Makkelijk en snel online informatie over de Staatsloterij alle andere loterijen, loten kopen en nog veel meer.

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Vergelijk snel alle grote loterijen

Kom op een eenvoudige manier alles te weten over loterijen

Volledig onafhankelijk

Staatsloterij 

De Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij of ook wel de SENS genoemd is in het jaar 1992 opgericht en organiseert de Staatsloterij in de huidige vorm. Bovendien is de organisatie SENS bij wet gerechtigd om andere loterijen in Nederland te organiseren. De Staatsloterij is logischerwijs dan ook de grootste loterij van Nederland, met een totale omzet van € 889,7 miljoen in 2009.

De loterij biedt een betrouwbaar en eerlijk loterijproduct. En ze hebben daarvoor 6 garanties opgesteld. Iedereen die een Staatslot koopt, mag rekenen op deze garanties. Zo mag je bijvoorbeeld van de Staatsloterij verwachten dat ze de allergrootste prijzenpot van Nederland hebben en dat alle prijzen belastingvrij zijn.

Het leuke van de staatsloterij is dat je ze vervolgens ook aan deze 6 garanties mag houden, in het heden en in de toekomst. Lees hier meer over deze 6 garanties.

staatsloterij loten kopen

Staatsloterij Prijzen

Met een winkans van 1 op 1,8 heb je bij de Staatsloterij de grootste kans om een prijs te winnen. Het uitkeringspercentage is al vier jaar bijna 70% van het ingelegde geld en er vallen maandelijks ruim 4,3 miljoen prijzen.

Ook in 2017 heeft de loterij wederom de allergrootste prijzenpot van Nederland. Met 16 trekkingen in 2017  heeft de staatsloterij een verwachte totale prijzenpot van maar liefst € 388.000.000*. Belastingvrij!  Het prijzenpakket van de staatsloterij is dan ook niet mis met:

 

  • 12x kans op de Jackpot van minimaal € 7.500.000
  • 16 hoofdprijzen met een totale waarde van € 52.000.000
  • En nog miljoenen andere mooie prijzen
Wat kost een staatslot bij de staatsloterij?

Staatsloterij loten

Het bekendste lot van de Staatsloterij is het staatslot. Dit is een heel lot waarbij je dus met 1 lot meespeelt met de loterij. Als de trekking op jouw lot, of een gedeelte daarvan, valt krijg je dus gewoon de prijs die je terugvindt. Waarom dit belangrijk is om te beseffen ontdek je hierna. De loterij verkoopt namelijk delen van staatsloten.

Een 1/5 Staatslot is eigenlijk een vijfde deel van een Staatslot. Dit betekent dat het lot 5 keer zo goedkoop is als een volledig lot. De keerzijde is natuurlijk wel dat wanneer je een wint je maar 1/5 deel van de volledige prijs wint.

Een voordeel van zo een 1/5 Staatslot is weer dat je voor dezelfde prijs als een heel lot op meerdere loten kunt meespelen.

 

Staatsloterij loten, het straatje

Een straatje is een verzameling van 10 1/5 loten. Dit betekent dus dat je met 10 1/5 loten per trekking meespeelt.

Je hebt dus veel meer kans om te winnen dan wanneer je een enkel staatslot koopt. Ook hier geldt dat de uitkering van een eventueel winnend lot 1/5 deel bedraagt van de totale prijs.

Dit zijn 10 hele Staatsloten. Je maakt dus 10 keer kans op de volledige prijs die er te winnen valt. De kosten om op deze manier mee te doen zijn natuurlijk wel hoger, je betaalt 10 keer een heel staatslot.

Meedoen met de Staatsloterij 

Het meespelen met de loterij kan in principe op 2 manieren. Je kunt namelijk een los lot kopen of je neemt een abonnement op de loterij.

Wanneer je eenmalig een lot koopt speel je dus ook 1 keer mee. Deze trekking valt altijd op de 10e van de maand en je speelt dus mee voor deze trekking. Bij elke trekking van de Staatsloterij maak je overigens kans op de Jackpot.

