De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat?

De Postcodeloterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzaming
Het is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green Challenge. Dit evenement is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de allergrootste jaarlijkse duurzaamheidswedstrijden ter wereld. De Postcodeloterij heeft er voor gezorgd dat vele startende ondernemers met hun CO2-reducerende innovaties de markt op konden brengen.

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een enorme 500.000 euro het andere deel (€ 500.000) wordt verdeeld over de overige beste inzendingen. En dit allemaal voor een groenere toekomst. De postcodeloterij begint dit jaar aan de 12de keer van de wedstrijd, want de loterij is er niet alleen voor het geld maar draagt sterk bij aan een groenere wereld.

De verduurzaming van ons leven

Marieke van Schaik is de managing director van de Nationale Postcode Loterij en is één van de bedenkers van de wedstrijd, zelf neemt ze deel als jurlylid om alle innovatieve projecten te bekritiseren.

Een van de uitspraken “Wereldwijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Vanuit de Postcode Loterij werken we aan een groene en rechtvaardige wereld.” van Marieke van Schaik legt precies uit wat de drive is van de Postcodeloterij.

De Postcodeloterij helpt

De Postcodeloterij helpt goede doelen en startups om een geweldige groene innovatieslag te maken de komende jaren. De ondernemers die meedoen aan deze wedstrijd hebben de drive en de creativiteit om de samenleving te verduurzamen. Met het prijzengeld kan het wereldwijde platform van de Postcodeloterij goed helpen, en Marieke van Schaik kijkt dan ook erg uit naar de inzendingen van het komende jaar.

Meer informatie over de competitie

Het is mogelijk om een business plan in te sturen tot en met 1 juni. De pre-jury maakt half juli bekend welke 25 genomineerden worden uitgekozen. Daarna worden er een maand later 5 inzendingen gekozen die doorgaan naar de uiteindelijke finale op 13 september 2018 in onze hoofdstad Amsterdam.

Een overtuigende speech en je kunt winnen

Daar wordt er door de 5 finalisten een overtuigende speech gegeven, tijdens de finale bepaalt de jury wie er met de hoofdprijs van 500.000 euro vandoor gaat. Daarbij wordt er ook gekeken naar de runner up die maarliefst 200.000 euro mee naar huis neemt.

Het is sinds 2016 ook zo dat de overige 3 finalisten ieder 100.000 euro winnen. Daarbij worden de start-ups een halfjaar gecoached door grote expert om de juiste zakelijke beslissingen te nemen en om alle kansen die ontstaan met beide handen aan te grijpen.