Staatsloten kopen – Alles van A tot Z

by | 2 Dec 2017 | Staatsloterij | 0 comments

Staatsloten kopen

Staatsloten kopen, het is tegenwoordig heel gemakkelijk om dat online te regelen. Maandelijks verkoopt de Staatsloterij namelijk miljoenen loten. Bij een reguliere trekking kunt u kiezen tussen twee verschillende loten, namelijk een heel lot of een vijfde lot.

Prijzen van een staatslot

De prijs van een staatslot is afhankelijk van een aantal keuzes die u moet maken bij het kopen van een staatslot.

Je kunt er namelijk voor kiezen om wel of niet mee te spelen voor de jackpot. En dat kan nog al eens schelen als u in de prijzen valt. Vrijwel alle loten worden verkocht met de Jackpot optie, en bij het verkopen van de loten stellen de winkeliers meestal ook niet de optie voor om een lot te nemen zonder de jackpot. Wil je meer weten over de staatsloterij? Kijk dan deze pagina.

Waar kun je nog meer voor kiezen als je staatsloten gaat kopen

Naast een volledige lot kunt u ook kiezen voor een 1/5e lot. Deze kost 20 procent van een volledige lot, als u dus niet al te veel geld wil uitgeven kunt u ook tegen lagere kosten een lot afnemen.

Van een eventuele prijs wordt ook maar 20 procent uitgekeerd. Door de hoge kosten van één staatslot zijn de 1/5e populairder dan de volledige loten. Maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat de winkans een stuk minder is.

Wat gaat een staatslot mij kosten?

Een staatslot gaat u ongeveer 15 euro kosten. Bij het aankopen van de loten kunt u er ook voor kiezen om niet voor de jackpot mee te spelen. In dat geval gaat het lot u 13 euro kosten.

U speelt met 1-5e staatslot gewoon met een lotnummer mee

Met een 1/5e staatslot speelt u ook met een lotnummer mee, maar voor een lager bedrag. De loten kosten u slechts 3 euro inclusief jackpot en 2,60 euro zonder jackpot.

Met deze loten dingt u mee naar dezelfde prijzen, echter u krijgt de prijs slechts gedeeltelijk uitgekeerd. Ook van de jackpot zal maar 20 procent uitgekeerd worden. Van een prijs van 27,5 miljoen blijft dus nog 5,5 miljoen euro over.

Oudejaarsloterij, is dat veel duurder?

Naast de twaalf maandelijkse trekkingen, heeft de Staatsloterij twee extra loterijen, namelijk de koninginnedagloterij en de Oudejaarsloterij. Dit zijn de paradepaardjes van de staatsloterij en staan ieder jaar weer garant voor vele winnaars.

Extra prijzen

In de Koninginnedagloterij deelt de loterij jaarlijks veel extra prijzen uit van honderdduizend euro of meer, zo heb je ook echt iets aan je lot als je in de prijzen valt.

In de Oudejaarsloterij deelt de loterij traditioneel een zeer groot bedrag uit rond de 27,5 miljoen euro. Deze loten zijn ook duurder, deze kosten namelijk voor een volledige 30 euro (of 26 euro zonder jackpot). Ook kunt u een halve lot kopen voor 15 euro (of 13 euro zonder jackpot)

Waarom zou je meespelen met een vijfde loten?

Voor een veel lager bedrag kunt u toch meedingen naar de grote prijzen in de loterij, en dat wil iedereen natuurlijk. Op deze manier kunt u uw inleg verlagen, maar wel meedoen. Om de hoge kosten te beperken kopen deelnemers vaak loten gezamenlijk. Zo kun je meer loten kopen en dus de winkans vergroten.

1/5 loten

U kunt er echter ook voor kiezen om een vijfde loten te kopen in plaats van gehele loten. Steeds meer mensen kiezen er voor om de kansen te spreiden. Ze kopen liever vijf goedkopere loten, zodat ze een grotere kans hebben op een grote prijs.

Voordelen van een straatje staatsloten

Een straatje zijn tien loten met opeenvolgende eindcijfers. Door een straatje te kopen bent u verzekerd van de prijzen die vallen op de eindcijfers. Een straatje loten inclusief jackpot kost u dan ook 150 euro.

