Een Eigen Loterij Beginnen, Kan Dat Zomaar In Nederland?

door 7 apr 2018Loten Kopen

Het opzetten van een eigen loterij

Het klinkt als een tof verhaal, je eigen loterij beginnen. En er zijn vast genoeg Nederlandse ondernemers die brood zien in een eigen loterij. Maar het opzetten van een loterij mag niet zomaar.

Je Krijgt Te Maken Met Allerlei Regels En Vergunningen

Je hebt te maken met allerlei regels en vergunningen. De wet op kansspelen is bijvoorbeeld een belangrijk, maar ook het aanvragen van vergunningen en kansspelbelasting zijn belangrijke pijlers bij het starten van een loterij in Nederland.

Je Hebt Vergunningen Nodig

Wil je een loterij beginnen? Dan is het goed om te weten dat je voor de meeste kansspelen in Nederland een vergunning nodig hebt. Je moet dan eerst de waarde van je gehele prijzenpakket bepalen. Dit doe je door van alle prijzen de officiele winkelprijs bij elkaar op te tellen.

Je Moet Nog Al Wat Voorbereiden Om Een Loterij Te Starten

Ook bij gesponsorde prijzen geldt alsnog de winkelprijs, alleen als het bedrag lager is dan 4500 euro kun je een lokale vergunning aanvragen bij de gemeente. Als het prijzenbedrag hoger is dan heb je een vergunning nodig van kansspelautoriteit.

Hoe Zit Het Met De Geldigheid Van Een Vergunning

De vergunning die je aanvraagt blijft natuurlijk niet altijd geldig. De maximale duur van een vergunning van de kansspelautoriteit is ongeveer 6 maanden. In die maanden mag je dan maximaal 13 verschillende trekkingen organiseren. En je krijgt niet bij alle gevallen een vergunning, je kunt dan een bezwaar aantekenen om te kijken of je in je recht staat.

Belasting Betalen En Kansspelbelasting

Je betaalt in Nederland belasting als je een loterij gaat beginnen. Zo is het dat bij prijzen boven de 454 euro kansspelbelasting betaald moet worden. Ook kunnen loterijen er voor kiezen om de winnaar kansspelbelasting in rekening te brengen of kan de ondernemer er zelf voor kiezen om belasting te betalen.

De Wet Op Kansspelen, Hoe Zit Dat Precies

Je moet tenslotte ook nog eens rekening houden met de wet op kansspelen, want die verteld ook dat je niet zomaar een loterij kunt beginnen. Een loterij moet namelijk georganiseerd zijn zonder commercieel doel. De deelnemers mogen ook geen invloed hebben op de uitslag, en de opbrengst moet besteed worden aan doelen van algemeen belang. De kosten mogen daarbij maar maximaal 50% van de totale omzet zijn.

Uitzonderingen Van Vergunningen

Er zijn diverse uitzonderingen waar je geen vergunning voor hoeft aan te vragen. Je hebt bijvoorbeeld promotionele kansspelen. Daar hoef je geen vergunning voor te organiseren. Je geeft deelnemers bij een promotioneel kansspel namelijk de kans om een prijs te winnen terwijl je reclame maakt voor een bedrijf.

Er zijn Ook Nog Uitzonderingen Voor Het Bejaardentehuis

Daarbij heb je ook nog bejaardentehuizen die ook geen vergunning aan hoeven te vragen voor de wekelijkse Bingoavond. Daar gelden echter wel een paar voorwaarden: de onderneming moet namelijk drie jaar bestaan en de avond moet wel verplicht bij de gemeente gemeld zijn. Het prijzentotaal mag daarbij ook niet hoger zijn dan 1550 euro, en een hoofdprijs mag geen hogere waarde dan 400 euro hebben. Wil jij loten kopen? Check dan de vergelijker.

Handige & leuke Video’s

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting en de loterijen Erfbelasting, u zult er vast wel eens van gehoord hebben. Deze belasting is bij goede doelen vaak een complex onderwerp en dat geldt ook voor loterijen. Dit heeft te maken met het feit dat er tal van uitzonderingen, bepalingen en...

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij De Nederlandse Loterij is een organisatie bestaande uit verschillende loterij aanbieders in Nederland. het voornaamste doel van deze samenwerking van verschillende aanbieders is een sterk en daadkrachtige organisatie vormen. Dit is erg...

Nederlandse loterij – Lees dit voor dat je meespeelt!

Nederlandse loterij – Lees dit voor dat je meespeelt!

Nederlandse loterij De Nederlandse loterij is een nieuwe naam van de Staatsloterij en de Lotto. De twee loterijen zijn samen gaan werken in een fusie en vanaf juli 2016 is de naam openbaar gemaakt voor spelers. Door de fusie werden de twee loterijen tezamen de...

Lot Kopen – Lees dit voor dat je er mee begint

Lot Kopen – Lees dit voor dat je er mee begint

Het is zo ver, u gaat een lot kopen Een lot kopen? U hoeft gelukkig niet meer naar de sigarenzaak op de hoek om loten te kopen. Meespelen kunt u eenvoudig en snel vanachter uw computer of tablet regelen; alle loterijen bieden op hun website de mogelijkheid online u...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.