Makkelijk en snel online informatie over de Eurojackpot, vergelijk alle loterijen

De Eurojackpot

De voordelen van één Europa zijn nu ook op loterijgebied merkbaar! De Eurojackpot, een samenwerking tussen grote nationale loterijen biedt de deelnemers kans om voor een zeer laag bedrag mee te doen. Voor maar €2,- per lot dingt u mee naar een miljoenen jackpot! Wie wil dat nu niet?

De Eurojackpot groeit

Vanaf 2012, toen de Eurojackpot voor het eerst plaats vond en nu, is er veel veranderd. De loterij, die een internationaal karakter heeft, is de laatste jaren namelijk sterk gegroeid. In geheel Europa doen wekelijks inwoners van verschillende landen mee met deze bijzondere loterij.

Hoe werkt de Eurojackpot?

Het kenmerk van de loterij is de bijzonder lage instapprijs in combinatie met de zeer hoge jackpot. U koopt een lot voor het luttele bedrag van € 2,00 en u bepaalt zelf uw eigen lotnummers. Het gaat erom, te proberen om met een combinatie van 7 cijfers de hoofdprijs te bemachtigen.

De kansen verhogen met uw loten

Natuurlijk kunt u uw kansen verhogen door meerdere loten te kopen en veel mensen doen dat uiteraard ook. Een lot bestaat uit 5 hoofdcijfers, die u kiest uit 50 beschikbare cijfers. Ook kiest u zelf 2 bonusnummers uit 10 beschikbare cijfers. Heeft u de winnende combinatie van 7 cijfers geraden dan bent u in één klap miljonair!

Meerdere prijzen bij de Eurojackpot

Ook als u met uw lotnummer maar 3 cijfers plus de 2 bonusnummers goed heeft geraden dan wint u toch een prijs. De hoogte van deze prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten en het aantal mensen die dezelfde winnende combinatie hebben gekozen.

Trekkingsuitslagen Eurojackpot

Dat het meestal wel om een aardig bedrag gaat staat blijkt uit de gepubliceerde trekkingsuitslagen. Na afloop van de trekkingen die wekelijks op vrijdag plaatsvinden, wordt namelijk precies aangegeven hoe hoog de gewonnen geldbedragen zijn.

Er zijn 12 verschillende prijscategorieën en van de totale inleg in alle deelnemende landen, gaat vijftig procent naar het prijzengeld. De trekkingen vinden trouwens plaats in Helsinki en de winnende nummers worden stipt om 21.00 ‘s avonds getrokken.

eurojackpot
de eurojackpot
de euro jackpot aankopen doen
eurojackpot spelen

Wekelijks nieuwe kansen

Iedere vrijdag om 19.00 uur stopt de verkoop van loten voor de Eurojackpot. Daarna verzamelen in alle deelnemende landen de loterijen de verkoopcijfers uit hun systemen. Zij leveren die vervolgens in bij het controlecentrum.

Het gezamenlijke controlecentrum, waar alle gegevens over verkochte loten van de deelnemende Europese loterijen naar toe worden verzonden ligt in Duitsland. Zijn alle gegevens binnen dan worden deze opgeslagen en gaat er een seintje naar Finland. Want in Helsinki, de hoofdstad van Finland, worden iedere vrijdagavond om 21.00 uur de balletjes geschud.

De trekking van de winnende cijfers

De trekkingen vinden plaats met twee aparte machines en uit 50 beschikbare ballen worden eerst de 5 cijfers getrokken die samen de winnende combinatie vormen. Gelijk daarna worden met de tweede machine uit 10 beschikbare ballen de twee bonusnummers getrokken die nodig zijn voor de jackpot.

De uitslagen van de Eurojackpot checken

De machines schudden de ballen via het bekende blaassysteem, waardoor de ballen willekeurig worden geschud. De trekking vindt plaats volgens strikte procedures met betrekking tot de machines en staat onder toezicht van de officiële Finse toezichthouder. 

Alle trekkingen vinden trouwens plaats in het bijzijn en onder de verantwoordelijkheid van de nationale Finse politie. Om 22.00 wordt de uitslag officieel bekendgemaakt. U kunt deze online vinden maar ook nakijken via NOS-teletekst op pagina 554. In veel deelnemende landen wordt de uitslag trouwens ook op de televisie uitgezonden. Natuurlijk kunt u altijd ook bij de verkoper van uw lot of loten gemakkelijk de uitslag van de loterij controleren.

winkansen eurojackpot
eurojackpot trekkingen
eurojackpot loten

Hoeveel kans heeft u?

Kansberekening is een onderwerp, waarover u logischerwijs zeker wat meer wilt weten. De basis van een loterij is natuurlijk het principe dat veel mensen meedoen en uit hun deelnamegeld de winnaars worden uitbetaald. In het geval van deze bijzondere loterij is uw kans om de jackpot daadwerkelijk te winnen uitgerekend als 1 op de 95.344.200.

