Nationale Postcode Loterij – Hoe werkt het?

door 14 mrt 2018Nationale Postcode Loterij

Meespelen met De Nationale Postcode Loterij

Heeft u wel eens gehoord van De Nationale Postcode Loterij? En heeft u wel eens nagedacht om mee te spelen, terwijl u eigenlijk niet zo goed weet hoe de Postcode Loterij werkt? Dan kunt u hier alle informatie vinden die u nodig heeft.

Wat is de Nationale Postcode Loterij?

De Postcode Loterij is een Nederlandse loterij die in 1989 is opgericht door Boudewijn Poelmann, Herman de Jong, Simon Jelsma en Frank Leemaan. Waarbij de deelnemers met hun postcode met één of meerdere loten kunnen meespelen. Wanneer er een prijs wordt uitgereikt, wordt dat gedaan op basis van postcode.

Des te meer loten u heeft, des te meer prijs. Naast de bekende geldsommen die worden uitgereikt, zijn er ook nog andere prijsmogelijkheden, zoals een gloednieuwe auto of iets simpels zoals stroopwafels.

Hoe werkt het meespelen bij de Nationale Postcode Loterij?

Als u meespeelt, dan is uw lotnummer de combinatie van cijfers en letters van uw postcode, samen met een volgnummer bestaand uit 3 cijfers.als u wint met uw lot(en), dan winnen de meespelende buren met u mee!

De PostcodeStraatprijs

Eens keer week wordt door de Nationale Postcode Loterij de PostcodeStraatprijs uitgereikt. hierbij winnen de deelnemers van de winnende postcode een geldbedrag van €12.500 per lot, of een eenmalig bedrag van €25.000. Daar bovenop wint één van de winnaars ook een auto naast het gewonnen geldbedrag. de uitreiking van de prijzen zijn regelmatig te zien op televisie in programma’s van de Nationale Postcode Loterij.

De PostcodeKanjerprijs

Naast de wekelijkse PostcodeStraatprijs is er natuurlijk ook de PostcodeKanjerprijs. Deze prijs bestaat uit meerdere miljoenen euro’s en wordt malen per jaar uitgedeeld. De grootste klapper die in het jaar wordt uitgereit is de PostcodeKanjerprijs die met Nieuwjaar (1 januari).

De PostcodeBuurtTon

Elke zaterdag van de week is er naast de PostcodeStraatprijs ook de PostcodeBuurtTon. elke week wordt er in één gelukkige buurt een totale geldprijs van €100.000 uitgereikt. Alle meespelende bewoners van de winnende buurt verdelen samen het gewonnen geldbedrag van de BuurtTon die bestaat uit cheques van €10.000, €25.000 en €50.000. Des te meer loten u heeft, des te hoger uw gewonnen geldbedrag is.

Postcode Loterij Bingo

Als u lid bent van de Nationale Postcode Loterij, dan ontvangt u een gratis bingokaart. Als u met meerdere loten meespeelt, dan krijgt u meerdere bingokaarten. Deze bingokaart kunt u gebruiken tijdens het finalespel van Miljoenenjacht op RTL4. Als u Bingo heeft, dan ontvangt u hetzelfde winnende bedrag als de deelnemer van de finale. Daarnaast wordt hetzelfde geldbedrag ook nog eens verdeeld over u en overige meespelende buren op dezelfde postcode.

Elke dag een prijs

Buiten de wekelijkse en jaarlijkse trekkingen van De Nationale Postcode Loterij, is er ook een dagelijkse trekking, waarbij er elke dag een geldprijs wordt weggegeven van wel €1000 per lot. dan wint u samen met uw meespelende buren een leuk geldbedrag.

Een beetje geschiedenis

In 1993 was een belangrijk moment in de geschiedenis van De Nationale Postcode Loterij: In dit jaar werd voor het eerst de PostcodeStraatprijs geïntroduceerd. In die tijd kreeg de gelukkige winnaar een cheque uitgereikt van 3000 gulden door Reinout Oerlemans: Hét gezicht de PostcodeStraatprijs.

In 2001 was er nog een groots moment samen met Linda de Mol, want in dit jaar kwam het allereerste seizoen van het nu welbekende Miljoenenjacht. in hetzelfde jaar was er ook voor het eerst een internationale ambassadeur voor De Nationale Postcode Loterij: Nelson Mandela. Ook werd er ditzelfde jaar een nieuwe ambassadeur aangesteld, die iedereen herkende aan zijn catchphrase: ‘Gooooeeedemorgen Postcodekanjer!’. Deze ambassadeur is natuurlijk Gaston.

ongeveer 8 jaar later is in Nederland voor het eerst een welbekend icoon verschenen, in 2009 werd namelijk de allereerste Postcode Loterij-Fiets weggegeven. deze wordt tegenwoordig gebruikt door talloze Nederlanders om hun weg rond Nederland te banen.

Kortom, meespelen met de Nationale Postcode Loterij is één en al feest, Naast alle geldbedragen die worden uitgedeeld aan u en uw meespelende buren, wordt er ook veel geld gedoneerd aan verschillende goede doelen in Nederland. Dus ik zou zeggen, doe mee! Want winnen doe je bij de Postcode Loterij! Wilt u meer weten over de Postcode loterij? Klik dan op de link van de pagina: https://loten-kopen.com/postcodeloterij/

Handige & leuke Video’s

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij en de Green Challenge

De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat? De nationale postcode loterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzamingHet is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.