Staatsloterij trekking – Hoe zit dat precies?

door 31 jan 2018Staatsloterij

Elke maand prijs bij de staatsloterij trekking

Elke tiende dag van de maand worden de winnende lotnummers getrokken. Momenteel zijn er al meer dan duizend trekkingen geweest! Sinds 2008 kunnen de prijzen alleen op verkochte lotnummers vallen, zodat u ervan verzekerd bent dat de prijzen ook daadwerkelijk door iemand worden gewonnen. U moet echter wel voor de XL optie kiezen om een XL prijs te kunnen winnen.

Belastingvrij

Een groot voordeel van deze loterij is dat alle prijzen vrij zijn van kansspelbelasting. Dit betekent dat als er één miljoen euro op jouw lot valt, u ook deze één miljoen uitbetaald krijgt! De Staatsloterij betaald namelijk deze kansspelbelasting van 30,1% voor jou. Om het belang en privacy van de winnaars te behartigen, worden de namen van de winnaars nooit bekendgemaakt. Als winnaar heeft u zelf de keuze aan wie u het verteld. Wilt u snel weten hoe je een staatslot kunt kopen? Kijk dan snel tussen de andere artikelen.

Winkans

Nu is natuurlijk de grote vraag: wat is precies de winkans? Het zal u misschien verbazen, maar de kans om een prijs te winnen tijdens deze loterij is 51,2%. Dat is dus meer dan de helft, en de hoogste winkans van alle loterij trekkingen van Nederland! De kans dat u een prijs wint die hoger is dan uw eigen inleg is dan wel iets lager, namelijk 12,2%.

Gratis lot

Als u ervoor kiest om automatisch mee te spelen en kans te maken op de grote geldprijzen, dan krijgt u een lot t.w.v. €15 helemaal gratis! Een voordeel aan het automatisch meespellen is dat u nooit meer een trekking vergeet, en elke maand automatisch meespeelt. Daarnaast zit u nergens aan vast, en kunt u het op elk gewenst moment weer opzeggen. U kunt dit ook online doen op de website. Ze noemen dit ook wel gratis loten Staatsloterij.

Jackpot

Door mee te spellen met de loterij maakt u automatisch kans op de Jackpot. Deze Jackpot begint bij €7.500.000 en loopt elke maand op als deze niet is gevallen. Dit betekent dus dat de Jackpot niet ieder maand valt. Ook op de speciale trekkingen op Koningsdag, 1 juli, 1 oktober en Oudejaarsavond valt er geen Jackpot. Wel is er met de Oudejaarstrekking een extra groot geld bedrag te winnen.

Straatje

Ondanks dat de prijzen altijd op een gekocht lot valt, bent u er niet van verzekerd dat u ook daadwerkelijk prijs hebt. Wil je wel gegarandeerd prijs hebben? Dan kunt u een straatje kopen. Een straatje bestaat uit tien loten: één lot voor ieder eindcijfer. Als u een straatje aanschaft, ben je automatisch verzekerd van €50. Een straatje kost €150, maar u kunt er ook voor kiezen om 1/5 straatje te kopen t.w.v. €30. Op deze manier heeft u ook sowieso prijs, alleen krijgt u slechts 1/5 van de prijs uitgekeerd.

Boulevardspel

Naast het straatje kunt u ook meespelen met het Boulevardspel. Een Boulevard bestaat uit 100 loten met Jackpot. Als u meespeelt koop u een of meerdere 1/100 loten en verspreid u de winkans dus over 100 verschillende loten. Als er dus een prijs of meerdere prijzen op deze 100 loten vallen, krijgt u hiervoor per aandeel 1/100 uitgekeerd.

Eerlijkheid

Om u ervan te verzekeren dat alle trekkingen eerlijk verlopen, is er een notaris aanwezig. Daarnaast is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij een trekking. Mocht u dus geïnteresseerd zijn om deze loterij trekkingen live mee te maken, dan is dat helemaal mogelijk!

Wanneer u ervoor kiest om mee te spelen, kunt u dus elke 10e dag van de maand in de prijzen vallen. De kans om een prijs te winnen is 1 op de 2, dus het is zeker de moeite waard om een kans te wagen! Ook leuk om te weten, voortaan werkt de Staatsloterij samen met Lotto.

Handige & leuke Video’s

Uitslag staatsloterij – Hoe werkt dat precies?

Uitslag staatsloterij – Hoe werkt dat precies?

De grootste kans om echt miljonair te worden Belastingvrije prijzen en de grootste prijzenpot van ons land, je wil de uitslag van de staatsloterij niet missen. De Staatsloterij is namelijk een bewezen eerlijke en betrouwbare loterij. Bovendien heeft u als consument de...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.