Staatslot kopen – Lees dit voor je begint!

by | 2 Dec 2017 | Staatsloterij | 0 comments

De welbekende Staatsloten

Iedereen kent ze wel, de Nederlandse Staatsloten. In dit artikel hebben wij een aantal punten bij elkaar gezet waar je op moet letten bij het kopen van een Staatslot. 

Staatslot kopen, hoe werkt dat precies?

Je wil een staatslot kopen. Maar wanneer is de trekking en hoe werkt die? De trekking van de bestaat uit maximaal zes cijfers en twee letters. Deze trekking wordt elke maand onafhankelijk uitgevoerd, met een totaal van 16 trekkingen per jaar (elke 10e van maand en 4 extra trekkingingen).

Bij verschillende verkooppunten zoals postkantoren of sigarenboeren kun je een staatslot kopen. Het prijzenpakket van een staatslot varieert van vijf euro voor een heel lot tot soms wel tientallen miljoenen. Naast dit alles werkt de Staatsloterij ook samen met andere partijen, kijk hier.

Wat blijkt er uit de statistieken?

Uit statistieken blijkt dat de Staatsloterij de meeste winkans heeft ten opzicht van van de andere loterijen, zie hiervoor ook de winstuitkering loterij tabel op onze.

De trekking van de staatsloterij is maandelijks

De trekking van de Staatsloterij vindt maandelijks plaats op de 10e van de maand. Uitzondering hierop zijn de Koningsdag trekking en de Oudejaarsloterij.

Eind april en eind december vinden de trekkingen plaats

Deze vinden respectievelijk eind april en eind december plaats. Tot op de dag van de trekking kun je nog tot 18.00 uur een staatslot kopen. De prijs van een staatslot vindt u hieronder.

Wat kosten de staatsloten? En waar kan ik ze kopen?

 • 1/5 Staatslot zonder extra XL winkans
 • €       3,00
 • 1/5 Staatslot met XL winkans
 • €       3,50
 • 1 Staatslot zonder Jackpot
 • €     15,00
 • 1 Staatslot met XL winkans
 • €     17,50
 • Straatje Staatsloten (10 x 1/5 Staatslot met XL winkans)
 • €     35,00
 • Straat Staatsloten (10 x 1 Staatslot met XL winkans
 • €   175,00
 • Mini-Boulevard (100 x 1/5 Staatslot met XL winkans
 • €   350,00
 • Boulevard (100 x 1 Staatslot met XL winkans)
 • € 1.750,00

Hoe werkt een abonnement op staatsloten?

Via de website van de staatsloterij is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor 1/5 staatslot of hele Staatsloten.

De prijs van een dergelijk staatslot vindt u hierboven. Maandelijks wordt automatisch een bedrag van uw rekening afgeschreven en u speelt automatisch elke trekking mee (totaal 15 trekkingen met een lotprijs van € 15,- en Oudejaarsloterij € 30,-).

Is dit ook voor de oudejaarsloterij?

Ook voor de Oudejaarsloterij en de Koningsdagloterij speelt men automatisch mee.

U krijgt per staatslot vooraf te zien met welke lotnummer(s)u meespeelt en ontvangt de gewonnen bedragen automatisch op uw rekening. 

Ook kunt u op het internet éénmalig een los staatslot kopen. Wilt u uw abonnement opzeggen, kijkt u dan op de pagina

Staatsloterij XL spel

Met ingang van april 2014 wordt sinds het eerst sinds twintig jaar iets aan de formule van het vertrouwde staatslot gewijzigd. De XL trekking is een extra maandelijks spel waarbij je meespeelt met je beginnummers.

Het kost je maar een kleine extra maandelijkse bijdrage

Voor dit spel betaal je € 2,50 extra per lot waardoor je dus met twee trekkingen meespeelt. Bij de trekking voor het XL spel worden alle lotnummers die verkocht zijn meegenomen.

