Koningsdagtrekking staatsloterij 2018 – Dit moet je lezen!

door 9 feb 2018Staatsloterij

De koningsdagtrekking, een unicum binnen de Staatsloterij

Bijzonder is het zeker, de speciale koningsdagtrekking van de staatsloterij op 27 april 2018, ter gelegenheid van de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Voor de deelnemers aan de loterij zijn er veel en grote prijzen te winnen.

De hoofdprijs van de koningsdagtrekking staatsloterij

De hoofdprijs van deze trekking is ook langdurig: Ieder jaar een kwart miljoen ontvangen en dat 20 jaren lang! Tel dat op bij de spannende trekking, met een prijzenpakket van maar liefst vijf keer € 100.000 en tien keer € 10.000. Er zijn ook nog veel kleinere prijzen die samen toch een heel mooi bedrag vormen.

Het enige dat je nodig hebt, is een lot en een beetje geluk. Natuurlijk is het op 27 april Koningsdag, sowieso een feestelijke gelegenheid. Deze combinatie van het feest en de loterij is uniek. Begrijpelijk dus dat deze bijzondere trekking zo immens populair is.

Toezicht en controle bij de koningsdagtrekking van de staatsloterij

Opgericht in 1726 onder de naam Generaliteitsloterij is de huidige staatsloterij de oudste en tegelijkertijd meest bekende loterij in Nederland. Ontstaan vanuit de Nederlandse overheid om het gokken te reguleren, is de loterij sinds 1992 helemaal zelfstandig.

Controle en toezicht op de eerlijkheid en het goede verloop van de trekkingen berust echter nog steeds bij het ministerie van Financiën. Dat veel mensen hiermee bekend zijn is uiteraard een pluspunt. Een betere reclame kun je eigenlijk niet wensen: men vertrouwd erop dat de trekking eerlijk verloopt en dat de prijzen altijd en correct worden uitbetaald.

Aantallen loten per trekking bij de koningsdagtrekking van de staatsloterij

De vaste klanten kopen hun Koningsdag loten veelal via hun bank of girorekening. Maar ook de losse verkoop van loten bij de duizenden verkooppunten in het land doen de omzet stijgen.

Hoeveel loten precies verkocht worden is wisselend, maar het maximale aantal loten per trekking is 18 miljoen stuks. Hiervan worden, volgens officiële bronnen, gemiddeld drie a vier miljoen loten per maand verkocht.

De prijzen (met uitzondering van de jackpot) worden verloot onder de daadwerkelijk verkochte loten en zodoende iedere maand uitbetaald.

Bijzondere trekkingen en jackpots.

Aan de speciale trekkingen zoals de oudejaarstrekking op 31 december en de koningsdagtrekking op 27 april doen vele miljoenen mensen mee. Ook de 1 juli trekking en de 1 oktober trekking vallen onder de bijzondere trekkingen. De bijzondere trekkingen vinden dus 4 keer per jaar plaats op de genoemde data.

Er zijn op deze trekkingen extra grote en ook speciale prijzen te winnen. De overige 12 reguliere trekkingen vinden plaats op de 10e van de maand. Iedere maand valt er ook een jackpot te winnen waarvoor het lotnummer apart wordt getrokken uit alle loten.

Indien de jackpot niet valt (als dat lot niet is verkocht) groeit de geldprijs en blijft deze staan tot de volgende trekking. Indien de jackpot 7 keer niet is gevallen word hij verloot onder een van de verkochte loten. De hoogste jackpot ooit in Nederland verloot bedraagt maar liefst € 38.400.000 en is uitbetaald in 2013.

Waar koop je een lot?

Koningsdag loten zijn in Nederland verkrijgbaar bij bijna iedere kiosk en voortaan ook online. Ook veel van de grotere supermarkten verkopen loten aan hun klanten. Het is bekend dat sommige verkooppunten van loten vaak een grote winnaar hebben onder hun klantenkring. Hierdoor stijgt bij deze punten de verkoop van Koningsdag loten.

Iedereen wil natuurlijk winnen tijdens de koningsdagtrekking

Iedereen wil natuurlijk winnen. Het systeem van de loten verkoop is volledig geautomatiseerd. Zodra een lot verkocht is, wordt dat officieel geregistreerd. Voor de kopers zijn deze loten ‘aan toonder’, wat wil zeggen dat het lot niet op naam staat.

Veel deelnenemers spelen automatische mee met de koningsdagtrekking

Veel vaste deelnemers aan de loterij doen automatisch iedere maand mee. De tijd staat niet stil en ook de Staatsloterij is volop aanwezig op het internet. De officiële website geeft informatie over de prijzen, de trekkingen en de uitslagen. Deelnemers kunnen hun loten ook gemakkelijk online aanschaffen. Zelfs inloggen op hun persoonlijke account bij de website van de loterij, waar ze kunnen gelijk zien of ze gewonnen hebben en ook hoeveel.

Wat maakt de koningsdagloterij zo bijzonder?

Koningsdag is in Nederland een feestdag die uitbundig en door praktisch iedereen gevierd wordt. Al op de avond voorafgaand aan Koningsdag is Nederland in een Oranjestemming! De staatsloterij speelt daar al jaren op in door een speciaal en zelfs spectaculair prijzen pakket samen te stellen.

Wie droomt er nu niet van

En zeg eerlijk? Wie droomt er niet van om eens in je leven een hoofdprijs te winnen? Er zijn zelfs boeken geschreven over de winnaars van grote geldprijzen. Het spreekt tot de verbeelding, want, het kan iedereen gebeuren.

Het enige dat je natuurlijk wel moet doen is een lot kopen. Dat kan al vanaf een relatief laag bedrag. 

Halve en 1/5 loten zijn ook mogelijk tijdens de koningsdagtrekking

Er zijn namelijk ook halve en zelfs 1/5e loten te koop. Net zo spannend en toch binnen ieders bereik. De hoofdprijs van de koningsdagtrekking kan op een heel lot vallen maar ook op een zogenoemd kleintje: het 1/5e lot. Ieder jaar € 50.000 en dat voor 20 jaar lang is toch ook een droom die uitkomt. Een vijfde deel van een ton is nog altijd € 20.000. Een mooi bedrag nietwaar? Wilt u een staatslot kopen? Klik dan snel op de link.

We wensen jou veel geluk en uiteraard een hele fijne Koningsdag in 2018.

Handige & leuke Video’s

Staatsloterij Koningsdag 2018  – Wat win je?

Staatsloterij Koningsdag 2018 – Wat win je?

De Staatsloterij en Koningsdag 2018 , een feestelijke bedoeling Het is nog maar even en dan is het weer zo ver, Koningsdag 2018. We vieren traditiegetrouw de verjaardag van onze koning, en het is dan dus ook weer tijd voor de leukste loterij met de meeste prijzen op...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.