Staatslot Kopen in 2018 – Pak Direct Een Gratis Lot Of Kom Alles Te Weten

door 2 dec 2017Staatsloterij

Staatslot kopen en direct een gratis lot ontvangen? Lees snel verder

De Staatsloterij is een zeer oude loterij die door de Nederlandse staat opgezet is, je kunt al enorm lang een staatslot kopen in Nederland. De eerste trekking was in in 1726 en dit gebeurde in de Ridderzaal op het Haagse Binnenhof. Omdat de Staatsloterij nog steeds direct gecontroleerd wordt door de overheid weet je in ieder geval dat het een zeer betrouwbare loterij is. Staatsloten kopen, het is tegenwoordig heel gemakkelijk om dat online te regelen. Maandelijks verkoopt de Staatsloterij namelijk miljoenen loten. Bij een reguliere trekking kunt u kiezen tussen twee verschillende loten, namelijk een heel lot of een vijfde lot.

staatsloten kopen
staatslot kopen

Staatslot kopen, hoe werkt dat precies?

Je wil een staatslot kopen. Maar wanneer is de trekking en hoe werkt die? De trekking van de bestaat uit maximaal zes cijfers en twee letters. Deze trekking wordt elke maand onafhankelijk uitgevoerd, met een totaal van 16 trekkingen per jaar (elke 10e van maand en 4 extra trekkingen).

Bij verschillende verkooppunten zoals postkantoren of sigarenboeren kun je een staatslot kopen. Het prijzenpakket van een staatslot varieert van vijf euro voor een heel lot tot soms wel tientallen miljoenen. Naast dit alles werkt de Staatsloterij ook samen met andere partijen, kijk hier.

Online een Staatslot kopen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. En deze manier om online Staatsloten te kopen wordt alsmaar populairder.

Maar hoezo wordt dit steeds populairder? En wat is dan nu precies die beleving van het aanschaffen van een Staatslot in de winkel? Lees hier alle informatie die je nodig hebt over het kopen van een Staatslot, welke soorten er zijn en wat een Staatslot kost. 

Wat blijkt er uit de statistieken?

Uit statistieken blijkt dat de Staatsloterij de meeste winkans heeft ten opzicht van van de andere loterijen, zie hiervoor ook de winstuitkering loterij tabel op onze.

De trekking van de staatsloterij is maandelijks

De trekking van de Staatsloterij vindt maandelijks plaats op de 10e van de maand. Uitzondering hierop zijn de Koningsdag trekking en de Oudejaarsloterij.

Eind april en eind december vinden de trekkingen plaats

Deze vinden respectievelijk eind april en eind december plaats. Tot op de dag van de trekking kun je nog tot 18.00 uur een staatslot kopen. De prijs van een staatslot vindt u hieronder.

Wat kosten de staatsloten?

 • 1/5 Staatslot zonder extra XL winkans

€       3,00

 • 1/5 Staatslot met XL winkans

€       3,50

 • 1 Staatslot zonder Jackpot

€     15,00

 • 1 Staatslot met XL winkans

€     17,50

 • Straatje Staatsloten (10 x 1/5 Staatslot met XL winkans)

€     35,00

 • Straat Staatsloten (10 x 1 Staatslot met XL winkans

€   175,00

 • Mini-Boulevard (100 x 1/5 Staatslot met XL winkans

€   350,00

 • Boulevard (100 x 1 Staatslot met XL winkans)

€ 1.750,00

Hoe werkt het abonnement staatsloten?

Via de website van de staatsloterij is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor 1/5 staatslot of hele Staatsloten.

De prijs van een dergelijk staatslot vindt u hierboven. Maandelijks wordt automatisch een bedrag van uw rekening afgeschreven en u speelt automatisch elke trekking mee (totaal 15 trekkingen met een lotprijs van € 15,- en Oudejaarsloterij € 30,-).

Is dit ook voor de oudejaarsloterij?

Ook voor de Oudejaarsloterij en de Koningsdagloterij speelt men automatisch mee.

U krijgt per staatslot vooraf te zien met welke lotnummer(s)u meespeelt en ontvangt de gewonnen bedragen automatisch op uw rekening. 

