamingHet is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.