Makkelijk en snel online informatie over de VriendenLoterij, alle andere loterijen, loten kopen en nog veel meer.

VriendenLoterij 

De VriendenLoterij wil bekend staan als een vriend voor alle Nederlanders. Vooral voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. 

De VriendenLoterij steunt

De Vriendenloterij steunt daarom goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. 

De loterij heeft sinds 1998 is ruim € 787 miljoen geschonken aan meer dan 3.300 (sport)clubs en verenigingen en 48 goede doelen, waaronder KWF KankerbestrijdingFonds Gehandicaptensport en Jantje Beton

Bij deze loterij is uw mobiele nummer uw lotnummer. Als loterijdeelnemer heeft u de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen.

Vriendenloterij goede doelen

De VriendenLoterij steunt goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn. Bij de VriendenLoterij gaat 50% van de omzet naar goede doelen. In 2015 was dat ruim 52,9 miljoen euro.

Het geld van de Vriendenloterij wordt goed besteed

Zo weet je dat je geld sowieso goed besteed wordt, ook al win je zelf niks. Je kunt bij de VriendenLoterij zelf kiezen welk goed doel je steunt. Dit veel mensen prettig omdat iedereen zijn eigen smaak heeft.

De totale inkomsten die binnenkwamen

In 2016 is het totale inkomsten van de VriendenLoterij zelfs ruim over € 113 miljoen heen gegaan. Van deze inkomsten geeft de loterij 50% aan haar goede doelen, te weten ruim € 56,6 miljoen.

Clubs en verenigingen worden goed geholpen

Veel clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen zijn met deze inkomsten weer verzekerd van een gezonde toekomst. Bij de VriendenLoterij heeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk goed doel u meespeelt. Van uw lot gaat dan de helft direct naar dit doel.

vrienden loterij
vrienden loterij goede doelen
vrienden loterij sponsor
meespelen vriendenloterij

VriendenLoterij kosten

Wanneer je meespelen wilt met de loterij zul je een lot moeten kopen. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden.

Een lot kost €13,25, dit inclusief de jackpotbonus van €0,50. Er zijn 2 trekkingen per jaar zonder Jackpot en dan kost een lot dus €12,75.

Meespelen met de VriendenLoterij

Als je ook mee wil spelen met de loterij kun je je gemakkelijk inschrijven op de website. Bij het inschrijven kan je aangeven welke goede doelen en/of sportclubs en sportverenigingen die je wilt steunen met jouw lidmaatschap bij de loterij

Als je meespeelt, speel je automatisch met elke trekking mee. De kosten voor het meespelen worden automatisch van je rekening afgeschreven. Als je wat gewonnen hebt wordt je hier ook automatisch van op de hoogte gesteld.

Bekijk ook:

Bankgiroloterij

Postcodeloterij

Staatsloterij

Lotto Loterij

Eurojackpot

vriendenloterij
vriendenloterij winkansen
winkans vriendenloterij

Steun voetbalclub met Vriendenloterij

Je kunt er voor kiezen om mee te spelen met de Vriendenloterij voor een eredivisieclub. Dit betekent dat je de helft van je inleg naar de goede initiatieven van jouw favoriete eredivisieclub gaan.

Dit geld wordt dan besteed aan goede initiatieven binnen de voetbalclub. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdopleiding en de maatschappelijke projecten die de voetbalclub initiëren.

Bovendien krijg je een leuk pakket vol artikelen die bij jouw club horen als je op deze manier meespeelt bij de loterij.

Trekkingen en winkans

Er zijn 14 trekkingen per jaar bij de loterij. Elke 9e van de maand worden de uitslagen van de trekking bekend gemaakt.

Op RTL 4 kan je elke zondag om 19:20 zien hoe de prijzen worden uitgedeeld aan de winnaars van een trekking.