Ook kunt u op het internet éénmalig een los staatslot kopen. Wilt u uw abonnement opzeggen, kijkt u dan op de pagina

Staatsloterij XL spel

Met ingang van april 2014 wordt sinds het eerst sinds twintig jaar iets aan de formule van het vertrouwde staatslot gewijzigd. De XL trekking is een extra maandelijks spel waarbij je meespeelt met je beginnummers.

Het kost je maar een kleine extra maandelijkse bijdrage

Voor dit spel betaal je € 2,50 extra per lot waardoor je dus met twee trekkingen meespeelt. Bij de trekking voor het XL spel worden alle lotnummers die verkocht zijn meegenomen.

De XL prijzen worden alleen uitgekeerd als ook voor de XL optie is betaald, dit kun je terugvinden door de aanduiding “JA” op je lot.

Verdeling prijzenpot Staatsloterij

Als je 2 eindcijfers goed hebt, win je al een prijs. Vanaf de trekking in augustus 2015 komen daar nog extra prijzen van € 25,- bij.

Er zijn nu ook prijzen te winnen van € 50,- als je 3 eindcijfers goed hebt en bij 4 eindcijfers goed kan de prijs oplopen tot maar liefst € 250,-.

De jackpot groeit minder snel door de kleinere prijzen

Door het aanbieden van meer kleinere prijzen, zal de Jackpot minder snel groeien, maar deze kan nog steeds oplopen tot een bedrag van ruim twintig miljoen euro.

Een staatslot kopen biedt je ook nog mooie troostprijzen

Ook zijn er troostprijzen te vergeven als je 5 cijfers van het winnende lot goed hebt, maar net de letters niet.

Deze prijzen variëren van € 100,- tot € 1.000,-. Omdat de totale prijzenpot gelijk blijft maar anders verdeeld wordt, is de winkans bij de Staatsloterij verhoogt van 50,1 naar 51,2%.

Jackpot Staatsloterij

Wie droomt er nu niet van om de Jackpot te winnen? Helaas is de kans minimaal en slechts voor een enkeling weggelegd. 

Echter, als u toch een Jackpot wilt winnen, dan maakt u volgens de Consumentenbond toch bij de Staatsloterij de meeste kans!

Wat zijn de Staatsloterij Groepsspelen?

De Staatsloterij Groepsspelen kun je met meerdere personen (collega’s, vrienden of familie) online een groep aanmaken en als groep meespelen met de trekkingen van de Staatsloterij. Het aanmaken van een groep gebeurt door de zogenaamde ‘Captain’.

Wat is de captain?

Hij of zij is de beheerder van de groep en kan vrienden, familie en/of collega’s uitnodigen om mee te spelen.

Staatslot kopen met vrienden?

Je kunt al meedoen met de groepsspelen vanaf € 7,50 per trekking. Van het ingelegde geld worden maandelijks automatisch staatsloten aangeschaft, waarna bij een gewonnen bedrag, het bedrag automatisch wordt toebedeeld aan de diverse groepsleden.

Trekking op teletekst, TV online

De laatste Staatsloterij trekking gegevens vindt u terug op zowel de site van de Staatsloterij maar ook via teletekst.

U vindt deze informatie op de pagina . Zoals hierboven al genoemd wordt de trekking van de staatsloterij elke 10e van de maand uitgevoerd.

Als u zich afvraagt hoe laat de trekking van de staatsloterij bekend wordt gemaakt dan kunt u winnende getallen zien op Nederland 1 om 19.55 uur. Vlak daarna vindt de trekkingsuitslag op teletekst.

Eén of meerdere loten voor de staatsloterij

Om een kans te maken op een mooie prijs, doe je toch ook mee met de Staatsloterij? Of dat je nu een lot hebt of meerdere loten, het is alleen al leuk en spannend om met zijn allen te wachten tot het moment dat het bekend wordt gemaakt wie dat er heeft gewonnen.

