Lot kopen bij loterijen? Lees dit voor je er aan begint

door 6 feb 2018Loten Kopen

Meespelen met een lot bij Nederlandse loterijen

Door mee te spelen met loterijen maakt u iedere maand kans om een prachtig geldbedrag te winnen, u speelt mee zodra u een lot aanschaft bij een van de loterijen. Daarnaast steunt u bij geselecteerde loterijen ook een aantal goede doelen! Omdat er in Nederland een aantal spelloterijen te vinden zijn, vindt u hieronder een uitleg van de grootste loterijen.

Staatsloterij loten

Elke 10e dag van de maand heft de Staatsloterij een trekking waarbij u kans maakt op de Jackpot en andere prijzen. Deze Jackpot is altijd minstens €7.500.000 waard, waarbij het bedrag elke maand wordt verhoogt als deze niet valt. De Staatsloterij is een onderdeel van de Nederlandse loterij

Een lot om mee te spelen kost €15, maar u kunt er ook voor kiezen om een half of kwart lot kopen. In dit geval krijgt u dus ook de helft of een kwart van de prijs uitbetaald. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om met een straatje mee te spelen.

Met een straatje heeft u 10 loten, één voor elk eindcijfer, en wint u gegarandeerd minstens €50. De kans dat u iets wint bij de Staatsloterij is zeer aanwezig, aangezien de winkans 51,2% is! Als u ervoor kiest om automatisch online mee te spelen met de Staatsloterij, ontvangt u een gratis Staatslot t.w.v. €15 helemaal gratis!

Bankgiroloterij lot

Bij de Bankgiroloterij maakt u elke maand, op basis van de laatste vijf cijfers van uw rekeningnummer, kans op diverse geldprijzen tot wel €1.000.000. De trekking vindt iedere maand plaats op de laatste doordeweekse dag vóór de 10e dag van de volgende maand.

Meespelen met de Bankgiroloterij kost €13,50 per lot en er zijn 15 trekkingen per jaar. Door mee te spelen met de Bankgiroloterij ontvangt u daarnaast ook een persoonlijke VIP kaart, waarmee u gratis naar 50 topmusea mag, tot 50% korting op uitjes krijgt en profiteert u van exclusieve VIP acties.

Wanneer u ervoor kiest om nu mee te spelen, speelt u de eerste maand helemaal gratis mee!

Vriendenloterij loten

Wanneer u meespeelt met de Vriendenloterij maakt u niet alleen zelf kans op prijzen, maar steunt u ook een aantal goede doelen! U heeft zelfs de mogelijkheid om mee te spelen voor een organisatie die u zelf hebt gekozen.

Bij deze loterij kost een lot €13,50 per trekking, waarvan de helft naar een goed doel gaat, en is uw telefoonnummer uw lotnummer. Elke 9e dag van de maand vindt de trekking van de Vriendenloterij plaats en maakt u kans op meer dan honderdduizend prijzen tot wel €100.000.

Daarnaast wordt er vanaf dit jaar iedere werkdag een winnaar van €1000 en een winnaar van een fantastische vakantie bekend gemaakt!

Lotto lot

Lotto is een wekelijkse loterij waarbij u zelf uw nummers mag kiezen. U kiest namelijk zes getallen uit de getallen 1 tot en met 45. Elke

zaterdag worden er dan uit deze 45 ballen zes ballen getrokken. Heeft u alle juiste getallen, dan wint u de Jackpot van minimaal €2.500.000!

Daarnaast wordt er ook een reservegetal getrokken, waarmee u andere hoge prijzen kunt winnen als u de Jackpot niet hebt gewonnen.

Meespelen met de Lotto kost slechts €2 per trekking. U kunt er tevens ook voor kiezen om voor €1 extra mee te spelen met de speciale XL-trekking.

Bij deze trekking worden er opnieuw 6 getallen en een reservegetal getrokken, en maakt u kans op nog meer prijzen. Ook is het mogelijk om automatisch mee te spelen met een Lotto abonnement, zodat u geen enkele trekking mist.

Postcodeloterij loten

Door mee te spelen met de Postcodeloterij maakt u iedere maand kans op honderdduizenden prijzen en de Postcodekanjer van maar liefst 53,9 miljoen!

Daarnaast maakt u maandelijks ook kans op 5 miljoen euro en 1 miljoen euro. De Postcodeloterij geeft ook iedere zaterdag €100.000 aan een hele postcode, en op elke zondag €25.000 + een BMW aan een hele postcode.

U speelt, zoals de naam al doet vermoeden, mee met een postcode naar keuze. Meespelen met de Postcodeloterij kost €13,25 per lot en er zijn 14 trekkingen per jaar.

Als u ervoor kiest om nu mee te spelen met de Postcodeloterij, dan speelt u (met een maximum van drie loten) de eerste maand helemaal gratis!

Handige & leuke Video’s

Loten voor loterij kopen – Hoe werkt het precies?

Loten voor loterij kopen – Hoe werkt het precies?

Loten voor loterij kopen, waar moet ik op letten? Als u besloten heeft mee te spelen met een van de grote Nederlandse loterijen hoeft u niet naar de sigarenzaak op de hoek om loten te kopen. Meespelen kunt u eenvoudig en snel vanachter uw computer of tablet regelen;...

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij – Lees dit voor je meespeelt!

De Nederlandse Loterij De Nederlandse Loterij is een organisatie bestaande uit verschillende loterij aanbieders in Nederland. het voornaamste doel van deze samenwerking van verschillende aanbieders is een sterk en daadkrachtige organisatie vormen. Dit is erg...

Een Eigen Loterij Beginnen, Kan Dat Zomaar In Nederland?

Een Eigen Loterij Beginnen, Kan Dat Zomaar In Nederland?

Het opzetten van een eigen loterij Het klinkt als een tof verhaal, je eigen loterij beginnen. En er zijn vast genoeg Nederlandse ondernemers die brood zien in een eigen loterij. Maar het opzetten van een loterij mag niet zomaar.Je Krijgt Te Maken Met Allerlei Regels...

Het Geven Aan Goede Doelen Door Loterijen

Het Geven Aan Goede Doelen Door Loterijen

Gulle giften aan goede doelen door de Nederlandse loterijen Er zijn voortaan veel loterijen die gul geven aan goede doelen, dit is afkomstig uit de inkomsten van de loterij zelf. Voor degene die meteen denkt aan een belastingvoordeeltje heeft het helaas mis. Er kan...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.