De winkans van de Vrienden Loterij

De kans om een prijs te winnen is ongeveer 25%. Dit betekent dat je elke keer dat er een trekking gehouden wordt een kans van 1 op 4 hebt om iets te winnen. Een hoog percentage voornamelijk door het grote aanbod aan prijzen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je altijd een hele dikke prijs wint, maar zoals je hieronder kunt lezen zijn er voldoende leuke prijzen te winnen.

Opzeggen Vriendenloterij

De Vriendenloterij is op elk moment opzegbaar. Het is bijna altijd zo dat je maandelijks meespeelt en maandelijks opzeggen is dus ook geen enkel probleem.

Denk wel even aan de opzegtermijn van een maand, en ook als je bent ingegaan op acties van de Vriendenloterij moet je nog even opletten. De opzegtermijn kan namelijk iets langer zijn indien je acties hebt ontvangen. Mocht dit een jaar zijn dan kunt u na dat jaar maandelijks opzeggen

Het is mogelijk om op een aantal manieren de Vriendenloterij op te zeggen:

  • Per post
  • Online
  • Bellen

We raden je aan om per post op te zeggen, hoewel digitaal opzeggen van de Vriendenloterij gratis is kun je beter voor de post kiezen omdat je gemakkelijk een bevestiging schriftelijk ontvangt. Digitaal is het ook gemakkelijk om op te zeggen, het is snel en gratis.

vriendenloterij opzeggen
vrienden loterij winnaars
Vriendenloterij gaat voor een HEPPIE vakantie

Vriendenloterij gaat voor een HEPPIE vakantie

Genieten van wat gaat komen, mede door de Vriendenloterij Roza Celia is een van de kinderen waarvoor zorg uit gaat. Doorgaans helpt ze haar langdurig zieke zus en wordt ze veel gepest op school. Er is voor Roza weinig geld in het gezin om bijvoorbeeld op vakantie te...

€59,8 Miljoen schenkingen van de Vriendenloterij

€59,8 Miljoen schenkingen van de Vriendenloterij

58,9 Miljoen euro voor goede doelen Dankzij de deelname van onze kopers heeft de Vrienden Loterij al 58,9 Miljoen euro uit kunnen besteden aan goede doelen. Ook zijn er 5 nieuwe goede doelen bijgekomen, zij ontvangen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage. Door...

De Vriendenloterij en getalenteerde voetballers

De Vriendenloterij en getalenteerde voetballers

De Vriendenloterij steekt veel in getallenteerde voetballers Ook dit jaar is de Vriendenloterij sponsor van de Nederlandse eredivisie en wil hierom extra tijd en geld schenken aan de sportende jeugd in ons land. De Vriendenloterij is enorm blij dat zij een bijdrage...

Vriendenloterij geeft dit jaar nog veel meer uit

Vriendenloterij geeft dit jaar nog veel meer uit

De Vriendenloterij geeft nog meer geld uit aan goede doelen Ook dit jaar kan de Vriendenloterij opnieuw meer geld geven aan goede doelen om mensen te blijven helpen in onze maatschappij. Door dit mooie nieuws was het een extra feestelijke bedoeling tijdens het goed...

De Vriendenloterij en sport is een goede combinatie

De Vriendenloterij en sport is een goede combinatie

De Vriendenloterij steek veel tijd in sport Elk jaar steekt de Vrienden loterij enorm veel tijd en geld in projecten en initiatieven die met sport te maken hebben. Veel mensen kennen de Vriendenloterij doordat ze de Eredivisie van Nederland sponsoren, lees hier meer...

Wat kun je allemaal verwachten van de Vriendenloterij

Wat kun je allemaal verwachten van de Vriendenloterij

Koopt u wel eens loten van de Vriendenloterij? Misschien koopt u vaak een kaartje van de Vriendenloterij? Deze organisatie werd opgericht in 1989. Onder sommige oude Nederlandse loterijen is het vrij jong.De oprichting van de Vriendenloterij Tijdens de oprichting trad...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.