Loten voor loterij kopen, waar moet ik op letten?

Als u besloten heeft mee te spelen met een van de grote Nederlandse loterijen hoeft u niet naar de sigarenzaak op de hoek om loten te kopen. Meespelen kunt u eenvoudig en snel vanachter uw computer of tablet regelen; alle loterijen bieden op hun website de mogelijkheid online u loten te bestellen. Afhankelijk van de loterij kunt ook zelf uw lotnummer samenstellen (Lotto, Dayzers), een eindcijfer kiezen en bepalen met hoeveel loten u mee wilt doen.

Koop ik eenmalig loten voor een loterij of wil ik een abonnement?

Verder kunt u beslissen of u eenmalig mee wilt spelen of voor een abonnement kiest. Via de volgende links kunt u gelijk online uw loten bestellen; via de tweede link kunt u meer informatie lezen over de betreffende loterij, bijvoorbeeld over trekkingen, uitslagen, prijzen en eventuele goede doelen. Lees voor uw bestelling altijd eerst de voorwaarden, en ga na of u de financiële ruimte heeft om deel te nemen. De kans dat u geld verliest is immers groter dan dat uw wint.

Welke gegevens heb ik nodig bij het online kopen van loten?

Als u loten online koopt dienst u de volgende gegevens bij de hand te houden: Naam, geboortedatum, uw rekeningnummer, adresgegevens en uw e-mailadres. Bij sommige loterijen moet u een account aanmaken; verzin hiervoor een gebruikersnaam en een moeilijk te raden wachtwoord. Als u met een abonnement meespeelt kunt u er meestal voor kiezen via mail of sms op de hoogte te worden gehouden van eventueel gewonnen prijzen. ook kunt u beslissen of u per e-mail op de hoogte wilt worden gehouden van speciale acties en aanbiedingen. Helaas zijn er veel loterijen die nogal veel post en reclame naar hun deelnemers sturen. Veel spelers vinden deze reclamebrieven erg hinderlijk; helaas lijkt er geen optie te zijn deze reclamebrieven te stoppen.

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.