De Postcodeloterij en de Green Challenge

door 9 apr 2018Nationale Postcode Loterij

De Postcodeloterij Green Challenge, wat is dat?

De nationale postcode loterij wil ook meedoen in de weg naar verduurzaming
Het is weer zover, vanaf donderdag 1 maar kunnen er weer start-ups over de gehele wereld zich aanmelden voor de jaarlijkse Postcodeloterij Green Challenge.

Allergrootste duurzaamheidswedstrijd ter wereld

Dit evenement is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de allergrootste jaarlijkse duurzaamheidswedstrijden ter wereld. De Postcodeloterij heeft er voor gezorgd dat vele startende ondernemers met hun CO2-reducerende innovaties de markt op konden brengen.

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een enorme 500.000 euro het andere deel (€ 500.000) wordt verdeeld over de overige beste inzendingen. En dit allemaal voor een groenere toekomst. De postcodeloterij begint dit jaar aan de 12de keer van de wedstrijd, want de loterij is er niet alleen voor het geld maar draagt sterk bij aan een groenere wereld.

De verduurzaming van ons leven

Marieke van Schaik is de managing director van de Nationale Postcode Loterij en is één van de bedenkers van de wedstrijd, zelf neemt ze deel als jurlylid om alle innovatieve projecten te bekritiseren.

Een van de uitspraken “Wereldwijd worden we geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Vanuit de Postcode Loterij werken we aan een groene en rechtvaardige wereld.” van Marieke van Schaik legt precies uit wat de drive is van de Postcodeloterij.

De Postcodeloterij helpt

De Postcodeloterij helpt goede doelen en startups om een geweldige groene innovatieslag te maken de komende jaren. De ondernemers die meedoen aan deze wedstrijd hebben de drive en de creativiteit om de samenleving te verduurzamen. Met het prijzengeld kan het wereldwijde platform van de Postcodeloterij goed helpen, en Marieke van Schaik kijkt dan ook erg uit naar de inzendingen van het komende jaar. Voor meer informatie over de goede doelen kunt u terecht op deze pagina.

De Postcode loterij werkt ook samen met andere loterijen, meer informatie over deze partnerships vind je hier.

Meer informatie over de competitie

Het is mogelijk om een business plan in te sturen tot en met 1 juni. De pre-jury maakt half juli bekend welke 25 genomineerden worden uitgekozen. Daarna worden er een maand later 5 inzendingen gekozen die doorgaan naar de uiteindelijke finale op 13 september 2018 in onze hoofdstad Amsterdam.

Een overtuigende speech en je kunt winnen

Daar wordt er door de 5 finalisten een overtuigende speech gegeven, tijdens de finale bepaalt de jury wie er met de hoofdprijs van 500.000 euro vandoor gaat. Daarbij wordt er ook gekeken naar de runner up die maar liefst 200.000 euro mee naar huis neemt.

Het is sinds 2016 ook zo dat de overige 3 finalisten ieder 100.000 euro winnen. Daarbij worden de start-ups een halfjaar gecoached door grote expert om de juiste zakelijke beslissingen te nemen en om alle kansen die ontstaan met beide handen aan te grijpen.

Handige & leuke Video’s

De Postcodeloterij werkt samen met loterijen

De Postcodeloterij werkt samen met loterijen

De Postcodeloterij en goede doelen Nederlandse loterijen staan ​​bekend om hun steun aan goede doelen en de Nationale Postcode Loterij is er een van. Elk lot dat wordt gekocht draagt ​​bij aan een betere wereld. Dit komt door het feit dat 50 procent van de inkomsten...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.