De Postcodeloterij maakt er een feestje van in Zaandam

Het is weer zover, er is weer een grote prijs gevallen in de Postcodeloterij. De amassadeur Gaston Starreveld heeft een hoop deelnemers uit Zaandam vrolijk gemaakt met een grote geldprijs. Op de postcode 1509GM viel de welbekende 1 miljoen prijs die verdeeld wordt over de straat en de bijbehorende wijk.

Er wonnen maar liefst 15 deelnemers een geldprijs

Maar liefst 15 deelnemers die met de volledige postcode meespeelde verdeelde de 1miljoen onder elkaar. Ook zijn er nog deelnemers die meespelen onder de wijkcode 1509. Deze deelnemers hebben samen ook nog 500.000 euro gewonnen.

Gisteren was het zover en verraste Postcode Loterij-ambassadeur Gaston de nietsvermoedende hoofdwinnaars thuis met mooie cheques die uiteen liepen van 25.000 euro tot 75.000 euro.

De Postcodeloterij heeft de volgende bedragen uitgekeerd

– 75.000 euro (1 winnaar)
– 50.000 euro (3 winnaars)
– 25.000 euro (11 winnaars)

De allergrootste winnaars waren Walter en zijn vrouw. De deelnemers van de postcodeloterij hebben met 3 loten maar liefst 75.000 euro gewonnen. Ze gaven aan al jaren mee te spelen voor de goede doelen maar zijn nu uiteindelijk ook in de prijzen gevallen. Op de vraag wat ze met het geld gingen doen werd meteen stellig geantwoord: Wij gaan op vakantie naar Aruba!

Postcodeloterij wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro

Om nog even terug te komen op de wijkwinnaars die 500.000 euro hebben gewonnen. Er waren namelijk ook nog 1400 wijkwinnaars die per lot ruim 235 euro hebben verdiend als ze meespelen met de zogenoemde Kanjerpunten.

De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun geldprijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening, de Postcodeloterij weet zeker dat ze ook deze winnaars weer een fijne dag hebben bezorgd.

De verdeling van de prijzen van de Postcodeloterij

Iedere winnende deelnemer is natuurlijk afhankelijk van het aantal loten waarmee hij/zij meespeelt. Daarbij wordt er ook gekeken naar het aantal verkochte loten in de wijk en wordt er gekeken naar het aantal kanjerpunten dat aanwezig is op het desbetreffende lot. Zie de kanjerpunten als een soort spaarpunten waarmee je de prijs kan maximaliseren.

Hoe langer een lot meespeelt in 2018 hoe groter het aantal kanjerpunten op het desbetreffende lot is. Een voorbeeld hiervan bij de 1 Miljoenprijs is dat deelnemers maximaal 20 kanjerpunten per lot kunnen sparen.