De XL prijzen worden alleen uitgekeerd als ook voor de XL optie is betaald, dit kun je terugvinden door de aanduiding “JA” op je lot.

Verdeling prijzenpot Staatsloterij

Als je 2 eindcijfers goed hebt, win je al een prijs. Vanaf de trekking in augustus 2015 komen daar nog extra prijzen van € 25,- bij.

Er zijn nu ook prijzen te winnen van € 50,- als je 3 eindcijfers goed hebt en bij 4 eindcijfers goed kan de prijs oplopen tot maar liefst € 250,-.

De jackpot groeit minder snel door de kleinere prijzen

Door het aanbieden van meer kleinere prijzen, zal de Jackpot minder snel groeien, maar deze kan nog steeds oplopen tot een bedrag van ruim twintig miljoen euro.

Een staatslot kopen biedt je ook nog mooie troostprijzen

Ook zijn er troostprijzen te vergeven als je 5 cijfers van het winnende lot goed hebt, maar net de letters niet.

Deze prijzen variëren van € 100,- tot € 1.000,-. Omdat de totale prijzenpot gelijk blijft maar anders verdeeld wordt, is de winkans bij de Staatsloterij verhoogt van 50,1 naar 51,2%.

Jackpot Staatsloterij

Wie droomt er nu niet van om de Jackpot te winnen? Helaas is de kans minimaal en slechts voor een enkeling weggelegd. 

Echter, als u toch een Jackpot wilt winnen, dan maakt u volgens de Consumentenbond toch bij de Staatsloterij de meeste kans!

Wat zijn de Staatsloterij Groepsspelen?

De Staatsloterij Groepsspelen kun je met meerdere personen (collega’s, vrienden of familie) online een groep aanmaken en als groep meespelen met de trekkingen van de Staatsloterij. Het aanmaken van een groep gebeurt door de zogenaamde ‘Captain’.

Wat is de captain?

Hij of zij is de beheerder van de groep en kan vrienden, familie en/of collega’s uitnodigen om mee te spelen.

Staatslot kopen met vrienden?

Je kunt al meedoen met de groepsspelen vanaf € 7,50 per trekking. Van het ingelegde geld worden maandelijks automatisch staatsloten aangeschaft, waarna bij een gewonnen bedrag, het bedrag automatisch wordt toebedeeld aan de diverse groepsleden.

Staatsloterij trekking op teletekst, TV en online

De laatste Staatsloterij trekking gegevens vindt u terug op zowel de site van de Staatsloterij maar ook via teletekst.

U vindt deze informatie op de pagina . Zoals hierboven al genoemd wordt de trekking van de staatsloterij elke 10e van de maand uitgevoerd.

Als u zich afvraagt hoe laat de trekking van de staatsloterij bekend wordt gemaakt dan kunt u winnende getallen zien op Nederland 1 om 19.55 uur. Vlak daarna vindt de trekkingsuitslag op teletekst.

Handige & leuke Video’s

Staatslot kopen online – Hoe werkt het?

Staatslot kopen online, hoe kan dat zo gemakkelijk mogelijk? Meespelen met een loterij kan al vanaf een paar euro per maand, een staatslot kopen online was nog nooit zo gemakkelijk. Veel mensen willen graag meteen winnen en zijn teleurgesteld als ze niet direct een...

Staatsloterij Koningsdag 2018 – Wat win je?

De Staatsloterij en Koningsdag 2018 , een feestelijke bedoeling Het is nog maar even en dan is het weer zo ver, Koningsdag 2018. We vieren traditiegetrouw de verjaardag van onze koning, en het is dan dus ook weer tijd voor de leukste loterij met de meeste prijzen op...

Staatsloterij trekking – Hoe zit dat precies?

De Staatsloterij Trekking De Staatsloterij is een maandelijkse trekking waarbij u kans maakt op de Jackpot van miljoenen euro’s. Omdat de Staatsloterij al sinds 1726 bestaat, is het de oudste loterij van Nederland, en zelfs één van de oudste loterijen van de wereld....

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.