Nederlandse loterij – Lees dit voor dat je meespeelt!

door 17 jan 2018Loten Kopen

Nederlandse loterij

De Nederlandse loterij is een nieuwe naam van de Staatsloterij en de Lotto. De twee loterijen zijn samen gaan werken in een fusie en vanaf juli 2016 is de naam openbaar gemaakt voor spelers. Door de fusie werden de twee loterijen tezamen de grootste kansspelaanbieder van loterijen in Nederland.

De Nederlandse Loterij heeft veel kansspelen

De Nederlandse loterij heeft een hele hoop kansspelen. Zo heb je dus de Staatsloterij, de Lotto, Lucky Day, de Eurojackpot en het welbekende miljoenenspel. Daarbij wordt er ook nog in de sport meegedaan door de Nederlandse loterij. Dit doen ze in de vorm van krasloten en de Toto voor sportweddenschappen.

De meeste winst wordt aan goede doelen geschonken

Het grootste gedeelte van de winst die gemaakt wordt door loterijen komt ten goede aan de goede doelen en aan sport in Nederland. Het onderwerp lichaamsbeweging en gezondheid is hiermee van belang. De Nederlandse loterij draagt vooral bij aan de sport door te doneren aan NOC NSF de overkoepelde organisatie voor sportbonden in Nederland. Verder komen de volgende goede doelen in aanmerking voor een donatie van de Nederlandse loterij

Goede doelen die onder andere gesteund worden:

Brandwonden Stichting

Fonds Psychische Gezondheid

Hartstichting

Aids Fonds

Diabetes Fonds

Bankgiroloterij

De loterij waar uw bankrekeningnummer tegelijk uw lotnummer is. De Bank Giro Loterij zet zich, met behulp van ambassadeurs Harmen Siezen, Henk van Os en Albert Verlinde in voor het behoud van ons cultureel erfgoed. De helft van uw storting gaat naar de verschillende goede doelen, maar middels hun loterij willen zij naast financiële steun ook publieke aandacht geven aan het werk van deze organisaties.

Al actief vanaf de jaren 70 in de Nederlandse loterij wereld

De BankGiro Loterij bestaat al sinds het begin van de jaren ’70. Tegenwoordig heeft niemand meer een girorekening, maar de naam van de organisatie is in stand gebleven.

Samen met de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij zijn zij verbonden in de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Al deze loterijen hebben hun eigen goede doelen die profiteren van uw deelname, waarbij De Bank Giro Loterij zich voornamelijk op cultuur richt. Meer informatie over hun werkwijze vindt u op de website BankGiroLoterij.nl

Lotto

Goede doelen steunen en kans maken op mooie geldprijzen, met een door u zelf bepaald lotnummer. De Lotto wordt zoals u waarschijnlijk al weet gespeeld met genummerde en gekleurde balletjes. Bij elke trekking worden er 6 ballen en 1 kleur getrokken; als u deze allemaal goed heeft wint u de jackpot. Gelukkig zijn er ook andere geldprijzen te winnen als u minder balletjes goed heeft.

Veel veranderingen in het nieuwe Lotto spel

Hier leer je hoe je de vernieuwde lotto speelt. De veranderingen zijn er op veel fronten. Zo is er zes keer meer kans op het winnen van de jackpot. Ook is er meer kans op geldprijzen. Daarnaast heb je automatisch kans op de Super Zaterdag Prijs. Bij elke trekking wordt een reservegetal getrokken. Bovendien is de introductie van Lotto XL een feit. Zijn er meerdere winnaars, dan wordt de jackpot verdeeld.

Postcode Loterij

De Nationale Postcodeloterij is één van de grootste loterijen van Nederland, waarbij uw postcode uw lotnummer is. Voor iets minder dan een tientje per maand dingt u mee naar grote geldprijzen, maar ook materiële prijzen als auto’s, LCD Televisies, een fiets en waardecheques.

