Kansspelbelasting Of Niet?

door 7 apr 2018Loten Kopen

Is het verplicht om kansspelbelasting betalen

Het is vaak zo dat wanneer mensen grote bedragen winnen via een loterij dat zij een bepaald percentage belasting moeten betalen, de zogeheten kansspelbelasting. Dit is niet altijd zo, het hangt af van hoe groot het bedrag is dat je gewonnen hebt. De Kansspelautoriteit houdt toezicht op alle loterijen.

Dit bedrag ligt op een totaal van 454 euro, wanneer je hier overheen gaat moet je er toch echt aan geloven. Het percentage tarief dat wordt toegepast is 29% van de waarde van de prijs. De belasting wordt automatisch ingehouden op je winst

Is Kansspelbelasting Alleen Voor Geldprijzen?

Men zegt vaak dat je alleen op geldprijzen kansspelbelasting moet betalen, dit is niet zo. Onder deze belasting vallen ook materiële prijzen. De overheid heeft een vaste vuistregel over wat belast moet worden. ‘onder een prijs vallen alle zaken waaraan in het economisch verkeerd waarde is toe te kennen’.

Velen Komen Bedrogen Uit

Zoals velen van jullie weten geven loterijen niet alleen grote geldprijzen weg maar ook bijvoorbeeld auto’s en keukens. Ook over deze prijzen moet belasting betaald worden, winnaars hebben dit vaak niet door.

Wanneer je als winnaar de sleutel van je gewonnen auto in de hand neemt is die officieel van jou. Dit betekent dan ook dat je belasting moet betalen over de waarde. Als een auto dus nieuw 30.000 euro zou kosten, betaal je 8700 euro aan kansspelbelasting. Wil je meer informatie over de alle Nederlandse loterijen, kijk dan eens op deze pagina.

Wie Betaalt Jouw Kansspelbelasting Bij Winst?

Is het je eigen verantwoordelijkheid om de kansspelbelasting te betalen of doet iemand anders dit voor je? Natuurlijk een erg belangrijke vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een prijs gewonnen hebt.

De organisator van de loterij is altijd degene die het prijzengeld inhoudt of uitbetaald. Wat dit dus inhoud is dat de winnaar nooit achteraf rechtstreeks aan de belastingdienst uitbetaalt. Wanneer je belasting moet betalen houdt de organisator de 29% van je gewonnen geld in, mits je boven de grens van 454 euro uitkomt.

Onschuldig Gokken Met Kennissen

Af en toe gokken met kennissen en vrienden kan natuurlijk nooit kwaad, lekker ontspannend zelfs. Het komt vaak voor dat collega’s en vriendenkringen een kleine weddenschap opzetten omtrent een belangrijk sportevenement.

Vaak legt iedereen die mee doet een tientje in waarbij de winnaar de volledige prijzenpot mag houden. Dit is vaak erg kleinschalig en besloten dat hier geen kansspelbelasting over betaald moet worden, dat zou natuurlijk ook een beetje gek zijn. Wanneer je als groep besluit om het te winnen bedrag hoger te laten uitkomen dan 454 euro dan moet er alsnog kansspelbelasting betaald worden.

Het Meedoen online meedoen aan loterijen

In deze tijd is online meedoen aan loterijen niet meer weg te denken. het gebeurt op grote schaal en wordt als snel en erg makkelijk ervaren. Het kost natuurlijk minder tijd dan weer naar de supermarkt of sigarenwinkel te moeten lopen.

Win je geld bij een Nederlandse loterij en heb je online meegespeeld? Dan betaalt de organisator van de loterij voor jou meteen de kansspelbelasting. De winnaar hoeft dus achteraf niets te betalen. Wanneer je meespeelt met een buitenlands spel zit dit helemaal anders.

Wanneer je meedoet aan een buitenlandse loterij is het helemaal jouw verantwoordelijkheid om belastingaangifte te doen over jouw gewonnen bedrag. Het bedrag dat je moet afstaan wordt ook op een andere manier vastgesteld dan in Nederland. Hier gaat het vaak om het verschil tussen gewonnen prijzen en het totale bedrag dat je hebt ingezet.

Aangifte Doen Over Jouw Gewonnen Bedrag

Wanneer je als loterij speler zelf de verantwoordelijkheid hebt om je belastingaangifte te voltooien kun je dit doen via het aangiftebiljet kansspelbelasting. Om dit te bemachtigen moet er contact worden opgenomen met de Belasting telefoon. Hier verwerkt een medewerker jouw aanvraag en stuurt het biljet op.

Wanneer je online hebt gegokt werkt het ongeveer hetzelfde. Het verschil is dat je de winst van een bepaalde maand op moet geven. Dit is zo omdat je online met kleinere bedragen kan inzetten en dus veel meer kunt inzetten. Zoals al eerder vermeld wordt er dan gekeken naar het verschil tussen opbrengst en inzet. Wil je nog loten kopen? Check dan direct de vergelijker

Handige & leuke Video’s

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij De Nederlandse Loterij is een organisatie bestaande uit verschillende loterij aanbieders in Nederland. het voornaamste doel van deze samenwerking van verschillende aanbieders is een sterk en daadkrachtige organisatie vormen. Dit is erg...

Een Eigen Loterij Beginnen, Kan Dat Zomaar In Nederland?

Een Eigen Loterij Beginnen, Kan Dat Zomaar In Nederland?

Het opzetten van een eigen loterij Het klinkt als een tof verhaal, je eigen loterij beginnen. En er zijn vast genoeg Nederlandse ondernemers die brood zien in een eigen loterij. Maar het opzetten van een loterij mag niet zomaar.Je Krijgt Te Maken Met Allerlei Regels...

Smartphone, Loterijen En Doneren Hoe Werkt Dat Tegenwoordig

Smartphone, Loterijen En Doneren Hoe Werkt Dat Tegenwoordig

Meespelen met je Smartphone aan de loterij Je zult het wel gemerkt hebben, de opkomst van de smartphone. Iedereen heeft er tegenwoordig een en logisch ook. Het is handig, snel en veilig om via je smartphone te bankieren, mailen en om spellen te spelen als loterijen.Je...

Zakelijk Meedoen Met De Loterij

Zakelijk Meedoen Met De Loterij

Zakelijk meespelen met de loterij Iedereen weet dat het mogelijk is om zelf een lot te kopen en mee te spelen met een loterij, mits je 18 jaar bent. Tegenwoordig is het mogelijk in Nederland om samen mee te spelen met een loterij, de Vrienden Loterij maakt dit...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.