Er gaan erg veel prijzen uit. Je kunt naast de hoofdprijs ook een andere grote geldprijs winnen of een auto! De spanning is leuk om samen te ervaren. Je bent met oud en nieuw vaak samen met familie of vrienden dus een leuk moment om een spannende sfeer te krijgen in huis en met elkaar te delen!

Staatsloterij 2018 meespelen en een staatslot kopen?

Je hoort vaak dat anderen een prijs winnen bij de Staatsloterij, maar nu is het tijd dat je zelf ook een kans gaat maken op een prijs! Doe daarom mee en zorg dat je meedingt naar een mooie prijs. Alle loten kunnen nu besteld worden en als je er nog op tijd bij bent kun je nog kiezen ook!

Wat is dan het makkelijkste?

De makkelijkste en snelste manier om een Staatslot te kopen is tegenwoordig online. De tijden dat je door de regen naar de sigarenwinkel moest zijn over. Je kunt op de site van de Staatsloterij heel gemakkelijk een account aanmaken.

Op welke manier wil ik meespelen?

Vervolgens kun je een keuze maken op welke manier je meespeelt en voor welke trekking je wilt meespelen. Je kunt een lot kopen voor een trekking maar je kunt er ook voor kiezen om automatisch mee te spelen.

Proefabonnement

Sinds kort kun je zelfs een proefabonnement van drie trekkingen kiezen, zo kun je eerst kennis maken met de loterij voordat je langer meespeelt.

Online Staatsloten kopen heeft verschillende voordelen in vergelijking met het kopen van loten in de winkel.
Een van de voordelen is dat het lot nooit zoek kan raken, altijd goed bewaard in jouw eigen account. hier boven op kun je gespeelde loten tot een jaar lang terug kijken. Altijd een handig en makkelijk overzicht.

Het gewonnen bedrag

Een ander voordeel van het online kopen is dat alle winst die je wint, automatisch op uw rekening gestort wordt. Niet meer met je gewonnen lot naar de speciaalzaak.

Automatisch meespelen

Nooit meer trekkingen missen wanneer u elke maand automatisch meespeelt. Dit is natuurlijk niet verplicht. Elke maand kansen op leuke en grote prijzen.

Wat krijg je nog meer cadeau?

Je krijgt van de Staatsloterij een gratis lot. Maar toch maak je misschien wel die keuze om voor de beleving van het kopen te gaan, vol spanning richting het sigarenwinkeltje denkend aan op welke nummers u gaat spelen.

Natuurlijk is het het leukste en spannendste als u tijdens de trekking een echt lot in handen hebt. Lekker spannend.

De keuze voor het gemak of toch voor de beleving?

Alles bij elkaar is het een leuke ervaring om een Staatslot zelf te gaan halen. Dit is voortaan bijna overal mogelijk, van supermarkten tot sigarenzaken. Bij de trekking met een echt lot in de hand of liever voor de veilige en gemakkelijke manier online een staatslot kopen.

Wanneer je online een lot aanschaft hoef je jezelf natuurlijk nooit meer zorgen te maken om het kwijtraken of het niet op tijd inleveren van het lot om je winstbedrag op te halen. Handige functies die alleen mogelijk zijn bij het kopen van een online staatslot

Prijzen van een staatslot

De prijs van een staatslot is afhankelijk van een aantal keuzes die u moet maken bij het kopen van een staatslot.
Je kunt er namelijk voor kiezen om wel of niet mee te spelen voor de jackpot. En dat kan nog al eens schelen als u in de prijzen valt. Vrijwel alle loten worden verkocht met de Jackpot optie, en bij het verkopen van de loten stellen de winkeliers meestal ook niet de optie voor om een lot te nemen zonder de jackpot.

Met het staatslot toeleven naar de spannende trekking
Daarnaast is het een heerlijke gedachte om toe te leven naar de trekking van een loterij. De spanning die het meedoen met een loterij geeft een extra gevoel aan het spelen en maakt eventuele winst nog leuker. Doe vandaag nog mee!

Staatslot kopen online was nog nooit zo eenvoudig

Het kopen van loten van de Staatsloterij is heel eenvoudig, reuze veilig en niet duur. Alle loterijen op deze website zijn erkend door de Nederlandse overheid en hebben dus een vergunning dat maakt het meespelen wel zo vertrouwd.

