Postcodeloterij vergelijken en bekijken? Profiteer van acties & kortingen en check trekkingsdata

PostcodeLoterij

De Nationale Postcodeloterij die in 1989 werd opgericht door Boudewijn PoelmannSimon Jelsma, Herman de Jong en Frank Leeman, is een Nederlandse loterij die onderdeel is van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Postcodeloterij opgericht vanuit de gedachte

De Goede Doelen Loterijen zijn opgericht vanuit het ideaal structureel geld te genereren voor goededoelenorganisaties die bijdragen aan een betere en leefbare wereld. 

Elke maand zijn er wel 100.000 prijzen

Elke maand worden er  honderdduizenden prijzen uitgereikt, die automatisch op je rekening worden gestort. De Jackpot staat op € 5 miljoen. Naast geldprijzen maak je ook kans op bijvoorbeeld auto’s, fietsen en hotelarrangementen. De winkans van de loterij ligt rond de 1 op 7.

Loten kopen voor de Postcodeloterij

Bij de Loterij vallen de prijzen op postcodes, waardoor je lotnummer gelijk is aan je postcode. Omdat er meerdere mensen wonen op één postcode, voegt de Postcode Loterij aan elk lot drie cijfers toe.

Elke prijs valt op een unieke postcode

Zo ontstaan er unieke loten. Als er een prijs valt op een postcode, dan winnen alle deelnemers van die postcode een prijs. Elke maand, iedere week en zelfs elke dag vliegen de prijzen de deur uit. Denk daarbij aan Barbecue, Reiskoffer en Fiets, tot een gloednieuwe BMW. 

14 trekkingen per jaar bij de post code loterij

Er vinden in totaal 14 trekkingen per jaar plaats. Van 12 trekkingen wordt elke 5e van de maand de uitslag bekend gemaakt. Daarnaast vinden er 2 extra trekkingen plaats in juli en december. De trekkingsuitslagen van de loterij zijn te vinden op Teletekstpagina 551. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk Online loten kopen voor de postcodeloterij

Goede doelen & Postcodeloterij

De loterij steunt goede doelen op verschillende manieren. Meer dan negentig goede doelen krijgen jaarlijks een vaste bijdrage. Deze organisaties kunnen ook in aanmerking komen voor een extra bijdrage voor een bijzonder project. 

Het droomfonds van de Nationale Postcode loterij

Moedige, baanbrekende initiatieven een kans geven. Dat is waar het Droomfonds voor staat. Initiatieven van door de loterij gesteunde goededoelenorganisaties zoals het droomfonds creëren ruimte om groots en oplossingsgericht te denken.

Bijzondere projecten van de Postcode Loterij

Ieder jaar steunt de loterij bijzondere en exemplarische projecten van de goede doelen die een jaarlijkse bijdrage krijgen. De loterij noemt dit ‘extra projecten’ omdat deze projecten een bijdrage ontvangen uit de opbrengst van de twee extra trekkingen, die naast de twaalf maandelijkse trekkingen worden georganiseerd.

Kosten Nationale Postcode Loterij

Om mee te spelen met deze loterij zul je lid moeten worden. Lid worden kan zeer eenvoudig via de website van de Nationale Postcode Loterij. Omdat jouw postcode jouw lotnummer is hoef je ook niet je eigen nummers te kiezen.

Een lot kopen van de Postcodeloterij

Een lot kost €12,75 en je kunt er voor kiezen om met meerdere loten mee te spelen. Aangezien er 14 trekkingen per jaar zijn, betaal je dit bedrag 14 keer per jaar om mee te spelen.

Nieuwe spelers krijgen een leuk welkomstcadeau

Wanneer je een nieuwe speler bent bij de Postcodeloterij krijg je je eerste lot gratis. Dit is leuk cadeau en voor ons zeker een reden om de loterij eens te proberen. Het enige dat je hoeft te doen om dit gratis lot te krijgen is mee gaan spelen met deze loterij.

Prijzen van de postcodeloterij

Elke maand wordt er een trekking gehouden waar de straatprijs gewonnen kan worden. Dit wordt tijdens de uitzending van 1 tegen 100 uitgezonden op televisie.

Bij de trekking van de straatprijs wordt er een willekeurige postcode getrokken.Het prijzengeld van de straatprijs bedraagt €25.000 per lot. Als je dus meespeelt met 3 loten win je €75.000 als de straatprijs op jouw postcode valt.

Ook wordt er elke trekking een mooie nieuwe auto verloot. Mensen die de auto winnen, hebben natuurlijk ook de mooie geldprijs gewonnen.

Opzeggen Postcodeloterij

De Postcodeloterij is op elk moment opzegbaar. Het is bijna altijd zo dat je maandelijks meespeelt en maandelijks opzeggen is dus ook geen enkel probleem. Denk wel even aan de opzegtermijn van een maand, en ook als je bent ingegaan op acties van de Postcodeloterij moet je nog even opletten. De opzegtermijn kan namelijk iets langer zijn indien je acties hebt ontvangen. Mocht dit een jaar zijn dan kunt u na dat jaar maandelijks opzeggen

Het is mogelijk om op een aantal manieren de Postcodeloterij op te zeggen:

  • Per post
  • Online
  • Bellen

We raden je aan om per post op te zeggen, hoewel digitaal opzeggen van de loterij gratis is kun je beter voor de post kiezen omdat je gemakkelijk een bevestiging schriftelijk ontvangt. Digitaal is het ook gemakkelijk om op te zeggen, het is snel en gratis.

De Postcodeloterij werkt samen met loterijen

De Postcodeloterij werkt samen met loterijen

De Postcodeloterij en goede doelen Nederlandse loterijen staan ​​bekend om hun steun aan goede doelen en de Nationale Postcode Loterij is er een van. Elk lot dat wordt gekocht draagt ​​bij aan een betere wereld. Dit komt door het feit dat 50 procent van de inkomsten...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.