Een vijfde loten en toch een straatje

U kunt er ook voor kiezen om wel deel te nemen met een straatje, maar met een vijfde loten. Zo heeft u dus verschillende opties om mee te spelen. Hierdoor kost het u (met de jackpot) 30 euro. Doordat het een straatje is vallen er in ieder geval prijzen op de eindcijfers.

Bij de volledige loten ontvangt u altijd minimaal 45,50 euro retour en bij de een vijfde loten minimaal 9,10 euro.

Iedere maand de miljoenentrekkingen, op de 10e van de maand

Iedere 10e van de maand heeft de staatsloterij een miljoenentrekking. Meedoen kan vanaf €3,-. Naast de jackpot zijn er dan nog veel andere mooie geldprijzen winnen.

De kans dat je echt flink in de prijs valt is echter niet heel groot; de kans dat je bij je eerstvolgende fietsrit om het leven komt is nog groter. Ook je eigen inleg terugverdienen is lastig, daar moet je altijd over na blijven denken als u meedoet aan een loterij.

De kans daarop is namelijk net iets meer dan 12%. Toch wagen er maandelijks ongeveer 4 miljoen mensen een gokje. Want ja, uiteindelijk wint er toch iemand, en wie weet bent u het deze keer wel.

Kosten van een heel staatslot

Een standaard staatslot kost €15,-. Hiermee maak je kans op de jackpot die meestal gevuld is met ongeveer 10 miljoen euro. Daarnaast zijn er nog veel meer belastingvrije geldprijzen te winnen, zoals 1 miljoen, een ton en €10.000 euro. 

Kosten van een vijfde staatslot

Wanneer je een heel staatslot te duur vindt, kun je ook kiezen om een ⅕ staatslot te kopen. Zo kun je de kosten dus drukken en bespaar je op je uitgaven.

Echter maak je dan ook maar kans op 1/5 van de prijs, (dus ook ⅕ van de hoofdprijs). Als je meespeelt met de nieuwe speloptie XL betaal je, afhangend van het lot dat je koopt, extra geld wat varieert van €0,50 cent tot €25,- euro. Hiermee maak je kans op extra geldprijzen die verloot worden onder alle XL-deelnemers.

Straatje staatsloten

Een straat van 10 staatsloten kost €150,-. De eindcijfers zijn al bepaald, namelijk nummer 1 tot en met 9. Omdat je alle eindcijfers hebt, maak je extra veel kans op grote geldprijzen en win je volgens de staatsloterij minimaal €50,-. XL meespelen met een straat kost €25,- euro extra.

Een straatje staatsloten bevat net als een straat, 10 loten. Echter wel ⅕ loten! Voor de rest werkt het precies hetzelfde als bij een straat loten; de eindcijfers 1 tot en met 9 zijn al bepaald, dus maak je extra veel kans op een grote prijs. XL meespelen met een straatje kost €5,- euro extra.

Oudejaarslot

Een oudejaarslot waarmee je kans maakt op tientallen miljoenen (afgelopen jaar 30 miljoen) kost €30,-. Het is ook mogelijk om halve loten en ⅕ loten te kopen bij de oudejaarstrekking.

Handige & leuke Video’s

Staatsloterij online lot kopen – Hoe werkt het?

Staatsloterij online lot kopen De Staatsloterij is een zeer oude loterij die door de Nederlandse staat opgezet is . De eerste trekking was in in 1726 en dit gebeurde in de Ridderzaal op het Haagse Binnenhof. Omdat de Staatsloterij nog steeds direct gecontroleerd wordt...

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Staatsloterij trekking – Hoe zit dat precies?

De Staatsloterij Trekking De Staatsloterij is een maandelijkse trekking waarbij u kans maakt op de Jackpot van miljoenen euro’s. Omdat de Staatsloterij al sinds 1726 bestaat, is het de oudste loterij van Nederland, en zelfs één van de oudste loterijen van de wereld....

Eindejaarslot – Alles van A tot Z

Eindejaarslot, hoe werkt dat dan? Het eindejaarslot, ze worden al jaren verkocht door de Staatsloterij. De Staatsloterij bestaat als sinds 1726 en is toentertijd door de staat opgericht om ervoor te zorgen dat alle loterij trekkingen eerlijk verliepen. Sindsdien is...

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.