Het online kopen gaat vanzelf, je hoeft bijna niets te doen
Online loten kopen voor een van de loterijen wijst zichzelf. Zodra je de website aan klikt via onze site dan ben je direct in het aanmeld programma dat scheelt je dus weer wat zoeken.

Lees al onze informatieve pagina’s over de loterijen door en u kunt zo gemakkelijk online een vergelijking maken tussen alle loterijen. De vriendenloterij is het laatste jaar erg populair geworden. Toch blijft het staatslot veruit de meest populaire optie van Nederlanders. Wil je meer weten over andere loterijen? Klik dan hier.

Hoe gaat dat betalen dan online

Betalen is heel eenvoudig en in een minuut voltooid. Daarna kunt u zelf kiezen of je slechts een lot wilt of tegelijk voor meerdere loten af wilt rekenen. Ook kun je tijdens het inschrijven al aangeven of je éénmalig mee wilt doen of dat je het bedrag elke maand automatisch af wilt laten schrijven. Online loten kopen is echt zo makkelijk, “een kind kan de was doen“.

Diverse keuzes bij staatsloten kopen

Naast een volledige lot kunt u ook kiezen voor een 1/5e lot. Deze kost 20 procent van een volledige lot, als u dus niet al te veel geld wil uitgeven kunt u ook tegen lagere kosten een lot afnemen.

Van een eventuele prijs wordt ook maar 20 procent uitgekeerd. Door de hoge kosten van één staatslot zijn de 1/5e populairder dan de volledige loten. Maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat de winkans een stuk minder is.

Wat gaat een staatslot mij kosten?

Een staatslot gaat u ongeveer 15 euro kosten. Bij het aankopen van de loten kunt u er ook voor kiezen om niet voor de jackpot mee te spelen. In dat geval gaat het lot u 13 euro kosten.

 • U speelt met 1-5e staatslot gewoon met een lotnummer mee
 • Met een 1/5e staatslot speelt u ook met een lotnummer mee, maar voor een lager bedrag. De loten kosten u slechts 3 euro inclusief jackpot en 2,60 euro zonder jackpot.

Met deze loten dingt u mee naar dezelfde prijzen, echter u krijgt de prijs slechts gedeeltelijk uitgekeerd. Ook van de jackpot zal maar 20 procent uitgekeerd worden. Van een prijs van 27,5 miljoen blijft dus nog 5,5 miljoen euro over.

Waarom zou je meespelen met een vijfde loten?

Voor een veel lager bedrag kunt u toch meedingen naar de grote prijzen in de loterij, en dat wil iedereen natuurlijk. Op deze manier kunt u uw inleg verlagen, maar wel meedoen. Om de hoge kosten te beperken kopen deelnemers vaak loten gezamenlijk. Zo kun je meer loten kopen en dus de winkans vergroten.

Oudejaarsloterij, is dat veel duurder?

Naast de twaalf maandelijkse trekkingen, heeft de Staatsloterij twee extra loterijen, namelijk de koninginnedagloterij en de Oudejaarsloterij. Dit zijn de paradepaardjes van de staatsloterij en staan ieder jaar weer garant voor vele winnaars.

Voordelen van een straatje staatsloten

Een straatje zijn tien loten met opeenvolgende eindcijfers. Door een straatje te kopen bent u verzekerd van de prijzen die vallen op de eindcijfers. Een straatje loten inclusief jackpot kost u dan ook 150 euro.

Een vijfde loten en toch een straatje

U kunt er ook voor kiezen om wel deel te nemen met een straatje, maar met een vijfde loten. Zo heeft u dus verschillende opties om mee te spelen. Hierdoor kost het u (met de jackpot) 30 euro. Doordat het een straatje is vallen er in ieder geval prijzen op de eindcijfers.

Bij de volledige loten ontvangt u altijd minimaal 45,50 euro retour en bij de een vijfde loten minimaal 9,10 euro.
Iedere maand de miljoenentrekkingen, op de 10e van de maand

Iedere 10e van de maand heeft de staatsloterij een miljoenentrekking. Meedoen kan vanaf €3,-. Naast de jackpot zijn er dan nog veel andere mooie geldprijzen winnen.