Met een abonnement betaal je per maand = waardoor je dus elke maand automatisch meespeelt met de standaard trekking op de 10e van de maand. Daarnaast zijn er ook abonnementen voor de aparte trekkingen zoals de oudejaarstrekking en de koningsdagtrekking. Dit maakt de Staatsloterij een diverse en leuke loterij, met veel winkansen voor iedere speler.

Koningsdagtrekking

De koningsdagtrekking is jaarlijks terugkerende trekking. Dit is een extra trekking waar je losse loten voor moet kopen als je mee wilt spelen.

De Jackpot op deze dagen is vaak een stuk hoger dan een standaard en Jackpot en bovendien is het een leuk stukje extra spanning voor op Koningsdag.

De loten voor de Koningsdagtrekking kan je ook in abonnementsvorm spelen, op deze manier weet je zeker dat je elk jaar automatisch meespeelt.

Staats?! Staatsloterij loten, koop, vergelijk en vind alle acties

Een Staatslot kopen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Online Staatsloten kopen wordt steeds populairder maar waarom eigenlijk? En wat is de charme van het kopen van een Staatslot in de winkel? Lees hier alle informatie die je nodig hebt over het kopen van een Staatslot, welke soorten er zijn en wat een Staatslot kost.

Hoe kun je nu gemakkelijk online staatsloten kopen?

De makkelijkste en snelste manier om een Staatslot te kopen is online. Op de site van de Staatsloterij kun je een account aanmaken in. Vervolgens kun je een keuze maken op wat voor manier en voor welke trekking je wilt meespelen. Je kunt een lot kopen voor een trekking mar je kunt ook automatisch mee gaan spelen. Sinds kort kun je zelfs een proefabonnement van drie trekkingen kiezen.

 

Wat zijn de voordelen van online staatsloten kopen?
Het voordeel van online Staatsloten kopen is dat je het lot nooit kwijt kan raken. Deze staats altijd goed bewaard in Mijn Staatsloterij en je kunt je gespeelde loten tot een jaar terugkijken. Daarnaast worden alle winsten automatisch op je rekening gestort.

Nooit meer naar de winkel
Je hoeft dus niet met je lot naar de winkel te gaan, of als je een hoog bedrag hebt gewonnen met je lot naar de Staatsloterij. Als je er voor kiest om automatisch mee te gaan spelen dan weet je ook nog eens zeker dat je nooit een trekking van de Staatsloterij mist. Ook ontvang je ook nog eens een gratis Staatslot van de Staatsloterij.

Staatslot kopen in de winkel
Een Staatslot kopen in de winkel is stiekem ook best leuk. Vol spanning ga je al naar de winkel en denk je na over het eindcijfer van het Staatslot waarmee je wilt spelen. Je kunt het Staatslot ook echt vasthouden en bekijken. Bij de trekking met je lot in handen vol spanning kijk je wat je hebt hebt gewonnen. Dus al met al blijft het ook echt leuk om een Staatslot te kopen in de winkel.

Wat kost een Staatslot?

Een Staatslot voor een reguliere trekking koop je voor €15. Bij de reguliere trekkingen die elke maand op de 10e plaatsvinden kun je ook 1/5 loten kopen. Logischerwijs kosten deze loten ook 1/5 van de prijs van een heel Staatslot €3.

Je moet hier wel rekening mee houden

Je gewonnen prijs wordt dan natuurlijk ook door 5 gedeeld. Je kan ook met een straat Staatsloten meespelen, dit zijn 10 Staatsloten met elk een ander eindcijfer. Op deze manier speel je met alle mogelijke eindcijfers mee en dit is slim om zo je kansen te verdelen.

Een straat Staatsloten kost €150 en je wint dan sowieso €50. Dit is natuurlijk ook mogelijk met een straatje 1/5 loten, dit kost dan €30.

Als je echt je kans wilt vergroten dan kun je ook meespelen met een boulevard staatsloten. Een boulevard Staatsloten zijn 10 straten met loten. De totale kosten voor een boulevard bedragen €1.500. Dit zou je bijvoorbeeld goed kunnen doen met een groep.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Staatsloterij mega gids
Author Rating
41star1star1star1stargray