Makkelijk en snel online informatie over de postcodeloterijalle andere loterijen, loten kopen en nog veel meer.

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij, die in 1989 werd opgericht door Boudewijn PoelmannSimon Jelsma, Herman de Jong en Frank Leeman, is een Nederlandse loterij die onderdeel is van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Postcodeloterij opgericht vanuit de gedachte

De Goede Doelen Loterijen zijn opgericht vanuit het ideaal structureel geld te genereren voor goededoelenorganisaties die bijdragen aan een betere en leefbare wereld. 

Elke maand worden er door de Postcode Loterij honderdduizenden prijzen uitgereikt, die automatisch op je rekening worden gestort. De Jackpot staat op € 5 miljoen. Naast geldprijzen maak je ook kans op bijvoorbeeld auto’s, fietsen en hotelarragementen.De winkans van de Postcode Loterij ligt rond de 1 op 7.

De naam postcodeloterij of de nationale postcodeloterij

Loten kopen voor de postcodeloterij

Bij de Postcode Loterij vallen de prijzen op postcodes, waardoor je lotnummer gelijk is aan je postcode. Omdat er meerdere mensen wonen op één postcode, voegt de Postcode Loterij aan elk lot drie cijfers toe.

Zo ontstaan er unieke loten. Als er een prijs valt op een postcode, dan winnen alle deelnemers van die postcode een prijs. Elke maand, iedere week en zelfs elke dag vliegen de prijzen de deur uit. Van de Postcode Loterij Barbecue, Reiskoffer en Fiets, tot een gloednieuwe BMW. 

14 trekkingen per jaar bij de post code loterij

Er vinden in totaal 14 trekkingen per jaar plaats. Van 12 trekkingen wordt elke 5e van de maand de uitslag bekend gemaakt. Daarnaast vinden er 2 extra trekkingen plaats in juli en december. De trekkingsuitslagen van de Postcode Loterij zijn te vinden op Teletekstpagina 551. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk Online loten kopen voor de postcodeloterij

post code loterij voor alle prijzen van loten

Goede doelen & Postcodeloterij

De Postcode Loterij steunt goede doelen op verschillende manieren. Meer dan negentig goede doelen krijgen jaarlijks een vaste bijdrage. Deze organisaties kunnen ook in aanmerking komen voor een extra bijdrage voor een bijzonder project. 

Het droomfonds van de Nationale postcode loterij

Moedige, baanbrekende initiatieven een kans geven. Dat is waar het Droomfonds voor staat. Initiatieven van door de Postcode Loterij gesteunde goededoelenorganisaties. Met het Droomfonds creëert de Loterij ruimte om groots en oplossingsgericht te denken. 

Ieder jaar steunt de Postcode Loterij bijzondere en exemplarische projecten van de goede doelen die een jaarlijkse bijdrage krijgen. De postcodeloterij noemt dit ‘extra projecten’ omdat deze projecten een bijdrage ontvangen uit de opbrengst van de twee extra trekkingen, die naast de twaalf maandelijkse trekkingen worden georganiseerd.

loten kopen postcodeloterij

Kosten Nationale Postcode Loterij

Om mee te spelen met deze loterij zul je lid moeten worden. Lid worden kan zeer eenvoudig via de website van de Nationale Postcode Loterij. Omdat jouw postcode jouw lotnummer is hoef je ook niet je eigen nummers te kiezen.

Een lot kost €12,75 en je kunt er voor kiezen om met meerdere loten mee te spelen. Aangezien er 14 trekkingen per jaar zijn, betaal je dit bedrag 14 keer per jaar om mee te spelen.

Wanneer je een nieuwe speler bent bij de Postcodeloterij krijg je je eerste lot gratis. Dit is leuk cadeau en voor ons zeker een reden om de loterij eens te proberen. Kijk hier voor alle informatie over de postcodeloterij

Het enige dat je hoeft te doen om dit gratis lot te krijgen is mee gaan spelen met deze loterij.

Prijzen van de postcodeloterij

Elke maand wordt er een trekking gehouden waar de straatprijs gewonnen kan worden. Dit wordt tijdens de uitzending van 1 tegen 100 uitgezonden op televisie.

Bij de trekking van de straatprijs wordt er een willekeurige postcode getrokken.Het prijzengeld van de straatprijs bedraagt €25.000 per lot. Als je dus meespeelt met 3 loten win je €75.000 als de straatprijs op jouw postcode valt.

Ook wordt er elke trekking een mooie nieuwe auto verloot. Mensen die de auto winnen, hebben natuurlijk ook de mooie geldprijs gewonnen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
De megagids van de Nationale Postcode Loterij
Author Rating
41star1star1star1stargray