Wat kun je allemaal verwachten van de Vriendenloterij

door 18 mei 2018Vrienden Loterij

Koopt u wel eens loten van de Vriendenloterij?

Misschien koopt u vaak een kaartje van de Vriendenloterij? Deze organisatie werd opgericht in 1989. Onder sommige oude Nederlandse loterijen is het vrij jong.

De oprichting van de Vriendenloterij

Tijdens de oprichting trad het op als een onafhankelijke loterij. Tegenwoordig werkt het samen met de Postcode Loterij en de BankGiro Loterij in een holding. De Vriendenloterij is niet alleen opgericht voor mensen die ervan dromen miljonair te worden. Het ondersteunt ook verschillende goede doelen, bijvoorbeeld enkele welzijns- en gezondheidsinstellingen. Eigenlijk gaat ongeveer 50 procent van de totale opbrengst van de vriendenloterij naar deze instellingen.

De ontwikkeling van de Vriendenloterij, hoe is dit precies gegaan?

Sinds 1989 is de Vriendenloterij behoorlijk veranderd. Het werd meer dan 25 jaar gemaakt door de welzijnsorganisatie Humanitas als de Sponsor Bingo Loterij. Het duurde een aantal jaren voordat de Vriendenloterij deel werd van een bedrijf.

In 1998 is er wat veranderd bij diverse loterijen

Sinds 1998 werkt het samen met de Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Samen maken ze deel uit van de ‘Holding Nationale goede doelen’. De belangrijkste reden om dit te doen was eigenlijk hun liefde voor goede doelen. Deze loterijen willen zoveel mogelijk goede doelen ondersteunen. Interessant genoeg hebben ze allemaal hun eigen specialisaties. De Vriendenloterij richt zich bijvoorbeeld op welzijn, sport en gezondheid.

Duizenden personages en stichtingen die de Vriendenloterij steunen

De Vrienden Loterij heeft 49 vaste partners op het gebied van welzijn en gezondheid. Het ondersteunt bijvoorbeeld de Diabetes Foundation, de Nederlandse Hartstichting en het Lung Fonds. Je kunt echter ook een andere stichting steunen als je dat wilt. Misschien steun je je plaatselijke voetbal- of basketbalclub graag.

Dit is zeker mogelijk bij deze loterij. Veel deelnemers hebben dit voor je gedaan. Er zijn waarschijnlijk duizenden sportverenigingen die donaties ontvangen van De vriendenloterij. Daarom is het aantal goede doelen en stichtingen dat wordt ondersteund door De Vriendenloterij, bij elkaar zijn het er meer dan duizend.

De kleinste van alle Nederlandse loterijen

Ongeveer 450.000 mensen spelen mee met De vriendenloterij. Dat lijkt best veel, maar de loterij is eigenlijk niet zo groot. De BankGiro Loterij heeft al 650.000 deelnemers en de Postcode Loterij nog meer. De Vrienden Loterij is ook de jongste van de drie. Het is dus logisch dat het aantal deelnemers niet zo hoog is. Daarnaast groeit het aantal mensen dat deelneemt aan De Vrienden Loterij.

Van producten tot grote geldprijzen

Een lot van de Vriendenloterij kost € 13,50, in Nederland en vijftig cent wordt gebruikt voor de zogenaamde Jackpot-bonus. De jackpot is opgenomen in 12 van de 14 loterijtrekkingen van de Vrienden. Natuurlijk moet je heel veel geluk hebben om de Jackpot te winnen. Zelfs als je dat niet doet, is de kans om bij deze loterij te winnen nog steeds behoorlijk hoog.

De Vrienden Loterij biedt meer dan 1,6 miljoen prijzen per jaar. Dit omvat ook producten zoals gratis tickets, nieuwe auto’s en fietsen.

Je kunt zelfs films en dozen winnen met tv-series. Geldprijzen vormen nog steeds het grootste deel van alle prijzen. Bij de Vrienden Lotterij kun je € 250 winnen, maar ook het maximum van € 100.000. Soms leidt de loterijtrekking ook tot mooie prijzen zoals € 1000 of € 10.000. Soms deel je een grote overwinning van andere mensen. 25 mensen kunnen bijvoorbeeld allemaal € 1000, – winnen. Hopelijk ben jij een van hen! Wil je meer weten over de Vriendenloterij? Kijk dan is op deze pagina: https://loten-kopen.com/vriendenloterij/

Handige & leuke Video’s
De Vriendenloterij en getalenteerde voetballers

De Vriendenloterij en getalenteerde voetballers

De Vriendenloterij steekt veel in getallenteerde voetballers Ook dit jaar is de Vriendenloterij sponsor van de Nederlandse eredivisie en wil hierom extra tijd en geld schenken aan de sportende jeugd in ons land. De Vriendenloterij is enorm blij dat zij een bijdrage...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Vrienden loterij lot – Hoe werkt het precies?

Vrienden loterij lot – Hoe werkt het precies?

Vrienden Loterij lot Een vrienden loterij lot, wat kost dat en waar staat de vrienden loterij eigenlijk voor? De vriendenloterij is een loterij die zich volledig richt op de relatie met alle Nederlanders. ''Het doel is om vriend te worden van elke Nederlander.''  Dit...

<script type="text/javascript" src="//developers.affiliateprogramma.eu/lottery/lottery.js"></script><div class="daisyconLottery" data-buttoncolor="FF8201" data-color="3498DB" data-buttontext="Bekijken" data-filter="showFilters" data-mediaid="291692" data-order="drawing" data-program="all" data-subid="" data-view="uitgebreid"></div>

Staatsloterij

✔ Trekking: Elke 10e van de maand

✔ Staatsloterij geen afdracht van gelden aan goede doelen

✔ Winkans 1 op 2 (gemiddeld in 2017)

Eurojackpot

✔ Trekking: Elke vrijdagavond van de week. 

✔ 100% van inleg gaat naar het  goede doel

✔ Winkans van 1 op 59 miljoen deelnemers in Europa (gemiddeld in 2017)

Lotto

✔ Trekking: Elke zaterdagavond van de week

✔ 100% van inleg naar goede doel

✔ winkans 1 op 49 miljoen deelnemers   (gemiddeld in 2007)

Raffld

✔ Trekking: Elke vrijdagavond om 19.00

✔ 50% van inleg naar goede doel

✔ Winkans 1 op 7,0 (gemiddeld in 2017)

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.