De kans dat je echt flink in de prijs valt is echter niet heel groot; de kans dat je bij je eerstvolgende fietsrit om het leven komt is nog groter. Ook je eigen inleg terugverdienen is lastig, daar moet je altijd over na blijven denken als u meedoet aan een loterij.

De kans daarop is namelijk net iets meer dan 12%. Toch wagen er maandelijks ongeveer 4 miljoen mensen een gokje. Want ja, uiteindelijk wint er toch iemand, en wie weet bent u het deze keer wel.

Kosten van een heel staatslot

Een standaard staatslot kost €15,-. Hiermee maak je kans op de jackpot die meestal gevuld is met ongeveer 10 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog veel meer belastingvrije geldprijzen te winnen, zoals 1 miljoen, een ton en €10.000 euro.

Kosten van een vijfde staatslot

Wanneer je een heel staatslot te duur vindt, kun je ook kiezen om een ⅕ staatslot te kopen. Zo kun je de kosten dus drukken en bespaar je op je uitgaven.

Echter maak je dan ook maar kans op 1/5 van de prijs, (dus ook ⅕ van de hoofdprijs). Als je meespeelt met de nieuwe speloptie XL betaal je, afhangend van het lot dat je koopt, extra geld wat varieert van €0,50 cent tot €25,- euro. Hiermee maak je kans op extra geldprijzen die verloot worden onder alle XL-deelnemers.

Straatje staatsloten

Een straat van 10 staatsloten kost €150,-. De eindcijfers zijn al bepaald, namelijk nummer 1 tot en met 9. Omdat je alle eindcijfers hebt, maak je extra veel kans op grote geldprijzen en win je volgens de staatsloterij minimaal €50,-. XL meespelen met een straat kost €25,- euro extra.

Een straatje staatsloten bevat net als een straat, 10 loten. Echter wel ⅕ loten! Voor de rest werkt het precies hetzelfde als bij een straat loten; de eindcijfers 1 tot en met 9 zijn al bepaald, dus maak je extra veel kans op een grote prijs. XL meespelen met een straatje kost €5,- euro extra.

Trekkingen van de Staatsloterij

Elke 10e van de maand vindt er een trekking plaats van de staatsloterij. Tijdens deze trekking worden tal van geldprijzen verdeeld met een jackpot van minimaal €7.500.000.

Daarnaast zijn er nog andere trekkingen door het jaar heen. Dit gebeurd op speciale dagen zoals koningsdag en tijdens oudejaarsdag. Daarnaast zijn er nog 2 andere willekeurige data waarop een extra trekking gehouden wordt.

Meespelen met de Staatsloterij

Het meespelen met de Staatsloterij kan in principe op 2 manieren. Je kunt een los lot kopen of je neemt een abonnement op de loterij. Wanneer je eenmalig een lot koopt speel je dus ook 1 keer mee.

Deze trekking valt altijd op de 10e van de maand en je speelt dus mee voor deze trekking. Bij elke trekking van de Staatsloterij maak je overigens kans op de Jackpot.

Met aan abonnement betaal je per maand en waardoor je dus elke maand automatisch meespeelt met de standaard trekking op de 10e van de maand. Daarnaast zijn er ook abonnementen voor de aparte trekkingen zoals de oudejaarstrekking en de koningsdagtrekking.

Geef een lot cadeau

Maak het extra spannend en koop voor anderen een lot en geef het cadeau net voor 00.00 uur, dan is er nog een mooier moment samen! Je kunt ook samen loten kopen en de winst dan delen, maar daar moet je goed over nadenken of je dat zou willen.

Je kunt ook meedoen met de Staatsloterij en het anderen niet vertellen en als je wint is het extra leuk om te vertellen. Of je zegt dat je meedoet maar je zegt niet met welke cijfers.

