Makkelijk en snel online informatie over de Lotto loterij, vergelijk alle loterijen in Nederland!

Lotto

Lotto, een begrip in de Nederlandse samenleving. In 1974 vond de eerste trekking plaats. In een zeer korte tijd werd de loterij zeer populair, waardoor de organisatie in 1975 moest verhuizen naar een grotere locatie in Den Haag. In 1976 werd al een recordomzet van 173 miljoen gulden verdiend.

De eerste loterij die op televisie kwam

In 1981 komen zij als eerste loterij met een televisieshow, gepresenteerd door Willem Ruis. In 1985 nam Ted de Braak dit over en in dat zelfde jaar haalde de organisatie haar 100.000e abonnee binnen. 

De Lotto steunt de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Van de totale inkomsten gaat 50% naar deze goede doelen. Dankzij de spelers van de loterij worden er miljoenen euro’s afgedragen aan goede doelen, dus ook als je niet wint, weet je dat je geld goed wordt besteed.

Lotto prijzen

Meedoen met de lotto is simpel, je kiest 6 getallen van 1 tot en met 45. Iedere zaterdag om 18:15 worden 6 winnende getallen getrokken uit 45 ballen. Deze worden omstreeks 20:30 bekend gemaakt

Als je alle 6 getallen goed hebt is het JACKPOT

Heb je alle 6 getallen goed? Dan win je de jackpot van minimaal € 2,5 miljoen. Momenteel staat de jackpot op € 15,4 miljoen. Uit de overgebleven 39 getallen wordt een reservegetal getrokken.

Een nieuwe spel toegevoegd aan de loterij

Die is van belang wanneer je minder dan 6 getallen goed hebt omdat je daarmee hogere prijzen kunt winnen als je ook het reservegetal goed hebt. De lotto heeft sinds 2017 een nieuwe trekking:

Dit is een extra trekking waaraan je voor € 1 extra per lot mee kunt spelen. In principe werkt dit hetzelfde als het gewone loterij spel alleen win je prijzen tot maximaal €1.000.000,-.

Lotto kosten

Een lot kost €2,00. Wanneer je dus kiest om met 5 loten te spelen betaal je €10. Wanneer je meespeelt betaal je dit bedrag voor elke trekking. Als je geabonneerd bent wordt dit automatisch van je bankrekening afgeschreven, dan heb je er dus geen omkijken naar.

Het cijferspel van Lotto

Daarnaast heb je bij elke trekking ook nog de keuze om mee te spelen met cijferspel, hiervoor betaal je een extra toelage van €1 per trekking.

Abboneren bij de Lotto

Ook heb je de mogelijkheid om jezelf te abonneren op de loterij. Je kunt met 1 tot en met 12 kaarten meespelen. Hoe groter het aantal kaarten is waarmee je speelt, des te groter de kans dat je wint. Met het abonnement speel je dus elke week automatisch mee. Een ander voordeel van een abonnement is dat je een welkomstcadeau ontvangt wanneer je hier mee begint.

lotto loten
de eurojackpot
de euro jackpot aankopen doen
eurojackpot spelen

Hoe speelt de Lotto?

Lotto kent hele simpele regels en het meespelen is dan ook gemakkelijk te doen. De prijzen die verloot worden zijn altijd geldprijzen, andere prijzen worden niet verloot.

Je vult op een kaart jouw 6 geluksgetallen uit. Je kan kiezen uit de de getallen 1 t/m 45. Daarna kies je uit 6 verschillende kleuren de jackpotkleur. Wanneer je alle cijfers en de jackpotkleur goed hebt ingevuld win je de jackpot die minimaal €7.500.000 bedraagt. Elke zaterdag word een trekking gedaan door een notaris en maak je dus kans op de geldprijzen.

Daarnaast kan je ook nog besluiten om mee te spelen met het cijferspel. Dit is een spel waar je alleen 6 cijfers kiest. Als je alle cijfers in dit spel goed hebt ingevuld win je €200.000.

Trekking van de Lotto?

Zoals gezegd wordt elke zaterdag een trekking door een notaris uitgevoerd. Dit gebeurd om 18:15. De uitslagen zijn vanaf 20:00 beschikbaar voor degene die meespelen. Je kunt de uitslagen vinden op:

  • De website 
  • NOS teletekst pagina 555
  • De winkels die de loten verkopen
  • Via het telefoonnummer 0900-9525 (€0,25 cent per minuut)

Omdat een notaris dit elke week doet weet jij zeker dat dit eerlijk gebeurd en dat de uitslag klopt. De trekking is ook terug te zien via televisie op sbs6 op zaterdagavond om 22:30.

winkansen eurojackpot
eurojackpot trekkingen

Handige app van Lotto

Er is speciale app ontwikkeld voor de spelers van de Lotto. Op deze app kan je precies zien hoe hoog de jackpot staat, wanneer de trekking exact plaatsvindt en om te controleren of jouw lot een winnend lot is.

Ook met loten die je gekocht hebt in een winkel. Je kunt dan gemakkelijk de barcode scannen en de app controleert of je gewonnen hebt. De uitslagen zijn gemakkelijk in te zien.

Er is een app voor zowel Android apparaten als voor iPhone. De app kan je vinden in de app stores van beide telefoons.

Lotto opzeggen

De Nederlandse loterij laat jaarlijks heel veel mensen winnen. En niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport. Van jong tot oud, van Olympisch tot Paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport.

Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonden en fitte mensen.
Wilt u toch uw abonnement opzeggen dan kunt u de volgende opties gebruiken:

U kunt de klantenservice bereiken op: 0800-1501 waarbij u dan voor optie 2 kiest. U kunt de loterij iedere werkdag van 09:00 uur ‘s ochtends tot 21:00 uur ‘s avonds en op zaterdag van 10:00 uur ‘s ochtends tot 16:00 uur ‘s avonds. Denk er aan dat u het rekeningnummer waarvan de inleg wordt afgeschreven dient te gebruiken tijdens het opzeggen.

De soorten euro jackpot
De Lotto-trekking op tv, elke zaterdag is nep

De Lotto-trekking op tv, elke zaterdag is nep

Lotto Loterij trekking Paniek in de tent bij de Lotto Loterij, een meespelende Lotto speler is opgevallen dat bij het vallen van de lotto balletjes steeds dezelfde beelden worden gebruikt, hij heeft dit doorgegeven aan de NOS. De trekking wordt elke zaterdagavond...

De Lotto Loterij is vernieuwd

De Lotto Loterij is vernieuwd

Lotto Loterij is weer fris Wij zijn van mening dat de Lotto Loterij één van de leukere kansspelen is, om het spel interessant te houden hebben de organisatoren wat veranderd. Zij liepen tegen het probleem naamsbekendheid aan en hebben in nauw overleg met meespelende...

Het alleenrecht van Lotto loterij in een kritische fase

Het alleenrecht van Lotto loterij in een kritische fase

Uitspraak van De Raad Van State De Raad van State heeft in een uitspraak naar buiten gebracht dat de kansspelautoriteit in de toekomst bij een nieuw besluit beter moet motiveren waarom er in Nederland maar één vergunning is vrijgegeven voor het organiseren van...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.