Vrienden Loterij lot

Een vrienden loterij lot, wat kost dat en waar staat de vrienden loterij eigenlijk voor? De vriendenloterij is een loterij die zich volledig richt op de relatie met alle Nederlanders.

Het doel is om vriend te worden van elke Nederlander.

Dit zie je ook terug in de goede doelen van de vrienden loterij. Zo steunt de loterij goede doelen, clubs en vereningingen die zich richten op het welzijn en de gezondheid van mensen. De slogan luidt dan ook, wie een lot koopt is een grote vriend van de Vriendenloterij.

Wat kost zo’n vrienden loterij lot?

Maar nu vraag je je waarschijnlijk nog af wat de kosten zijn van een vrienden loterij lot. Een lot kost bij deze loterij 12,50 euro. De helft  van de kosten van het lot gaat direct naar 43 goede doelen in Nederland.

Hoe werkt het opzeggen bij de Vriendenloterij?

De VriendenLoterij geeft zelf op haar website aan dat spelers op ieder gewenst moment kunnen opzeggen. Je kunt daarbij zelf kiezen voor welke maatschappelijke organisatie je wilt meespelen.

Op die manier weet je zeker dat je geld goed terechtkomt. Je kiest voor een doel dat je een warm hart toedraagt, of een stichting of vereniging waarmee je een persoonlijke band hebt.

Maar liefst 500 miljoen euro geschonken aan goede doelen

In de afgelopen 16 jaar heeft de VriendenLoterij al ruim 500 miljoen euro geschonken aan meer dan 3200 clubs en verenigingen.

Daar zitten ook een paar goede doelen bij, zoals KWF Kankerbestrijding, Jantje Beton, de Richard Krajicek Foundation en het Fonds Gehandicaptensport.

Inmiddels speelt meer dan een half miljoen Nederlanders mee. Daardoor kan de loterij ook vrijwilligers in het zonnetje zetten. Denk bijvoorbeeld aan een verrassingsdinertje van een topkok, of een geldbedrag om de vereniging of club op te knappen.

vrienden loterij lot

Meespelen met je mobiele nummer met een vrienden loterij lot

Wie meespeelt via de mobiele telefoon, kan zijn of haar lotnummer snel onthouden. Het lotnummer is namelijk precies hetzelfde als het mobiele telefoonnummer van de speler.

De laatste 5, 6 of 7 eindcijfers van het mobiele nummer gelden als kansen om te winnen.

De VriendenLoterij keert alleen uit als een prijs is gevallen op een cijfercombinatie die meespeelt met de VriendenLoterij.

De speler maakt iedere maand kans op geldprijzen van 250 tot 100.000 euro, maar ook reischeques en andere prijzenpakketten behoren tot de mogelijke prijzen.

Winkansen bij de vriendenloterij, en wat win ik met 1 lot?

De loterij heeft bijna 2 miljoen prijzen verloot in 2013. Er speelden toen 458.000 deelnemers mee, met 724.000 loten in totaal.

Daarvan vielen er 114.000 deelnemers elke trekking in de prijzen. Daarmee is  bij de VriendenLoterij 1 op 4. Iedere 3e van de maand maakt de loterij de maanduitslagen bekend.

Wie zijn of haar e-mailadres achterlaat op de website, krijgt een e-mail als hij of zij een prijs heeft
Bij geldprijzen stort de VriendenLoterij het gewonnen bedrag meteen op de rekening.

De helft gaat naar de goede doelen van de vriendenloterij

De helft van de inleg gaat rechtstreeks naar goede doelen, clubs en verenigingen.

Op die manier steunen de spelers vele organisaties, die zich bezighouden met de gezondheid en welzijn van mensen. Natuurlijk maak je dan ook de kans om een mooie prijs te winnen.

Alle goede doelen voldoen aan strenge criteria. Zo moeten ze bijvoorbeeld in het bezit zijn van de ANBI status, moeten ze een doordachte begroting hebben en ze moeten bovenregionaal of landelijk zijn.

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.