Gaan voor die hoofdprijs

Als je een geluksgetal hebt, dan is dat een prijs van 100 euro die je kunt winnen met de laatste twee cijfers van je lot. De prijs bestaat uit 90 euro op de laatste twee cijfers en tien euro voor het laatste cijfer.

Maar je wil natuurlijk de hoofdprijs winnen, want daar ga je voor! Nu maar hopen dat je dit jaar geluk hebt en die hoofdprijs ook daadwerkelijk gaat winnen!

De kleine prijzen zijn ook meer dan de moeite waard, maar eerst maar eens bedenken met hoeveel loten je mee wil doen, met welke eindcijfers en of dat je hele of halve loten wil.

De keuze kan snel gemaakt worden en dan kun je je loten nog net op tijd bestellen! De hoogste tijd om daar vandaag gebruik van te maken en dan te genieten van het moment om er naar toe te leven!

Staatslot kopen online, hoe kan dat zo gemakkelijk mogelijk?

Meespelen met een loterij kan al vanaf een paar euro per maand, een staatslot kopen online was nog nooit zo gemakkelijk. Veel mensen willen graag meteen winnen en zijn teleurgesteld als ze niet direct een prijs pakken met het 1e lot.

 • Toch zijn er jaarlijks weer veel winnaars tijdens speciale trekkingen zoals de Koningsdagtrekking of oudjaarstrekking.Staatslot kopen online, hoe kan dat zo gemakkelijk mogelijk?
 • Meespelen met een loterij kan al vanaf een paar euro per maand, een staatslot kopen online was nog nooit zo gemakkelijk. Veel mensen willen graag meteen winnen en zijn teleurgesteld als ze niet direct een prijs pakken met het 1e lot.
 • Toch zijn er jaarlijks weer veel winnaars tijdens speciale trekkingen zoals de Koningsdagtrekking of oudjaarstrekking.

Je 1e lot kan een tegenvaller zijn, maar geef niet op
Natuurlijk is het mooi als je met je eerste lot direct de klapper van een paar honderdduizend (of zelf miljoenen) binnen weet te slepen maar dit ligt niet voor de hand.

Het is niet geheel onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk. Daarentegen, als je elke maand meespeelt dan heb je dus voor iets meer dan een tientje per maand -bij de vriendenloterij bijvoorbeeld- elke keer kans op leuke prijzen of een een enorm geldbedrag. Je verhoogt je kansen op deze manier dus aanzienlijk.

Tot hoe laat kan ik een Staatslot kopen?

Het kopen van een Staatslot voor een trekking is mogelijk tot 18:00 op de exacte dag van de trekking. Dit is bij het kopen in de winkel evenals bij het kopen van een online staatslot.

Ook is er de mogelijkheid om loten vooruit te kopen, nooit meer op het laatste moment haasten om toch nog mee te kunnen doen. Het moet natuurlijk een leuke beleving blijven.

Handige & leuke Video’s

Eindejaarslot Kopen In 2018 – Pak Direct Een Gratis Lot!

Eindejaarslot Kopen In 2018 – Pak Direct Een Gratis Lot!

Eindejaarslot, hoe werkt dat dan? Het eindejaarslot, ze worden al jaren verkocht door de Staatsloterij. De Staatsloterij bestaat als sinds 1726 en is toentertijd door de staat opgericht om ervoor te zorgen dat alle loterij trekkingen eerlijk verliepen. Sindsdien is...

Het Boulevardspel van de Staatsloterij

Het Boulevardspel van de Staatsloterij

Staatsloterij, de loterij der loterijen. Vanaf 11 oktober 2010 is er een nieuw soort spel geïntroduceerd door de Staatsloterij, namelijk het boulevardspel. Je kunt met het boulevardspel met meerdere mensen samen spelen. Zo krijg je de mogelijkheid om samen 100 hele...

1 juli trekking van de Staatsloterij

1 juli trekking van de Staatsloterij

De Staatsloterij, wie kent de loterij in Nederland nou niet? Al jaren komt de Staatsloterij met geweldige loterijen en mooie prijzen. Zo is er dus ook standaard de 1 juli trekking van de Staatsloterij, zoals de naam al zegt is de trekking op 1 juli! We hadden het net...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.