Zakelijk Meedoen Met De Loterij

door 7 apr 2018Loten Kopen

Zakelijk meespelen met de loterij

Iedereen weet dat het mogelijk is om zelf een lot te kopen en mee te spelen met een loterij, mits je 18 jaar bent. Tegenwoordig is het mogelijk in Nederland om samen mee te spelen met een loterij, de Vrienden Loterij maakt dit mogelijk. Dit maakt het meespelen natuurlijk spannender en bij winst natuurlijk ook veel leuker. 

Je kunt voortaan zelfs meedoen met je werk. Dit wordt in werking gesteld als een bedrijf ervoor kiest om als volledig bedrijf loten te kopen. Er zijn loterijen in Nederland die een korting bieden wanneer er in een grotere mate loten aangekocht worden.

Loterijen kiezen er dan ook voor om sommige acties speciaal op te zetten voor bedrijven. De Grote Clubactie is hier een voorbeeld van. Met deze actie werden speciaal bedrijven opgezocht om in grotere mate mee te spelen.

Zijn Er Speciale Regels Als Je Zakelijk Meespeelt?

Wanneer een bedrijf kiest om mee te spelen met een loterij gelden er voor hun in principe dezelfde regels voor iemand die alleen meespeelt. Er bestaan in Nederland geen wetten die bedrijven uitsluiten van het meespelen met loterijen. Wel moet een bedrijf zich bedenken over het feit dat het kopen van loten niet aftrekbaar is bij de Belastingdienst.

Ook wanneer loterijen giften schenken aan goede doelen mag het aanschafbedrag van de loten nog steeds niet worden afgetrokken als een gift. Het meedoen aan loterij geldt niet als een ondersteuning van het bedrijf en daarom kan je aanschafkosten dus niet wegzetten in een investering voor het bedrijf.

Bedrijven kunnen het beste intern goede afspraken maken over het meespelen. Wie koopt de loten? En waar komt de winst op binnen? Allemaal dingen waar je als bedrijf over na moet denken. Zo voorkom je teleurstellingen in de toekomst.

Eigen Loterij Organiseren, Is Dit Mogelijk?

Mag een bedrijf een eigen loterij organiseren? Een bedrijf is er helemaal vrij in om deze keuze te maken, ze kunnen dit inzetten met het oogmerk op promotie van het bedrijf. Voor promotionele bedrijven hoef je in principe geen vergunning aan te vragen. Bijvoorbeeld een lokaal bejaardentehuis hoeft voor een bingo loterij geen vergunning aan te vragen. Dit zou ook erg belachelijk zijn.

Wel moet het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoen. De deelnemers moeten een kans krijgen om daadwerkelijk een prijs te winnen, terwijl je reclame maakt voor je onderneming. De onderneming moet minstens drie jaar bestaan en moet wel aangegeven worden bij de gemeente.

Je mag voor niet meer dan 1550 euro in totaal weggeven. Een prijs die te winnen valt mag niet een hogere waarden hebben dan 400 euro. Wanneer dit wel het geval is, is het aanvragen van een vergunning verplicht.

Een Loterij Vergunning Aanvragen

De vergunning om een loterij te mogen organiseren moeten volgens de wet op kansspelen aangevraagd worden bij een instantie. Wanneer je voor minder dan 4500 euro aan prijzengeld weggeeft kun je deze vergunning aanvragen bij je gemeente.

Een bedrijf moet op letten dat giften vanuit andere bedrijven voor het prijzengeld ook bij het totaal wordt opgeteld. Tel dus de winkelwaarde van alle prijzen bij elkaar op en kijk of je een vergunning moet aanvragen en waar? Geef je meer weg dan 4500 euro moet je je als bedrijf melden bij een kansspelautoriteit. Deze autoriteit bekijkt of een bedrijf voldoet aan de voorwaarden, en een vergunning verdient .

Kansspelbelasting, De Gedoemde Belasting Onder Loterijen

Iedereen die wel is grote prijzen heeft gewonnen bij een loterij heeft te maken gehad met het begrip kansspelbelasting. Wanneer je een loterij organiseert moet je als organisator kansspelbelasting afdragen aan de Belastingdienst. Deze kosten liggen voor de organisator niet zo hoog als het lijkt, het gaat vooral over de waarde van de prijzen die je weg geeft.

Handige & leuke Video’s

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting, Wat Houdt Dit In En Betaal Je Veel?

Erfbelasting en de loterijen Erfbelasting, u zult er vast wel eens van gehoord hebben. Deze belasting is bij goede doelen vaak een complex onderwerp en dat geldt ook voor loterijen. Dit heeft te maken met het feit dat er tal van uitzonderingen, bepalingen en...

De Loterij Winnen Een Zegen Of Zitten Er Ook Nadelen Aan?

De Loterij Winnen Een Zegen Of Zitten Er Ook Nadelen Aan?

Alleen maar vreugde bij het winnen van een loterij? De Nationale PostcodeLoterij maakt gebruik van de zogenaamde 'Prijswinnaarsbegeleider’. Deze persoon gaat ervoor zorgen dat de prijswinnaar het op de juiste manier verwerkt. Er komen natuurlijk veel dingen bij kijken...

Kansspelbelasting Of Niet?

Kansspelbelasting Of Niet?

Is het verplicht om kansspelbelasting betalen Het is vaak zo dat wanneer mensen grote bedragen winnen via een loterij dat zij een bepaald percentage belasting moeten betalen, de zogeheten kansspelbelasting. Dit is niet altijd zo, het hangt af van hoe groot het bedrag...

Het Geven Aan Goede Doelen Door Loterijen

Het Geven Aan Goede Doelen Door Loterijen

Gulle giften aan goede doelen door de Nederlandse loterijen Er zijn voortaan veel loterijen die gul geven aan goede doelen, dit is afkomstig uit de inkomsten van de loterij zelf. Voor degene die meteen denkt aan een belastingvoordeeltje heeft het helaas mis. Er kan...

Het is op deze website heel gemakkelijk om alle goede doelen, loten, acties en aanbiedingen te bekijken. Klik op de groene button om het volledige aanbod met elkaar te vergelijken. Ben je op zoek naar specifieke informatie? Kijk dan in het hoofdmenu, je kunt daar een specifieke aanbieder aanklikken en je bent binnen 3 minuten een expert op het gebied van loten kopen.