De postcodeloterij steunt ook veel goede doelen

Met uw inleg steunt u een groot aantal goede doelen waar de loterij zich aan verbonden heeft. De helft van wat er binnenkomt wordt aan deze doelen uitgekeerd; onderaan deze pagina kunt u daar meer over lezen.

De Postcodeloterij is gekoppeld aan verschillende spelshows op televisie, waaronder Miljoenenjacht, Kanjers van Goud, Postcodekanjer Eén tegen Honderd, Ik Hou van Holland en De Postcode Nieuwjaarsshow. Ook tijdens deze programma’s wordt een groot aantal (geld)prijzen weggegeven. Wil je meer weten over de goede doelen van de Postcode Loterij, kijk dan eens op deze pagina.

Een van de Nederlandse loterijen opgericht in 1989

De loterij is opgericht in 1989, en is heden ten dage na de Staatsloterij de grootste loterij van Nederland, met ruim 2.5 miljoen deelnemers. Sinds het ontstaan heeft het bedrijf ruim 3 miljard euro aan goede doelen uitgekeerd. Stichting Doen mag elk jaar het hoogste bedrag op haar rekening bijschrijven.

Vriendenloterij

In 1989 werd op initiatief van Humanitas de VriendenLoterij opgericht. De eerste naam was niet de VriendenLoterij maar Sponsor Loterij, later werd dat SponsorBingo Loterij. Uiteindelijk werd in 201 de naam veranderd in VriendenLoterij.

Van de omzet van deze loterij gaat 50% naar goede doelen en dan vooral doelen die werken aan welzijn en gezondheid. Een prettig idee dat je weet waar je geld uiteindelijk naar toe gaat. Je kunt zelfs bij de VriendenLoterij zelf aangeven welk goed doel je steunt. Een goed doel of meer, het kan allemaal. Overigens ging in 2012 bijna € 50 miljoen Euro vanuit de VriendenLoterij naar goede doelen.

Per jaar zijn er veertien trekkingen. En soms zijn er ook extra trekkingen. De uiteindelijke uitslag wordt iedere 3de van de maand bekend gemaakt. Doe je mee dan wordt je automatisch op de hoogte gebracht van het feit of je al of niet een prijs hebt gewonnen. Maar ook op Teletekst (pagina 551) kun je de actuele uitslag terugvinden. De prijzen worden automatisch op je rekening gestort andere, overige, prijzen krijg je thuis gestuurd. Wil je nog loten kopen, dan kun je gemakkelijk alle loterijen vergelijken.

Handige & leuke Video’s

Wat Is Een Kansspel En Wie Houdt Er Toezicht Op Loterijen

Wat Is Een Kansspel En Wie Houdt Er Toezicht Op Loterijen

Er zijn weer winnaars in de Nationale Postcodeloterij Het is weer zover, een geweldig weekend vol met winnaars. Het was pasgeleden ook nog raak in Son en Breugel. Daar kwam Postcodeloterij ambassadeur Gaston weer op bezoek voor 11 deelnemers van de Postcodeloterij....

Loterijen Geven Regelmatig Cadeau’s Weg Aan Deelnemers

Loterijen Geven Regelmatig Cadeau’s Weg Aan Deelnemers

Cadeau's bij de loterij Het komt vaak voor, loterijen die cadeaus geven als je meespeelt. Dat is vaak een inschrijvingscadeau of een afscheidscadeau. Vooral voor nieuwe spelers zijn er vaak leuke extra's of cadeaus. We raden je aan om toch waakzaam te blijven, een...

Loten kopen online – Lees dit voor dat je er aan begint!

Loten kopen online – Lees dit voor dat je er aan begint!

Loten kopen online, wat hoe doe ik het en wat zijn de voordelen? Als u besloten heeft mee te spelen met een van de grote Nederlandse loterijen hoeft u niet naar de sigarenzaak op de hoek om loten te kopen. Meespelen kunt u eenvoudig en snel vanachter uw computer of...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.