Oudejaarslot kopen, hoe werkt dat dan?

De oudejaarsloterij staat weer voor de deur en de verkoop is nu reeds begonnen. Veel mensen gaan op zoek naar de beste oplossing om een oudejaarslot te kopen. De loten die u bij ons in de winkel koopt maken wij voor u via 2 staatsloterij terminals. Wilt u een speciaal eindcijfer of mag de terminal het zelf bepalen het maakt ons niet uit. Als service kunt U zelf altijd de laatste 2 eindcijfers geven. Dus dit betekent u vraagt en wij maken het voor u.

Het uitbetalen van loten, hoe gaat dat in werking?

Het uitbetalen van de loten gebeurd ook via deze 2 terminals, dit kan altijd 2 werkdagen na de trekking. De Oudejaarsloten zijn in principe te koop tot op de dag van trekking tot 17:00, de laatste jaren gebeurt dit nog zelden daar ze vaak al enkele dagen eerder uitverkocht zijn.

Win ook nog eens een mini-cooper met je oudejaarslot

Met de Oudejaarsloterij is er naast de vele geldprijzen (totale prijzenpakket van ruim 67 miljoen) ook nog eens 250 mini’s te winnen. Als of dit niet genoeg is hebben we natuurlijk ook een gigantische hoofdprijs.

Zijn er veel verschillende loten te koop?

Net zoals met de gewone Staatsloterij trekkingen zijn verschillende loten te koop, namelijk de hele (30 euro p/s) en de 1/2 (15 euro p/s) loten. Voor allebei de loten geld dat je een straat (van 0 tm 9 als eindcijfers) of een boulevard (van 00 t/m 99 als eindcijfers) kunt kopen.

Een hele straat met oudejaarsloten

Een straat hele loten kost dus 10 x 30 euro dus 300 euro echter word daar minimaal E50,00 op uitbetaald (1/2 is E25,00) en dat kan alleen dus maar meer zijn.

Hoe zit dat met een boulevard?

Voor een boulevard geld het zelfde echter doordat je nu ook alle dubbele eindcijfers hebt valt daar gegarandeerd 10 x E50,00 plus alle dubbele eindcijfers wat gelijk staat aan 290 euro dus totaal word er dan minimaal 790 euro uitbetaald op een bedrag van 3000 euro. Een straat of een boulevard word geprint terwijl U erbij staat waardoor U de deur uitstapt met uw “winnende”loten

Een klein tipje van ons

Misschien een aardige tip zo vlak voor het eind van het jaar: staatsloten met het eindcijfer 9 leveren verreweg het meeste geld op bij oudejaarstrekkingen, ook al worden die loten vrij weinig verkocht. Dat blijkt uit cijfers van de Staatsloterij. In de afgelopen twee jaar zijn ruim 878.000 loten met het eindcijfer 9 verkocht.

37 euro prijzengeld per oudejaarslot

Die leverden de deelnemers een bedrag van bijna 32,5 miljoen euro op. Dat is gemiddeld 37 euro prijzengeld per lot. Eindcijfer 9 was vorig jaar goed voor de hoofdprijs van 30 miljoen euro.

Welke cijfers leveren het minste geluk op?

Eindcijfer 7 wordt het meest verkocht in Nederland, anderhalf keer zoveel als de 9, maar levert in totaal minder op. Eindcijfer 2 brengt bij de laatste jaarwisselingen het minste geluk: loten met dat getal leveren gemiddeld maar 6,5 euro op.

De verschillen berusten op toeval, voegt de Staatsloterij toe, bij trekkingen heeft elk eindcijfer evenveel kans op de hoofdprijs.

Sommige deelnemers krijgen hun eindcijfer automatisch toegewezen door een computer. Anderen kiezen bewust voor een afsluitend cijfer, bijvoorbeeld omdat ze een geluksgetal hebben.

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.