De Postcodeloterij werkt samen met loterijen

door 14 apr 2018Nationale Postcode Loterij

De Postcodeloterij en goede doelen

Nederlandse loterijen staan ​​bekend om hun steun aan goede doelen en de Nationale Postcode Loterij is er een van. Elk lot dat wordt gekocht draagt ​​bij aan een betere wereld.

Dit komt door het feit dat 50 procent van de inkomsten wordt gedoneerd aan goede doelen. Dus deze loterij is niet alleen goed voor de deelnemers, maar ook voor de wereld. Dit moet je een goed gevoel geven!

Drie loterijen die samenwerken

De Nederlandse Loterij maakt deel uit van een zogenaamde ‘holding’. Het betekent dat het deel uitmaakt van een organisatie die in totaal loterijen omvat. Dit zijn de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Vriendenloterij. Samen vormen ze de ‘National Charity Lotteries Holding NV’. De non-profit loterijen komen sinds 2014 samen. Samen willen ze honderden goede doelen ondersteunen. Elk van hen richt zich op verschillende velden in Nederland. De

Nationale Postcode Loterij ondersteunt organisaties die zich richten op mens en natuur. Denk bijvoorbeeld aan de steun voor vluchtelingen. De BankGiro Loterij schenkt geld aan honderden goede doelen op cultureel gebied, terwijl de Vriendenloterij over welzijn en gezondheid.

De Postcodeloterij 2018 wordt weer een groot succes.

Geld inzamelen voor goede doelen

In bijna drie decennia heeft de Nationale Postcode Loterij veel goede dingen gedaan. Tegenwoordig doneert het in totaal 95 goede doelen. Natuurlijk zijn de organisaties erg tevreden met de hulp. De Nationale Postcode Loterij werd in 1989 opgericht door drie zakenmensen die streefden naar een manier om geld in te zamelen voor een goed doel.

Door een loterij te maken was het niet nodig om acties opnieuw te organiseren. Alleen de loterij zou voldoende zijn om op een structurele manier geld in te zamelen. De zakenman wilde met name de mens en de natuur ondersteunen. Dat is zeker gelukt, want de Nationale Postcode Loterij heeft in de loop der jaren ongelofelijk veel geld aan goede doelen gegeven. 

Van een klein tot een groot bedrijf

In 1989 was de Nationale Postcode Loterij een zeer klein bedrijf. Alleen de oprichters en enkele werknemers hebben daar gewerkt. Sindsdien is er veel veranderd. In 2017 is het een groot bedrijf met honderden werknemers. Het is eigenlijk de grootste loterij na de Nationale Loterij. Duizenden Nederlanders proberen hun geluk door een of meerdere loten te kopen. Het ticket gebruikt je postcode en drie nummers.

Dit maakt de nummers uniek en persoonlijk. Dus in totaal heb je vier cijfers, twee letters en drie andere cijfers.

De nummers hoeven niet per se uw eigen postcode te zijn. U kunt eenvoudig de postcode kiezen op de website van de loterij. Het is ook mogelijk om uw tickets daar te kopen. Veel met de zogeheten StraatprijsVerdubbelaar kost 12,75 euro. Met deze optie wordt het prijzengeld verdubbeld als je wint. Zonder deze dubbele optie kost een loterijkaartje 11,50 euro.

Handige & leuke Video’s

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat? De nationale postcode loterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzamingHet is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.