De kans om een van de andere prijzen te winnen is natuurlijk veel groter, volgens de loterij zelfs een kans van 1 op de 42. Kort gezegd zetten veel personen dus in en enkelingen winnen. En dat is nou juist voor heel veel mensen het aantrekkelijke van een loterij. 

Zekerheid om te winnen heb je natuurlijk nooit

U heeft natuurlijk geen zekerheid dat u tot de winnaars behoort als u meedoet aan een loterij, maar een kans heeft u zeker wel. Al wint u misschien niet de hoofdprijs, ook een van de vele andere prijzen kan op uw gekozen nummers vallen.

Bij deze grote Europese loterij wordt trouwens minimaal de helft van de opbrengst van verkochte loten ook weer uitbetaald. We hopen natuurlijk allemaal stiekem een heel klein beetje op de hoofdprijs en waarom ook niet? De wonderen zijn de wereld tenslotte nog niet uit. Iedereen die een lot koopt, maakt kans om te winnen.

Over de jackpot en waarom hij vaak zo groot is

De jackpot van de Euroloterij bedraagt altijd minimaal 10 miljoen. Dit bedrag wordt door de organisatie als minimum uitbetaald als de getrokken nummers overeenkomen met een verkocht lot. Deze gegarandeerde jackpot van 10 miljoen maakt het natuurlijk zeer aanlokkelijk om een kansje te wagen. De jackpot valt uiteraard niet iedere week.

Dat komt omdat de combinatie van cijfers willekeurig is en door de kopers van loten zelf wordt bepaald. Valt de jackpot niet, dan blijft deze gewoon staan en de miljoenen worden opgeteld bij de jackpot van de daarop volgende week.

De jackpot is soms enorm

Soms is het superspannend, want als de jackpot een aantal weken niet valt, gaat het al snel om astronomische bedragen. De maximale jackpot kan uitkomen op 90.000.000 euro en dit is als je het uitspreekt maar liefst negentig miljoen Euro! Deze maximale super jackpot is door de loterij trouwens al drie keer uitbetaald, één keer in Finland maar ook al een keer in Duitsland en Tsjechië.

In Duitsland vallen trouwens regelmatig jackpots, dit komt waarschijnlijk omdat de Eurojackpotloterij daar veruit de populairste is. Maar ook Nederland kent zijn gelukkige winnaars.

De soorten euro jackpot

Feest in Rotterdam met de Eurojackpot

Dat het geluk soms in een klein hoekje kan schuilen is al vaker bewezen. Wie meedoet met een loterij heeft kans om te winnen. Het zult u maar gebeuren dat u de winnende cijfercombinatie van de trekking op een van uw loten ziet staan. Veel mensen spelen regelmatig mee en kennen hun cijfers uit het hoofd. En zo kan het zomaar gebeuren dat een gewone deelnemer aan de Europese loterij, plotseling een miljonair is!

In een klap 90 miljoen rijker

In Rotterdam is namelijk een lot verkocht waarop de jackpot viel. Deze trekking, met een jackpot van 90 miljoen had vijf winnaars met dezelfde cijfercombinaties op hun loten. De gelukkigen kwamen uit Duitsland, Denemarken en Nederland! Deze jackpot was dus echt Europees en kende geen grenzen.

Het totaal uitgekeerde prijzengeld kwam neer op 18 miljoen per persoon! Het is dus ook voor kleine deelnemers mogelijk om de hoofdprijs te winnen al heeft u natuurlijk wel wat geluk nodig.

Waar kunt u loten kopen?

Uw loten om mee te doen met de Eurojackpot kunt u net als Staatsloten kopen bij de meeste kiosken en tabakswinkels. Ook kunt u de loten online aanschaffen, vergelijk daarvoor op onze website direct alle prijzen en huidige acties!

Je bepaalt zelf de cijfers

Een leuke mogelijkheid die u met deze loterij heeft is dat u zelf alle cijfers bepaald van uw lot. U kiest dus de vijf hoofdcijfers maar ook de 2 bonusnummers helemaal zelf. Als u het prettiger vindt om echt willekeurig mee te doen dan kan de computer trouwens ook automatisch de lotnummers voor u kiezen.

De Eurojackpot, hoe gaat het in zijn werk

De Eurojackpot, wat is het? De Eurojackpot, iedereen heeft er wel eens van gehoord maar kan nooit precies uitleggen wat deze loterij precies inhoudt. Het is een kansspel dat wordt gecoördineerd op Europees niveau met de mogelijkheid om voor maar 2 euro kans te maken...

De Eurojackpot is gevallen in Rotterdam

De Eurojackpot is gevallen in Nederland Het was eindelijk zo ver. Een winnaar van de Eurojackpot in Nederland. Met de winnende getallen 7, 14, 23, 27, 35 en bonusgetallen 3 en 5 is de jackpot van 90 miljoen euro van de Eurojackpot in Nederland gevallen en de winnaar...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.