Smartphone, Loterijen En Doneren Hoe Werkt Dat Tegenwoordig

door 7 apr 2018Loten Kopen

Meespelen met je Smartphone aan de loterij

Je zult het wel gemerkt hebben, de opkomst van de smartphone. Iedereen heeft er tegenwoordig een en logisch ook. Het is handig, snel en veilig om via je smartphone te bankieren, mailen en om spellen te spelen als loterijen.

Je Kunt Met Een Smartphone Ook Doneren Aan Een Goed Doel

Als je meespeelt met loterijen zul je wel gemerkt hebben dat goede doelen een grote rol spelen. Deze goede doelen zijn gemakkelijk te steunen met bijvoorbeeld een smsje. Er zijn in Nederland in samenwerking met loterijen meer dan 100 goede doelen die dankbaar gebruik maken van GEEF mobiel. Dit systeem wordt veel gebruik voor de werving van donaties voor goede doelen.

Smartphones besparen voor de goede doelen ook een hoop administratieve rompslomp, want de organisaties kunnen nu direct verantwoording afleggen zonder allerlei gedoe. Maak gebruik van de GEEF app. Je kunt daarop een QR code scannen of gebruik maken van de app.

Stuur Een Smsje Voor Een Goed Doel

Je kunt tegenwoordig ook doneren door een simpel smsje te sturen naar het nummer 4333. Je kiest als woord het goede doel en zend dit door naar het genoemde nummer. Op dat moment gaat er een donatie direct naar het goede doel toe. Afgelopen jaar kregen goede doelen ongeveer 350.000 smsjes wat ongeveer gelijk staat aan een half miljoen euro.

Privacy, Goede Doelen En Loterijen

De privacy en gegevensbeveiliging is een steeds belangrijker wordend onderwerp in Nederland. Zeker nu GDPR er aan zit te komen worden mensen steeds bewuster van het gevaar van het internet.

Ook de goede doelen moeten aan een scala aan strenge voorwaarden voldoen. GEEF-mobiel maakt daarom gebruik van de dienst die ‘Premium-sms’ heet. Deze dienst houdt zich aan de speciale SMS-gedragscode en de Sms-Diensten reclamecode.

Als je gebruikmaakt van Microincasso gelden de algemene voorwaarden voor sms diensten. Alle goede doelen die gebruikmaken van GEEF houden zich strikt aan de regels want als ze dat niet doen, kunnen ze hoge boetes krijgen en daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten.

Niet Alles Komt Terecht Bij De Goede Doelen

Niet al het gedoneerde geld komt bij het goede doel terecht. Het bedrijf premium-sms keert namelijk 87 procent van de donatie uit aan goededoelen organisaties. De rest van het geld komt namelijk bij de provider terecht. Die reken kosten voor het verwerken van de sms.

Microincasso keert gemiddeld 93 procent van de gift uit. De rest gaat op aan de welbekende administratiekosten. Het is ook goed te vermelden dat als je doneert, je altijd extra kosten betaalt: de kosten van de donatie bedragen namelijk het donatiebedrag, en de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon. Loten kopen? Kijk dan snel in de vergelijker

Handige & leuke Video’s

Ergernissen Van Loterijspelers, Hoe Ga Je Er Mee Om

Ergernissen Van Loterijspelers, Hoe Ga Je Er Mee Om

De ergernissen van een speler van de loterij Je wint amper iets en het is alleen maar geldverspilling, een zin die je vaak hoort onder mensen die wel eens hebben mee gespeeld met een loterij. Velen kiezen er dan ook voor om niet meer door te spelen, maar er zijn ook...

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting en de loterijen Erfbelasting, u zult er vast wel eens van gehoord hebben. Deze belasting is bij goede doelen vaak een complex onderwerp en dat geldt ook voor loterijen. Dit heeft te maken met het feit dat er tal van uitzonderingen, bepalingen en...

Kansspelbelasting Of Niet?

Kansspelbelasting Of Niet?

Is het verplicht om kansspelbelasting betalen Het is vaak zo dat wanneer mensen grote bedragen winnen via een loterij dat zij een bepaald percentage belasting moeten betalen, de zogeheten kansspelbelasting. Dit is niet altijd zo, het hangt af van hoe groot het bedrag...

De Loterij Winnen Een Zegen Of Zitten Er Ook Nadelen Aan?

De Loterij Winnen Een Zegen Of Zitten Er Ook Nadelen Aan?

Alleen maar vreugde bij het winnen van een loterij? De Nationale PostcodeLoterij maakt gebruik van de zogenaamde 'Prijswinnaarsbegeleider’. Deze persoon gaat ervoor zorgen dat de prijswinnaar het op de juiste manier verwerkt. Er komen natuurlijk veel dingen bij kijken...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.